FOTO: Primul turneu de karate online, organizat în Cetatea Marii Uniri de ACS Karate Forever | Rezultatele înregistrate de competitorii de la Gemina DBP Alba Iulia

Recent s-a disputat primul turneu de karate online – kata individual – competiție internațională organizată în Cetatea Marii Uniri de ACS Karate Forever Alba Iulia, prin shihan Simion Băluță (7 Dan) și sensei Alina Băluță (3 Dan).

O inițiativă generoasă a clubului albaiulian și o formă inedită de a relua activitatea sportivă, după 4 luni de antrenamente online, rezultând o competiție cu o participare numeroasă (178 de sportivi, derulată pe categorii de vârstă și grade, în conformitate cu regulamentul Federației de Karate Nippon Budo-IMAF România, organizat pe 22 de categorii de vârstă și grade, masculin și feminin.

ELIT

Concursul a fost extrem de binevenit în condițiile în care antrenamentele și competițiile neputând fi organizate în această perioadă din cauza pandemiei de coronavirus, toți karateka fiind entuziasmați și dornici de a participa la întreceri. Participanții au prezentat un video cu un kata, o comisie de arbitri a evaluat și notat evoluția fiecărui competitor, stabilindu-se astfel clasamentul la fiecare categorie, în urma cărora karateka au fost recompensați cu diplome, medalii și trofee Grand Champion.

Printre cluburile prezente s-a numat Karate Club Gemina DBP Alba Iulia, care a participat cu 7 sportivi și antrenorii shihan Dumitru Danciu (8 Dan), sensei Dorin Mureșan (4 Dan) și sensei Cosmin Bolca (4 Dan). Dar iată rezultatele înregistrate de respectivii: *Beatrice Popa (11 ani), 10 kyu, – locul al doilea; *Izabela Fleschin (11 ani), 9 kyu, – locul al treilea; *Alexandra Nicolescu (7 ani), 6 kyu, – locul al treilea; *Aylin-Ayșegül Durkaya (7 ani), 6 kyu, locul al treilea; *Vlad Prața (14 ani), 4 kyu, locul al treilea; *Darius Bălăneanu (13 ani), 3 kyu, locul al treilea; *Eva Baciu (12 ani), 3 kyu, locul întâi. Pe lângă competitori din Olanda, Germania și Polonia, din Alba au mai participat cluburi precum CSC Bistra, ACS Karate Forever și Enso Dojo Alba Iulia.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...