Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-VIDEO, Ripensia Timişoara – Industria Galda 3-0 (0-0) | Găldenii, învinși în derby-ul pentru promovarea în Liga a 2-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ripensia Timişoara şi Industria Galda de Jos, se înfruntă în derby-ul etapei a 23-a a Seriei a 4-a, pe “Ciarda Roşie”, într-un meci cu promovarea pe masă, sâmbătă, de la ora 18.00.

Combatantele sunt despărţite de trei puncte în ierarhie, “Ripi” situându-se în fotoliul de lider, în vreme ce inimoasa echipă condusă de Paul Ciucă se află pe poziţia a patra.

Găldenii au înregistrat a doua înfrângere la rând, o premieră în acest sezon, și au ieșit din calculele promovării

*3-0, MIN. 84: MEDIOP s-a împlinit răzbunarea, după ce Industria a învins Ghiroda la Deva, în barajul de promovare, Ștef apărându-i un penalty la seria de departajare.

*2-0, min. 72: Golda a majorat scorul

*1-0, MIN. 54; MEDIOP a deschis scorul, atacantul învigându-l pe Ștef, „amicul” său din barajul de promovare de la Deva

*Paul Ciucă: „Diferenţa este mult prea severă, Mediop – cel mai bun jucător din serie!”

„Am pierdut cu 3-0, să ni se taie capul! Diferenţa este însă mult prea mare, comparativ cu ce s-a întâmplat pe teren. Au fost trei greşeli imense în defensivă, cum n-am făcut în returul acesta în toate meciurile la un loc. Noi ne vedem de drumul nostru, doresc succes Ripensiei, devenită principala favorită la promovare, ce are un atacant extraordinar, Mediop, cel mai bun din serie. Parcursul nostru este mult peste aşteptări, felicit jucătorii pentru munca depusă, iar în acest context trebuie să admitem că trebuie să fim realişti întrucât promovarea este o pălărie mult prea mare pentru noi„, a spus Paul Ciucă

Jocul poate fi urmărit în format LIVE VIDEO aici

Timișorenii au scos din cursa la titlu reprezentanta județului Alba printr-o desprindere la un scor de neprezentare în duelul la vârf din antepenultima rundă, cel mai drastic eşec al găldenilor în acest campionat!

Actul întâi a fost unul pe contre, gazdele deschizând şirul ocaziilor, mai întâi prin Popa în minutul 3, când a şutat de la 16 metri puţin peste transversală, iar apoi în minutul 5, când Toma a şutat direct din lovitură liberă de la 17 metri și portarul a respins în corner.

Două minute mai târziu, Mediop a ieșit la rampă și a şutat de la 12 metri pe jos, portarul reţinând cu mare dificultate. Şi oaspeţii din Ardeal au avut o primă ocazie în minutul 14, când Cernea a şutat puternic din lovitură liberă de la 20 metri lateral dreapta şi portarul Gakos s-a remarcat, respingând miraculos.

Dominarea gazdelor se accentuează și apar și alte ocazii clare de gol, prin Matiş în minutul 35, la centrarea perfectă a lui Vlădia.

Nici bine nu a început repriza secundă şi Mediop a scăpat singur spre poartă iar de la 7 metri lateral dreapta a şutat la colţul scurt şi Ştef a respins în extremis. Oaspeţii au răspuns rapid, demonstrând că nu au renunţat la luptă, iar Mureşan a scăpat singur pe flancul stâng, unde a intrat în careu şi, de la 8 metri, a şutat pe jos dar Gakos a scos un gol ca şi făcut.

Însă în minutul 53 a apărut și primul gol, atunci când Zaluschi a pasat lateral dreapta, la marginea careului, perpendicular, chiar de la colţul suprafeței de 16 metri, în stânga, unde mingea a ajuns la Mediop, care a şutat direct în vinclu, lăsându-l spectator pe portarul Ştef. Dar cu ceva grai, spunându-i lui Olar că nu a văzut ce mai gol a dat sportivul de culoare: 1-0.

Cinci minute mai târziu, Mediop a fost stopat de acelaşi portar, chiar în 6 metri. Golul doi a plutit în aer şi a venit după o nouă ratare a lui Mediop, care a şutat în plasa laterală, singur, de la 10 metri lateral stânga. Şutul bombă al lui Toma (min. 78) de la 16 metri a fost respins de Ştef iar Denis Golda, atent, pe fază, a împins mingea în plasă: 2-0.

Dar cu patru minute înainte de final Mediop a reuşit ”dubla”, după ce a speculat greşeala fundaşului Alex Man şi a înscris din apropiere… 3-0, cronica fiind preluată din www.sporttim.ro.

Ripensia: Gakos – Apro (min. 86, Stoi), Hecsko, Vlădia, Popa, Dumiter (min. 86, Luca), Mînecan, Zaluschi (min. 80, Popescu), Toma, Mediop, Matiş (min. 75, Golda). Antrenori: Remus Steop şi Orlando Trandu, pe bancă: Rădulescu – Nanu, Semeniuc.

Industria Galda de Jos: Ştef – Olar, Haiduc (min. 62, Al. Man), Rodean, Boancă, Vonya (min. 65, P. Man), Frenţiu (min 46, R. David), Cernea, D. Lupşan (min. 65, Costea), Goronea, S. Mureşan; rezerve Iancău, Savin, Cioară. Antrenor Paul Ciucă.

Din tabăra amfitrionilor, Remus Steop, antrenor principal al Ripensiei, a admis: Da, consider că a fost o victorie meritată, care practic se preconiza chiar din primele minute, când am avut câteva oportunităţi de a înscrie. Că n-am reuşit mai devreme, asta e, puţin ne-am cam epuizat, ne-am întrebuinţat destul de mult, căci am întâlnit o echipă foarte bună, foarte ambiţioasă, care s-a agăţat de tot ce a putut, venită aici, la Timişoara. Din păcate pentru ei şi spre bucuria noastră, am revenit din ce în ce mai puternici, din ce în ce mai buni. Golurile pe care le înscriem, oportunităţile pe care ni le creăm, siguranţa cu care jucăm, totul îmi dă dreptul să ne bucurăm pentru ceea ce am realizat până astăzi. Dar să nu uităm că mai avem două jocuri foarte grele din punctul meu de vedere şi cel mai dificil e să să stai acolo, sus. Noi am demonstrat că am fost constanţi și nu am decât să-i felicit pe jucători, căci au fost extraordinari, să-i felicit pe cei care ne susţin, suporterii noştri, care au fost în număr mare astăzi, chiar dacă a plouat, şi ne-au susţinut. Cred că jucăm cel mai frumos fotbal dintre toate echipele și nu am intrat în nici un clinci cu adversarele noastre, ne-am văzut de joc iar rezultatele se văd. Și cred că suntem o echipă modestă, cu bun simţ, care ne respectăm adversarii şi ținem să ne impunem efectiv, ceea ce ştim să facem. Să învăţăm, de fapt punem în aplicare ceea ce facem în cursul săptămânii. Pentru mine, echipa este foarte importantă, și chiar astăzi toţi au luptat şi şi-au dorit victoria, pe care au obţinut-o, și încă o dată îi felicit şi pe această cale!

În cea mai încurcată serie a eşalonului terţ, cu tensiune la ambii poli şi o luptă pentru accederea în Liga a 2-a ce poate fi decisă la “masa verde”, disputa dintre Ripensia şi Industria reprezintă un joc determinant în economia bătăliei pentru eşalonul superior, în jurul său fiind făcute calcule multiple atât de combatante

Foto, informaţii: Gligor UDREA

[nggallery id=3938]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea