Rămâi conectat

Sport

FOTO: Performanță notabilă, tenismenul David Manu – calificat cu echipa României la finala European Summer Cup Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

Tenismenul albaiulian David Manu (TC Sun Alba Iulia) a făcut parte din echipa României de tenis de câmp Under 14, care a reușit să se califice în faza finală a European Summer Cup Under 14, ce se va desfășura, la Murcia, în perioada 5-7 iulie.

Talentatul tenismen în vârstă de 14 ani, împlinită în 18 februarie, se anunță o mare speranță a “sportului alb” din România, iar în urmă cu doi ani, David a mai reușit o calificare între primele 8 echipe din Europa, la Under 12. Pe plan local, în Cetatea Marii Uniri, David Manu este antrenat de Mircea Socaciu, iar de pregătirea sa fizică se ocupă Lucian Nicolescu.

“Tricolorii”, pregătiți de Andrei Mlendea au participat la turneul de calificare ce a avut loc în Germania la Bremen, clasându-se pe locul secund, după țara gazdă (câștigătoarea și finalista au acces la turneu final). Din postura de cap de serie nr. 2, traseul României a început contra Finlandei, o victorie cu scorul de 3-0 și o calificare în semifinale. În penultimul act, băieții s-au impus contra Belarusului, cu scorul de 2-1, succes ce a parafat accederea la turneul final și disputarea finalei, contra Germanie, meci pierdut cu 1-2. Echipa României a reușit astfel calificarea între primele 8 echipe ale Europei la această categorie de vârstă și va juca în Spania alături de Bulgaria, Croația, Cehia, Franța, Germania, Marea Britanie și Spania.

Devenit pentru a 5-a oară în acest an campion național la dublu, David a disputat 4 întâlniri la Bremen (3 la dublu și una la simplu), având următoarele rezultate: *cu Finlanda, victorie la dublu, alături de Alexandru Coman, scor 6-1, 6-0, împotriva perechii Lenni Loukkola/ Otso Martikainen; *cu Belarus, victorie la dublu, tot împreună cu Alexandru Coman, scor 6-2, 6-3 cu Mikalai Bankou/ Tikhon Fedorov; *cu Germania, la dublu, alături de Alexandru Coman, înfrângere cu Eduard Israelan/ Bon Lou Karstens, scor 1-6, 0-6; respectiv la simplu, duel cu Marc Majdandzic, rezultat 6-3, 4-6 și 3-6 (a mai jucat pentru România și Andrei Firaru – la simplu).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Voleiul din „Mica Romă”, la înălțime: Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, al doilea an consecutiv campioană la ONSS | Turneu semifinal de junioare, în „Alba Blaj” Arena

Dan HENEGAR

Publicat

în

Voleiul din „Mica Romă”, la înălțime: Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, al doilea an consecutiv campioană la ONSS | Turneu semifinal de junioare, în „Alba Blaj” Arena, în 18-21 aprilie Echipa de volei feminin gimnaziu a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj a câștigat turneul final de la Brăila și a devenit, pentru al doilea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea