Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Locuri fruntașe obținute de militarii Batalionului 136 Geniu ”Apulum” la competițiile aplicativ militare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 4-8 iulie, Batalionul 53 Geniu ”Tisa” din garnizoana Satu Mare a fost gazda desfăşurării competiţiei “SUBOFIŢERUL / SOLDATUL ANULUI”, ediția 2016, etapa pe Brigada 10 Geniu Dunărea de Jos.

militari13Militarii înscriși la această competiţie au parcurs probe teoretice şi practice, constând în cunoaşterea noţiunilor de pregătire militară generală, evaluarea competenţelor la limba engleză, trageri cu armamentul de infanterie, demonstrarea abilităţilor şi deprinderilor în disciplinele Geniu, Apărare C.B.R.N., Comunicații, Topografie Militară, Instrucţie Sanitară, Instrucţie de Front şi pregătire fizică.

Batalionul 136 Geniu ”Apulum” a obtinut locul I la ambele categorii, astfel:

La categoria „Subofiţerul anului”:

– Sg. Maj. Toma Valentin;

La categoria „Soldatul/gradatul anului”:

– Caporal III Laslo Adrian Alin.

Militarii noștri s-au calificat in etapa urmatoare, care va fi organizată de Statul Major al Forțelor Terestre în toamna acestui an.

În cadrul festivității de premiere, comandantul Batalionului 53 Geniu , locotenent colonel Brok Ludovic, i-a felicitat pe competitori pentru rezultatele obţinute, modul de comportare şi efortul depus, urându-le mult succes în desfăşurarea competiţiei din etapele următoare.

În perioada 04.07-07.07.2016, s-a desfasurat competiția aplicativ militară ”ROZA CERCETAȘILOR”, în zona Cabana Colibița din Munții Bârgăului, etapa pe Brigada 10 Geniu ”Dunărea de Jos”, în care echipa de cercetași a Batalionului 136 Geniu a avut ocazia să-și demonstreze calitățile specifice în cele două probe de patrulă pe distanța de 25 km și ștafetă 4 km.

Alături de militarii noștri au concurat  loturi aparținând Companiei 102 Cercetare din Brigada 10 Geniu din Brăila, Batalionului 3 Geniu din Buzău, Batalionului 72 Geniu din Brăila, Batalionului 52 Geniu din Satu Mare și Batalionului Nave Treceri Fruviale din Brăila.

La finalul competiției, lotul Batalionului 136 Geniu s-a clasat pe locul III, locurile I și II fiind ocupate de către Compania 102 Cercetare și Batalionul 3 Geniu.

[nggallery id=2412]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: În Apuseni, iarnă în miezul primăverii. Temperaturile au scăzut de la 22 de grade la 0 grade

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: În Apuseni, iarnă în miezul primăverii. Temperaturile au scăzut de la 22 de grade la 0 grade Potrivit unor imagini postate pe pagina de socializare de pensiunea „Cabana Moților”, în Apuseni sunt peisaje de iarnă. În ultimele două zile temperaturile au scăzut brusc de la 22 de grade, la 0 grade sau chiar sub […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea