Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO Prima zăpadă la Alba Iulia! Distracție, bucurie și feerie la patinoarul din Piața Cetății

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primul strat de zăpadă s-a așternut în această iarnă la Alba Iulia cu o zi înainte de Ajunul Bobotezei, prilej cu care zeci de persoane – copii, adolescenți și vârstnici au ieșit cu bucurie în parcul din Piața Cetății.

prima zapada la Alba Iulia01

Crăciunul și Revelionul au trecut fără ca Moș Crăciun și copiii să se bucure de fulgii de nea. În 4 ianuarie, însă, un strat de câțiva centimetri s-a așternut pe pământul înghețat de gerul greu care a pus stăpânire, de câteva zile, pe România.

Iubitorii sportului de iarnă au făcut abstracție de frigul de afară și au simțit feeria din superbul parc din Piața Cetății, încălzindu-se, în schimb, la un vin sau ceai fiert alături de cei dragi.

O parte din ei s-au bucurat de darurile iernii la patinoarul amenajat lângă Sala Unirii și Muzeul Principia.

Amatorii de patinaj sunt așteptați, în fiecare zi, până în februarie, în intervalul orar 10.00 – 22.00. O oră pe gheață costă 10 lei, iar închirierea unei perechi de patine, 5 lei. Obiectivul are o suprafață de 600 metri pătrați.

Cei care vor veni să patineze sau pur și simplu să se bucure de atmosfera creată se vor putea încălzi, contra cost, cu un ceai fierbinte, vin fiert, cafea sau ciocolată caldă. De asemenea vor putea servi produse alimentare, turtă dulce, cozonaci, kurtos colac şi multe altele, de la căsuţele amenajate în Piața Cetății.

În Piața Cetății a fost montat un ”pavilion de lumină”, după modelul celui de la Sibiu, care are formă poligonală regulată, cu înălţime de 12 metri, respectiv 4,5 – 6 metri a stâlpilor periferici, neacoperit.

Citește și S-a deschis Parcul Sărbătorilor de Iarnă la Alba Iulia. Piața Cetății, mai strălucitoare ca niciodată. Pavilion cu mii de luminițe, brad și căsuțe ca-n povești

[nggallery id=1482]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea