Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Unirea Alba Iulia – CS Ocna Mureș 2-0 (1-0) | „Alb-negrii” câștigă derby „de Alba”, în Vinerea Mare, în inferioritate numerică

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, pe “Cetate”, în derby “de Alba” Unirea Alba Iulia a trecut de CS Ocna Mureș, scor 2-0 (1-0), echipa lui Adrian Bicheși obținând trei puncte prețioase în economia campionatului, deși au evoluat în inferioritate numerică timp de o repriză.

Formația din Cetatea Marii Uniri s-a impus împotriva unei formații ce a etalat un fotbal peste poziția din ierarhie, Unirea Alba Iulia obținând punctele ce asigură liniștea.

*1-0, MIN. 21: AN: DAVID finalizare simplă, cu latul, din careul mic, după o pasă de la Selagea din dreapta, ce a fost lansat de Fetița

*2-0, MIN. 88: DE MARCO a executat excelent o lovitură liberă de la 25 de metri, în stânga lui Angeru, un gol superb

*Bicheși: „Am controlat jocul, chiar și în inferioritate”

Din nou ne-am prezentat bine în derby-urile de Alba. Ne-am respectat blazonul, am controlat jocul, chiar și în inferioritate numerică. Felicit jucătorii pentru mobilizare și pentru exprimarea în acest joc important„, a spus Adrian Bicheși.

*Mihai Manea: „A câștigat echipa ce și-a dorit mai mult”

„A câștigat echipa ce și-a dorit mai mult. Sărbători fericite tuturor„, a fost declarația laconică a antrenorului oaspeților, Mihai Manea, după al doilea joc pierdut, deși CS Ocna Mureș a evoluat în superioritate numerică.

În minutul 54, S. Culda a tras din 10 metri, în plasa laterală. În minutul 63, Hidișan a executat o lovitură liberă de la 20 de metri, Sporea a respins în corner. Val. Drăgan (72) a șutat de la 18 metri, pe centru, a reținut Sporea. În minutul 85, Val. Drăgan a trimis cu capul peste transversală

În minutul 45+1, gazdele au rămas în inferioritate numerică, fiind eliminat Al. Giurgiu, la semnalizarea asistentului D. Humita. Uniristul a avut un clinci cu Hidișan, când jocul era oprit, și a primit al doilea galben! Gazdele au avantaj minim la pauză, după un act întâi sărac în faze de poartă

Partida are un suporter de lux, pe internaționalul român Nicolae Stanciu, care și achitat, un gest frumos, o primă, pentru „alb-negrii”! În rest, aproximativ 800 de spectatori în tribune. Coltor (31) a ratat o bună oportunitate a vizitatorilor, relurea sa cu capul, după o acțiune prelungită de atac, fiind prinsă de Sporea.

Gazdele sunt poziționate pe locul al 10-lea, cu 30 de puncte, la unul singur de zona retrogradabilă, iar ocnamureșenii sunt ultimii în clasament, cu 8 puncte, în tur, pe “Stadionul Dragostei”, impunându-se vizitatorii, cu scorul de 3-1.

Echipe de start:

Unirea: Sporea – Mazilu (90+2, V. Domșa), Mardare, Potopea, Al. Giurgiu – Fetița,  De Marco (90+3, M. Codrea), Tat, Petruse (77, Boboia) – Selagea – An. David (88, Zsigmond); rezerve Williams – Haj, L. Roman. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Raul Oargă.

CS Ocna Mureș: Angeru – F. Morar, Guț, L. Dan, Cl. Marcu (65, T. Cristea) – Goguța (73, A. Gherman), Cimpoieșu (85, S. Șimandi) –  S. Culda (85, P. Man), Hidișan, Coltor – Val. Drăgan; rezerve Decean, Borșoi, Bedelean. Antrenori Mihai Manea, George Țălnar, Petre Clep.

Arbitri: L. Ciuchiță (Oradea), D. Humita (Armeniș), Al. Ilie (Bocșa) Observatori Cl. Ștefănuți (Năsăud), I. Poclid (Timișoara)

Avrtismente: Al. Giurgiu (11), De Marco (15), Mardare (34), Fetița (51)/ Goguța (45+1), T. Cristea (89), Guț (90+1)

Foto Lucian Danciu

[nggallery id=7052]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea