Rămâi conectat

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, vicecampioană baschet feminin, la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia a devenit vicecampioană naţională la baschet feminin, în urma turneului final al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, învăţământ gimnazial. LPS Alba Iulia ONSS1La competiţia ce a avut loc la Botoşani au participat cele mai bune 8 echipe din ţară, iar formaţia din Cetatea Marii Uniri a reuşit să dispute finala întrecerii. În ultimul act, albaiuliencele au suferit singurul eşec din competiţie, respectiv 43-53 (16-18, 10-8, 7-16, 10-11) cu câştigătoarea, respectiv Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Reghin. „Este un rezultat meritoriu pentru instituţia noastră de învăţământ. Practic continuăm pe aceeaşi linie a performanţelor naţionale cu echipele noastre: anul trecut am câştigat titlul la gimnaziu, la ONSS, iar acum doi ani formaţia pregătită de George Lăncrănjan a devenit campioană la Under 17”, a declarat antrenorul Nicuşor Marcu (totodată directorul instituţiei de învăţământ).

*Parcurs impecabil până în semifinale

Performanța a fost realizat în urma unui parcurs imaculat în prima parte a turneului din Moldova. Drumul spre medaliile de argint a însemnat 4 victorii, în condiţiile în care la competiţie a fost prezentă „crema” baschetului feminin autohton, la categoria de vârstă Under 18 (inclusiv jucătoare din Liga Naţională). Nicusor Marcu CSU Alba IuliaAu realizat în ordine succesele cu LPS Satu Mare, scor 58-21 (18-4, 11-3, 12-5, 17-9); Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Bucureşti, scor 63-45 (13-12, 19-11, 20-13, 11-9); Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Galaţi, scor 40-33 (10-10, 7-8, 6-7, 17-8) – toate în grupă; Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Alexandria (ce l-a avut pe bancă pe Mădălin Piperea, antrenor ce activează la CSBT Alexandria), scor 62-55 (17-19, 14-18, 15-12, 16-6) – în semifinală!

*Andreea Beldian s-a accidentat în semifinale

Lotul LPS Alba Iulia, pregătit de George Lăncrănjan și Nicușor Marcu a fost compus din: Mihaela Gherman, Andreea Beldian (componente ale CSU Alba Iulia), Iuliana Petrifălean, Alice Bârsan, Ana Maria Ciurpan (sportive antrenate de George Lăncrănjan), Andreea Fleșer, Karina Șulumete, Ionela Țetcu, Bianca Burlacu și Alexandra Boțan (jucătoare de la selecționata U16 a liceului, pregătite de Nicușor Marcu), fiind practic comasate două echipe. Mihaela Gherman nu a fost prezentă la Botoşani, iar, din păcate, Andreea Beldian s-a accidentat în semifinală (disjuncţie la umăr) şi nu a mai putut evolua. „Am avut o generaţie foarte bună, în condiţiile în care 4 dintre jucătoare au ajuns pe prima scenă. Vorbim aici despre talentatele Beldian şi Gherman – componente ale CSU Alba Iulia, Sica Cuzic – plecată anul trecut la un colegiu în SUA şi Nicoleta Berbec – transferată la Universitatea Cluj”, a spus antrenorul George Lăncrănjan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea