Rămâi conectat

Sport

FOTO: Mureșul Vințu de Jos – Viitorul Sântimbru 5-0 (2-0) | În derby-ul Ligii a 4-a, echipa lui Mănăilă a surclasat liderul și a relansat lupta pentru promovare!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Muresul Vintu - Viitorul Santimbru 47Mureșul Vințu de Jos a învins într-un mod categoric pe Viitorul Sântimbru, liderul Ligii a IV-a, 5-0 (2-0), în derby-ul returului, care nu a existat decât pe hârtie. Viitorul a fost umilit în partida decisivă pentru Mureșul, care a predat o lecție de fotbal și a dominat jocul la toate capitolele și a câștigat de o manieră incontestabilă.

*Dubla lovitură!

Mureșul a izbutit o dublă lovitură prin această corecție aplicată contracandidatei, acest scor ce reprezintă cel mai drastic eșec al Viitorului din acest sezon depășind diferența din tur, când Sântimbru a învins cu 5-1 pe propriul teren.

Victoria cu iz de umilință s-a conturat grație reușitelor semnate de An. Moldovan (13, 55) și S. Culda (31), Stoianof (64, penalty, 75). Echipa lui Mănăilă s-a apropiat la 4 puncte de prima poziție, Muresul Vintu - Viitorul Santimbru 77relansând campionatul, la aceeași diferență situându-se și Șurianu Sebeș.

*Totul s-a decis în prima repriză, la fazele fixe

La început, s-a jucat aspru, miza fiind una enormă. Mai pragmatică, echipa lui Mănăilă a speculat orice oportunitate ivită, profitând din plin de fazele fixe. An. Moldovan (13) a deschis scorul după un corner de pe partea stângă, cu o reluare cu umărul din apropierea careului mic. Mureșul se descătușează și Mănăilă își împinge mereu elevii în atac. Stoianof cere penalty în minutul 17, dar nu-l înduplecă pe centralul Sg. Popa.

*Execuție superbă Sebi Culda

Scorul a fost majorat de ex-uniristul Sebastian Culda, cu o execuție superbă din lovitură liberă, de la 22 de metri, șut ce a făcut inutil plonjonul lui Barna.

*Recital Moldovan

Eșecul aspru s-a conturat după pauză, când An. Moldovan (55) și-a trecut în cont dubla, cu un șut din 8 metri la o fază ce a scurtcircuitat defensiva oponenților. Viitorul s-a prăbușit, n-a contat, iar Mureșul a curs năvalnic, netemperându-și deloc asediul.

În minutul 63, scăpat singur Stoianof a fost faultat de Ov. Barna în careu, iar atacantul oltean a transformat elegant lovitura de pedeapsă, ducând scorul la unul ce a pus la colț contracandidata la promovare.

Scorul de 5-0 a fost marcat de Stoianof (75), cu un de la 15 metri, după o pasă extraordinară de la M. Popa.

*Asistență record

Peste 800 de spectatori au fost prezenți la întâlnirea derby, o asistență record pentru această arenă. La mijlocul primei reprize, în tribună a apărut și un taraf care a întreținut atmosfera.

Echipe: *Mureșul: N. Bănică – Dulap, Iclanzan, Preda, I. Tătar – S. Culda, Bratima, M. Popa, Iacșa – An. Moldovan, Stoianof; rezerve Roman, Samoilă, Apetri, D. Ianc, N. Rus, Răcătăian, Javla

*Viitorul: Ob. Barna – A. Breaz, Ov. Crișan, C. Hălălae, Cr. Ivașcu. B. Ștef, Goguța, Chirilă, E. Hălălae, Biro, Pisoiu; rezerve Pascu, Sularea, Drăghiciu, Dumbra, Prundar, Jula, P. Borza

[nggallery id=1757]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea