Rămâi conectat

Sport

FOTO: polivalentul Daniel Lupşan (Industria Galda de Jos): „Toate reuşitele de pe gazon le dedic lui Dragoş Damian”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Daniel Lupşan, echipierul divizionarei terţe Industria Galda de Jos intră pe gazon de fiecare dată cu gândul la regretatul său prieten, Dragoş Damian, fostul căpitan al Interului Ciugud, plecat prematur dintre noi, în 2014, în urma unui grav accident de circulaţie petrecut în Franţa. D. Lupsan Industria Galda 5

Tot timpul mă gândesc numai la el. Am pierdut un prieten de nădejde, am fost ca fraţii. Nici acum, după atât timp, nu-mi vine să cred că nu mai este printre noi. Toate golurile marcate o să le dedic memoriei sale„, a spus fotbalistul în vârstă de 23 de ani, component al Industriei Galda de Jos, revelaţia Seriei a 5-a din Liga a 3-a.

D. Lupşan a instaurat deja acest obicei, încă din campionatul trecut, dar şi în tur, când după ce a înscris a afişat un tricou cu chipul regretatului său prieten, legătura sufletească fiind întregită şi printr-un mesaj tatuat pe braţul drept, în limba engleză: „Prietenia noastră rămâne de la cer la pământ

*A evoluat pe toate posturile într-o echipă!

D. Lupsan Industria Galda 3Dani Lupşan este prototipul de fotbalist râvnit de orice antrenor, întrucât este polivalent şi poate evolua pe orice post într-o echipă, fiind soluţia de avarie în momente critice!

A început fotbalul ca şi fundaş dreapta, jucând ani mulţi în flanc, inclusiv la juniorii Unirii, unde a fost coleg cu N. Stanciu, Al. Giurgiu, S. Mureşan sau Fl. Ilie, sub comanda lui Neluţu Popa ajungând cu „alb-negrii” la un turneu semifinal la Tg. Jiu. A fost în probe la Dinamo Bucureşti, l-a dorit Flavius Stoican, a promovat cu Metalurgistul Cugir în Liga a 3-a şi din 2015 a ajuns sub comanda lui Paul Ciucă.

Calităţile sale l-au pus într-o postură inedită, fiind utilizat mijlocaş de bandă, sau central, dar şi în avanposturi. „Am bifat toate posturile într-o echipă. De pildă, în ultima etapă, cu Avântul Reghin am jucat fundaş central în ultimele 20 de minute, iar în runda de start a sezonului, la Odorheiu Secuiesc, am figurat ca şi portar de rezervă, întrucât nu aveam„, a spus jucătorul ce a înscris de două ori în tur. „Mă avantajează această polivalenţă, pot trece cu uşurinţă de pe un post pe altul. Sincer, mă simt bine ca şi atacant, începe să-mi placă când mingea scutură plasa„, a declarat Lupşan.

*Un retur mai bun ca turul

În perspectiva sezonului de primăvară, echipierul inimoasei formaţii susţine că Industria poate continua pe aceeaşi linie. „Sperăm să reuşim un retur cel puţin la fel de bun ca şi prima parte a campionatului. La urma urmei nu suntem analfabeţi în fotbal, există experienţă şi mult timp petrecut împreună. Antrenorul Paul Ciucă ştie să ne motiveze şi cred că fiecare dintre noi ne gândim să continuăm visul frumos şi să ne batem la promovare. O asemenea campanie este cea mai frumoasă experienţă a carierei„, a conchis Lupşan.

Industria începe returul de pe locul al 4-lea, la trei puncte de liderul Avântul Reghin, cu un joc acasă cu AFC Odorheiu Secuiesc.

[nggallery id=1696]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea