Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: orientarea de la CS Unirea Alba Iulia merge ceas, Bogya s-a impus în Serbia, Milea la Braşov

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CS Unirea Alba Iulia orientare 2Sportivii secției de orientare din cadrul CS Unirea Alba Iulia au participat cu succes la o serie de competiții desfășurate în ultima perioadă.

Astfel, sportivul Tamas Bogya  a făcut parte din lotul național al României participant la 2 etape de Cupă Mondială, în Spania și la Campionatele Europene de Seniori care s-au desfășurat în Portugalia. Din lotul reprezentativ al țării noastre  au mai făcut parte Ionuț Zincă(CS Universitatea Craiova) și Simion Suciu(CSM-VSK Miercurea Ciuc). Cele mai bune clasări ale sportivului unirist au fost în proba de lungă distanță din cadrul europenelor, respectiv locul 19 în seria de calificări și locul 10 în finala B.

Tamas Bogya  a mai participat la alte 2 competiții internaționale importante, respectiv Velikden Cup, în Bulgaria și Memorial Cika Duska Jovanonic, în Serbia, ambele cuprinzând etape clasificate WRE(world ranking event). Dacă în Bulgaria cea mai bună clasare a fost locul 3 în proba de medie distanță, competiția din Serbia a fost dominată de sportivul unirist care a reușit 2 curse foarte bune și a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere.

Sâmbătă, 26 aprilie, s-a desfășurat a treia ediție a Brașov Marathon, competiție care a programat trei probe, cros, semimaraton și maraton, toate în teren variat.

Proba de semimaraton masculin, categoria 16-29 ani, a fost câștigată de sportivul Milea Radu(CS Unirea Alba Iulia) cu CS Unirea Alba Iulia orientare 6timpul de 1 oră 50 minute și 25 secunde. Sportivul unirist confirmă astfel forma bună în care se află el având o clasare foarte bună în proba de semimaraton pe șosea, desfășurat la Novi Sad, în Serbia, clasându-se pe locul 8 cu timpul de 1 oră 19 minute și 10 secunde.

Cei doi sportivi vor participa în perioada următoare la o serie de alte competiții atât de orientare cât și atletice.

“Ne bucurăm pentru că unul din cei 3 componenți ai lotului national de orientare este sportivul clubului nostru. Noi încercăm să-i sprijinim cu prioritate pe sportivii, din toate secțiile pe ramuri de sport, care au șanse de a fi convocați la loturile naționale și de a reprezenta culorile clubului  la competițiile internationale majore, Campionate Europene, Mondiale și Jocuri Olimpice”, a spus   Corneliu MUREȘAN – director CS Unirea Alba Iulia

[nggallery id=1597]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea