Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Performanță unică pentru minifotbalul din Cetatea Marii Uniri și din județul Alba | Formația La Bolta Alba Iulia a câștigat turneul regional de la Cluj-Napoca

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După performanțele majore obținute în anii anteriori de către echipa La Bolta Alba Iulia, prin câștigarea Cupei României la Bistrița în 2016, a Supercupei României la Mediaș în 2016, când a învins campioana națională Hermanstadt Sibiu, și a locului trei la Cupa României de la Cluj în 2017, în weekend-ul trecut, la Campionatul Regional de la Florești-Cluj, jucătorii echipei La Bolta au dat lovitura, câștigând turneul într-o manieră entuziasmantă.

Desfășurat pe parcursul a 3 zile, turneul a reunit cele mai bune echipe din campionatele afiliate la Federația Română de Minifotbal în această regiune a țării. Miza turneului a fost calificarea la Campionatul Național de la Oradea din iulie 2019, câștigatoarea turneului beneficiind de o licență la EMF Eurocup care se va organiza în toamna acestui an.

Campionatul Fair Play Alba Iulia a trimis la competiția regională 3 reprezentante: Lin & Ema, MG Rekord și La Bolta, repartizate în cele 4 grupe ale competiției, toate reușind să treacă de faza inaugurală a puternicului turneu.

La Bolta Alba Iulia a fost repartizată într-o grupă de foc, cu campioana Aradului – FC Premiere, vicecampioana Zalăului – Dia Guard Divino și cu campioana Dejului – Generația 88 Dej. Meciul de deschidere a fost cu FC Premiere și a consemnat o înfrângere cu 0-1, în ciuda unui meci dominat categoric de echipa noastră, care a ratat o sumedenie de ocazii, unele monumentale.

Din acest moment echipa nu-și mai permitea niciun pas greșit, astfel încât meciul cu Dia Guard Divino devenea decisiv. După o partidă perfectă, La Bolta a câștigat cu 2-0 și se pregatea de un alt meci decisiv, cu Generația 88 Dej. După o întâlnire cu răsturnări de scor, La Bolta și-a adjudecat victoria pe final cu scorul de 3-2, terminand astfel pe locul 2 în grupă și pierzând grupa capilor de serie. În urma tragerii la sorți pentru optimile de finală, soarta a scos în calea grupării din Cetatea Marii Uniri poate cea mai puternică echipă de la acest turneu, AEK Oradea, având în componență 4 foști și actuali jucători ai echipei naționale. Condusă cu 1-0 de către orădeni, La Bolta Alba Iulia a alergat după egalare, reușind golul de 1-1 cu 3 minute înainte de final, împingând partida la loviturile de departajare. Loteria penalty-urilor a fost câștigată de fotbaliștii albaliulieni cu scorul de 2-1.

Sorții au decis ca meciul decisiv pentru calificarea la Campionatul Național de la Oradea să se desfășoare împotriva unei rivale din campionatul intern “Fair Play Club”, prilejuind totodată o dorință mărturisită de Cătălin Buzdea, finanțatorul La Bolta, aceea de a întâlni echipa MG Rekord într-o faza eliminatorie a unei competiții naționale de minifotbal. După un meci fără istoric, La Bolta Alba Iulia a obținut o victorie clară, cu scorul de 6-2, îndeplinind totodată obiectivul principal, calificarea la turneul final de la Oradea.

Acesta a fost momentul când a început să încolțească visul obținerii calificării în Europa, la EMF Eurocup, iar pentru atingerea sa mai erau doi pași de parcurs. În semifinale oponentă a fost campioana Zalăului – Autovip Garden Șimleu Silvaniei, reprezentanta unuia dintre cele mai puternice campionate din țară. După un meci dominat de La Bolta Alba Iulia și câștigat cu scorul de 4-2, mai rămăsese un singur hop de trecut spre marele trofeu și spre șansa de a reprezenta România într-o competiție europeană, organizată pentru prima dată de Federația Europeană de Minifotbal. Marea finală s-a disputat împotriva puternicei echipe Sistema Arad.

După un început perfect de meci, La Bolta conducea cu 2-0, rezultat cu care avea să se încheie prima repriză. În actul secund La Bolta a înghețat meciul, părând a-și apropia o victorie facilă și fără emoții. În a doua jumătate a celei de a doua reprize, în urma unei faze fixe, arădenii au redus din diferență, iar după încă 3 minute, pe o fază rapidă de contraatac, aceștia au reușit o egalare nesperată, finala îndreptându-se spre loteria loviturilor de departajare de la 7 metri. Spre lauda lor, jucătorii echipei La Bolta au atacat furibund în ultimele minute și imediat după ce arbitrul a arătat un minut suplimentar de prelungiri, în urma unei faze de atac bine lucrate a venit golul izbăvitor marcat de Alexandru Lăcătuș, care a deschis astfel poarta spre marele turneu și spre Europa.

Componenții echipei La Bolta Alba Iulia care au reușit această performanță deosebită pentru minifotbalul din județul Alba a fost: Octavian Pojar, Ioan Valer Grozav, Claudiu Silviu Haiduc, Ioan Adrian Lăcătuș, Alexandru Lăcătuș, Gheorghe Lucian Râșniță, Valentin Drăgan, Andrei Trifa, Marcel Beniamin Găldean și Marian Găldean.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea