FOTO: Performanță unică pentru minifotbalul din Cetatea Marii Uniri și din județul Alba | Formația La Bolta Alba Iulia a câștigat turneul regional de la Cluj-Napoca

După performanțele majore obținute în anii anteriori de către echipa La Bolta Alba Iulia, prin câștigarea Cupei României la Bistrița în 2016, a Supercupei României la Mediaș în 2016, când a învins campioana națională Hermanstadt Sibiu, și a locului trei la Cupa României de la Cluj în 2017, în weekend-ul trecut, la Campionatul Regional de la Florești-Cluj, jucătorii echipei La Bolta au dat lovitura, câștigând turneul într-o manieră entuziasmantă.

Desfășurat pe parcursul a 3 zile, turneul a reunit cele mai bune echipe din campionatele afiliate la Federația Română de Minifotbal în această regiune a țării. Miza turneului a fost calificarea la Campionatul Național de la Oradea din iulie 2019, câștigatoarea turneului beneficiind de o licență la EMF Eurocup care se va organiza în toamna acestui an.

Campionatul Fair Play Alba Iulia a trimis la competiția regională 3 reprezentante: Lin & Ema, MG Rekord și La Bolta, repartizate în cele 4 grupe ale competiției, toate reușind să treacă de faza inaugurală a puternicului turneu.

La Bolta Alba Iulia a fost repartizată într-o grupă de foc, cu campioana Aradului – FC Premiere, vicecampioana Zalăului – Dia Guard Divino și cu campioana Dejului – Generația 88 Dej. Meciul de deschidere a fost cu FC Premiere și a consemnat o înfrângere cu 0-1, în ciuda unui meci dominat categoric de echipa noastră, care a ratat o sumedenie de ocazii, unele monumentale.

Din acest moment echipa nu-și mai permitea niciun pas greșit, astfel încât meciul cu Dia Guard Divino devenea decisiv. După o partidă perfectă, La Bolta a câștigat cu 2-0 și se pregatea de un alt meci decisiv, cu Generația 88 Dej. După o întâlnire cu răsturnări de scor, La Bolta și-a adjudecat victoria pe final cu scorul de 3-2, terminand astfel pe locul 2 în grupă și pierzând grupa capilor de serie. În urma tragerii la sorți pentru optimile de finală, soarta a scos în calea grupării din Cetatea Marii Uniri poate cea mai puternică echipă de la acest turneu, AEK Oradea, având în componență 4 foști și actuali jucători ai echipei naționale. Condusă cu 1-0 de către orădeni, La Bolta Alba Iulia a alergat după egalare, reușind golul de 1-1 cu 3 minute înainte de final, împingând partida la loviturile de departajare. Loteria penalty-urilor a fost câștigată de fotbaliștii albaliulieni cu scorul de 2-1.

Sorții au decis ca meciul decisiv pentru calificarea la Campionatul Național de la Oradea să se desfășoare împotriva unei rivale din campionatul intern “Fair Play Club”, prilejuind totodată o dorință mărturisită de Cătălin Buzdea, finanțatorul La Bolta, aceea de a întâlni echipa MG Rekord într-o faza eliminatorie a unei competiții naționale de minifotbal. După un meci fără istoric, La Bolta Alba Iulia a obținut o victorie clară, cu scorul de 6-2, îndeplinind totodată obiectivul principal, calificarea la turneul final de la Oradea.

Acesta a fost momentul când a început să încolțească visul obținerii calificării în Europa, la EMF Eurocup, iar pentru atingerea sa mai erau doi pași de parcurs. În semifinale oponentă a fost campioana Zalăului – Autovip Garden Șimleu Silvaniei, reprezentanta unuia dintre cele mai puternice campionate din țară. După un meci dominat de La Bolta Alba Iulia și câștigat cu scorul de 4-2, mai rămăsese un singur hop de trecut spre marele trofeu și spre șansa de a reprezenta România într-o competiție europeană, organizată pentru prima dată de Federația Europeană de Minifotbal. Marea finală s-a disputat împotriva puternicei echipe Sistema Arad.

După un început perfect de meci, La Bolta conducea cu 2-0, rezultat cu care avea să se încheie prima repriză. În actul secund La Bolta a înghețat meciul, părând a-și apropia o victorie facilă și fără emoții. În a doua jumătate a celei de a doua reprize, în urma unei faze fixe, arădenii au redus din diferență, iar după încă 3 minute, pe o fază rapidă de contraatac, aceștia au reușit o egalare nesperată, finala îndreptându-se spre loteria loviturilor de departajare de la 7 metri. Spre lauda lor, jucătorii echipei La Bolta au atacat furibund în ultimele minute și imediat după ce arbitrul a arătat un minut suplimentar de prelungiri, în urma unei faze de atac bine lucrate a venit golul izbăvitor marcat de Alexandru Lăcătuș, care a deschis astfel poarta spre marele turneu și spre Europa.

Componenții echipei La Bolta Alba Iulia care au reușit această performanță deosebită pentru minifotbalul din județul Alba a fost: Octavian Pojar, Ioan Valer Grozav, Claudiu Silviu Haiduc, Ioan Adrian Lăcătuș, Alexandru Lăcătuș, Gheorghe Lucian Râșniță, Valentin Drăgan, Andrei Trifa, Marcel Beniamin Găldean și Marian Găldean.

Dan HENEGAR

1 comentariu

Farcas Ovidiu 12 iunie 2019 at 21:00

Felicitari !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...