Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| O înghețată în schimbul unui PET reciclat, la Ciugud: Elevii au fost recompensații pentru numărul record de PET-uri, doze de aluminiu și sticle reciclate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii Școlii Gimnaziale Ciugud au fost recompensații cu înghețată pentru numărul record de PET-uri, doze de aluminiu și sticle reciclate în ultima săptămână.

„O înghețată în schimbul unui PET reciclat! Aceasta a fost provocarea lansată elevilor Școlii Gimnaziale Ciugud. Verzulică, roboțelul reciclator, i-a premiat pe copii pentru numărul record de PET-uri, doze de aluminiu și sticle reciclate, în ultima săptămână. Astfel, toți elevii au primit gratuit înghețatăăăă, oferită cu amabilitate de prietenii noștri de la ALPIN 57 Lux. Verzulică promite că surprizele vor continua”, au scris reprezentanții primăriei Ciugud pe facebook.

Ideea face parte dintr-un proiect de reciclare implementat în Ciugud, prima comunitate din România care și-a lansează propria monedă virtuală: CIUGUban.

Prima astfel de stație a fost montată în curtea Școlii Gimnaziale Ciugud, prima școală smart din mediul rural din România, fiind personalizată sub forma unui roboțel. Acesta a fost numit „Verzulică – roboțelul reciclator”, iar copiii sunt provocați, până la sfârșitul vacanței de vară, să recicleze cât mai multe ambalaje și să colecteze cât mai multe monede virtuale. La începutul noului an școlar, monedele virtuale colectate vor fi convertite în bani reali, pe care copiii îi vor putea folosi pentru a finanța mici proiecte și activități educaționale sau extrașcolare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu” Începând din 18 martie, nouă elevi de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani și „Petru Rareș” Fălticeni, s-au alăturat pentru primul stagiu de practică la Inspectoratul Județean „Avram Iancu.” În perioada 18 martie – 26 aprilie, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea