FOTO. Locuri fruntașe obținute de militarii Batalionului 136 Geniu ”Apulum” la competițiile aplicativ militare

În perioada 4-8 iulie, Batalionul 53 Geniu ”Tisa” din garnizoana Satu Mare a fost gazda desfăşurării competiţiei “SUBOFIŢERUL / SOLDATUL ANULUI”, ediția 2016, etapa pe Brigada 10 Geniu Dunărea de Jos.

militari13Militarii înscriși la această competiţie au parcurs probe teoretice şi practice, constând în cunoaşterea noţiunilor de pregătire militară generală, evaluarea competenţelor la limba engleză, trageri cu armamentul de infanterie, demonstrarea abilităţilor şi deprinderilor în disciplinele Geniu, Apărare C.B.R.N., Comunicații, Topografie Militară, Instrucţie Sanitară, Instrucţie de Front şi pregătire fizică.

ELIT

Batalionul 136 Geniu ”Apulum” a obtinut locul I la ambele categorii, astfel:

La categoria „Subofiţerul anului”:

– Sg. Maj. Toma Valentin;

La categoria „Soldatul/gradatul anului”:

– Caporal III Laslo Adrian Alin.

Militarii noștri s-au calificat in etapa urmatoare, care va fi organizată de Statul Major al Forțelor Terestre în toamna acestui an.

În cadrul festivității de premiere, comandantul Batalionului 53 Geniu , locotenent colonel Brok Ludovic, i-a felicitat pe competitori pentru rezultatele obţinute, modul de comportare şi efortul depus, urându-le mult succes în desfăşurarea competiţiei din etapele următoare.

În perioada 04.07-07.07.2016, s-a desfasurat competiția aplicativ militară ”ROZA CERCETAȘILOR”, în zona Cabana Colibița din Munții Bârgăului, etapa pe Brigada 10 Geniu ”Dunărea de Jos”, în care echipa de cercetași a Batalionului 136 Geniu a avut ocazia să-și demonstreze calitățile specifice în cele două probe de patrulă pe distanța de 25 km și ștafetă 4 km.

Alături de militarii noștri au concurat  loturi aparținând Companiei 102 Cercetare din Brigada 10 Geniu din Brăila, Batalionului 3 Geniu din Buzău, Batalionului 72 Geniu din Brăila, Batalionului 52 Geniu din Satu Mare și Batalionului Nave Treceri Fruviale din Brăila.

La finalul competiției, lotul Batalionului 136 Geniu s-a clasat pe locul III, locurile I și II fiind ocupate de către Compania 102 Cercetare și Batalionul 3 Geniu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...