Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

FOTO: Nicolae Stanciu – desemnat cel mai bun mijlocaș din campionatul Cehiei! Stagiune de vis pentru fostul unirist, ce a cucerit titlul cu Slavia Praga

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Nicolae Stanciu a trăit o stagiune extraordinară cu Slavia Praga, poate cea mai prolifică a carierei, fostul unirist fiind ales cel mai valoros mijlocaș al sezonului în Cehia.

Astăzi, Nicolae Stanciu și-a trecut în cont și o altă distincție individuală, fiind desemnat și celui mai bun “stranier” din Cehia în ediția 2019/ 2020, lucru care vorbește de la sine despre aprecierea de care se bucură!

La primul an petrecut în tricoul “alb-roșu” ex-uniristul în vârstă de 27 de ani a impresionat, câștigând titlul și evoluând în grupele Ligii Campionilor. Jucătorul lansat în fotbal de Unirea Alba Iulia și-a trecut în cont în această ediție, una remarcabilă în ceea ce-l privește, 4 goluri și 11 pase decisive, fiind unul dintre fotbaliștii exponențiali ai Slaviei, ce a terminat sezonul cu 6 puncte avans.

Campion în România cu FCSB în 2014 și în 2015, câștigător al titlului în Belgia cu Anderlecht (în 2017), fotbalistul din Alba a reușit să cucerească trofeul în Cehia, la primul sezon în tricoul Slaviei Praga. De la reluarea campionatului, Stanciu a fost unul dintre cei mai buni echipieri ai “alb-roșiilor”, cu cea mai prolifică perioadă a sa în tricoul formației pregătite de Jindrich Trpiskovsky. Nicolae Stanciu a devenit campion în Cehia, Slavia Praga apărându-și titlul câștigat anul trecut. Este al 4-lea titlu de campion din cariera fotbalistului lansat de Unirea Alba Iulia, palmares reușit în trei țări diferite: România, Belgia și acum Cehia.

Ales cel mai valoros mijlocaș al sezonului în Cehia, Stanciu s-a întors vara trecută la Praga, după ce o părăsise pe Sparta pentru o aventură de șase luni în Arabia Saudită (Al Ahli). Apreciat și de antrenori, și de coechipieri, dar și de presa locală, Stanciu a fost ales cel mai valoros mijlocaș al anului de către liga profesionistă cehă. Nominalizat la titlul de fotbalistul lunii mai, ex-uniristul este irezistibil în campionatul ceh, iar Slavia Praga s-a dus glonț spre un nou titlu de campioană grație evoluțiilor extraordinare ale internaționalului român. Jucătorul adus cu 4 milioane de euro din Arabia Saudită, a marcat două goluri și a reușit și șapte pase decisive de când s-a reluat stagiunea, întreruptă în martie din pricina pandemiei de coronavirus.

*”Uragan” după… pandemie!

Nico a fost un uragan după reluarea sezonului, cu două goluri și șapte pase decisive, fiind extrem de important la cucerirea titlului”, scrie pe site-ul clubului alb-roșu. “În total, a reușit patru goluri și 11 assisturi în acest sezon. Cel mai bun pasator din Cehia. În același timp, a creat și un număr incredibil de ocazii de gol pentru coechipieri, 65, e primul și la acest capitol. Titlul de mijlocașul anului îi aparține fără discuție”, mai transmit oficialii Slaviei Praga. Jucătorul din Alba este considerat unul dintre cei mai importanti echipieri ai clubului, contribuind decisive la multe victorii ale echipei.

Mai mult decât atat, sezonul a fost unul foarte bun pentru echipa lui Stanciu, care i-a dat, la final de stagiune, pe cel mai bun portar, cel mai bun mijlocas si cel mai bun atacant. Campioana Cehiei se poate mândri și cu cel mai bun portar (Ondrej Kolar) și cel mai bun atacant al campionatului (Petar Musa). Premiul pentru cel mai bun fundaș i-a revenit lui Jakub Brabec, de la Viktoria Plzen.

Stanciu mai are contract cu campioana Cehiei până în 2023, cu o clauză de reziliere de 25 de milioane de euro, o sumă semnificativă pentru internaționalul român. Ultimul joc al campionatului a fost o remiză albă, pe propriul teren cu rivala Sparta Praga, fosta echipă a lui Stanciu, egal ce a venit după 5 victorii consecutive.

Sursa foto: Slavia Praga (facebook)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia, calificată în finala Campionatului Under 19!!! Performanță remarcabilă a „alb-negrilor”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia, calificată în finala Campionatului Under 19!!! Performanță remarcabilă a „alb-negrilor”! Performanță extraordinară a juniorilor de la CSM Unirea Alba Iulia, echipa din Cetatea Marii Uniri calificându-se în finala Campionatului Under 19! Ultimul act se va desfășura marți, 28 mai, la Buftea (sau Mogoșoaia), adversar fiind Dinamo, care a eliminat, tot după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea