Rămâi conectat

Sport

FOTO: Performanţa Ighiu – ASU Poli Timişoara 0-0 | Nou-promovata a stopat liderul pe „Cetate”, în derby-ul seriei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Performanta Ighiu - ASU Poli Timisoara 25Nou-promovatele Performanţa Ighiu şi ASU Poli Timişoara au remizat 0-0, într-un meci derby al Seriei a 4-a, pe „Cetate”, întâlnire de o importanţă covârşitoare în ecuaţia promovării în Liga a 2-a.

*Himcinschi: „Suntem frustrați după această remiză”

Suntem frustrați după această remiză. După situațiile ratate, inclusiv un penalty și aspectul jocului, meritam victoria. În foarte multe momente am dominat Poli, care prin poziția ocupată arată forță de a se bate la promovare. Suporterii de pe Bega îmi produc fiori. Mi-aș dori ca la fiecare meci să fie galeria lui Poli în tribune. Nu mai marcăm de trei etape, ne creăm ocazii indiferent unde jucăm, dar ne lipsește ceva”, a declarat Adorian Himcinschi.

*Sorin Brândescu: „Am făcut unul dintre cele mai slabe jocuri”

După aspectul jocului, Ighiul poate merita mai mult. Am făcut unul dintre cale mai slabe jocuri și sunt nemulțumit. N-am avut ritm, minte limpede, terenul a fost greu, dar nu avem nicio scuză. Ighiul are o echipă organizată, puternică, care ne-a pus probleme. Cugirul este principala pretendentă la promovare„, a menționat Sorin Brîndescu.

*min. 90+1: S. Turuș ratează o ocazie imensă, blocat fiind de Burtic

*min. 87: ocazie a Performanței, Fetița șut de la 15 metri reținut de Burtic.

*min. 84: F. Morar a intrat în locul lui B. Bărculeț

*min. 79: Tulcan substituit de Gălan

*min. 71: intră D. Codrea, a ieșit Țugui

*Min. 69:Al. Giurgiu a intrat în locul lui Negură.

*min. 68: Potopea înscrie cu capul după un corner de pe dreapta Negură, însă asistentul a semnalizat că mingea a fost centrată prin spatele porții.

*min. 64: iese Bălaș, intră Oniche

*min. 62: șut din întoarcere R. David de la marginea careului, prins de Burtic.

*min. 60: Bădăuță l-a substituit pe Giuricici

*min. 57: prima ocazie a Timișoarei, Tulcan a șutat peste de la 16 metri.

*min. 55: dublă schimbare, R. Moga cu Fetița (Performanța) și Damian cu Taub (ASU Poli)

*min. 47: ASU Poli a solicitat penalty la pătrunderea lui Marin, incomodat de Cornea

Prima repriză a fost dominată teritorial de gazde, care au ținut liderul la respect. O altă oportunitate majoră a fost ratată de S. Turuș (23), șut lobat din apropiere, în diagonală, pe lângă bară. ASU Poli nu a amenințat deloc buturile fostului utist R. Bodea.

*Romică David a ratat un penalty în minutul 15

Faultat în careu de Stefanovici, golgheterul R. David a irosit în minutul 15 lovitura de pedeapsă, sutul său în dreapta jos fiind respins în corner de portarul Burtic. Este al treilea penalty ratat de Performanța în acest sezon, după cele irosite de Bălaș și S. Turuș.

*Momente de reculegere în memoria victimelor din București și a lui Răzvan Chira

Fotbaliștii ambelor combatante au purtat banderole negre, păstrându-se un moment de reculegere în memoria victimelor din București. De asemenea, tăcerea s-a păstrat și în onoarea suporterului timișorean Răzvan Chira, originar din Alba Iulia. Tatăl acestuia, Iuliu Chira, fost jucător la Unirea și Zlatna a dat lovitura de începere, cu lacrimi în ochi.

Cei peste 300 de fani din Timișoara, „Peluza Sud” au afișat două bannere sugestive: „Răzvan mereu cu noi” și „Momente de tăcere pentru o imensă durere”. Suporterii din Banat și-au început recitalul în tribune abia în minutul 15, tot în  semn de omagiu tăcut, după ce Burtic a apărat penalty-ul lui Romică David.

Echipe: Performanța: R. Bodea – Rodean, Potopea, Ov. Turuş, Cornea – R. Moga, Negură, Bălaș, B. Bărculeț – R. David, S. Turuș; rezerve Baba – Buda, Fetița, G. Toma, F. Morar, Oniche, Al. Giurgiu;

ASU Poli: Burtic – Contescu. Bilia. Stefanovic. Damian, M. Stancu – Ghinescu, Guricici, Marin, Țugui – Tulcan; rezerve Fișteag – Taub, Ugocian, Gălan, Codrea, Rus, Bădăuță.

[nggallery id=1209]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea