Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Performanţa Ighiu – Mureşul Vinţu de Jos, 1-0 (0-0) | Trupa lui Himcinschi a câștigat și Supercupa AJF Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Performanţa Ighiu a învins Mureșul Vințu de Jos, scor 1-0 (0-0), la Galtiu, în a Performanta Ighiu-Muresul Vintu de Jos Supercupa55 4-a ediţie a Supercupei AJF Alba, competiţie care deschide oficial sezonul fotbalistic în judeţ. Unicul gol a fost marcat de Negură (min. 75), cu un șut de senzație de la 30 de metri, prin care l-a învins pe Vl. Ignat.

*Pentru a 4-a oară Performanța

Este al 4-lea succes al Performanței în fața Mureșului în ultima perioadă. Performanța a cucerit al treilea trofeu pe plan județean, după campionat și Cupa României. De asemenea nou-promovata în eșalonul terț confirmă în Supercupă tradiția echipelor de categorie superioară, care s-au impus de fiecare dată.

*Ovidiu Turuș, jucătorul meciului

Căpitanul Performanței, Ovidiu Turuș a fost desemnat de organizatori întâlnirii, AJF Alba drept jucătorul meciului.

*min. 80: Vl. Ignat l-a blocat pe Al. Giurgiu în poziție favorabilă.

*min. 77: a ieșit Buda, a intrat D. Mărginean la Performanța

*1-0, MIN.  75: NEGURĂ a deschis scorul cu un eurogol, șut de la 30 de metri, cu care l-a învins pe fostul său coechipier V. Ignat.

*min. 72: a ieșit Al. Culda, a intrat Fleaca la Mureșul

*min. 69: Negură a intrat în locul lui Oniche

*min. 67: schimbare la Mureșul, intra tânărul Tat, a ieșit D. Ianc

*min. 65: Al. Giurgiu a trimis de la distanță în transversală!

*min. 63: R. Moga nu ajunge la o centrare excelentă trimisă de Giurgiu.

*Dublă înlocuire la Performanța la pauză: au ieșit Forgaciu și R. David, au intrat Bălaș și R. Moga

*Lui Cl. Oara i s-a făcut rău

Pierdere pentru Mureșul, atacantul Cl. Oara a părăsit terenul, fiind înlocuit de Albu. Atacantului i s-a făcut rău din pricina căldurii.

*min. 43: R. David șutează pe lângă bara dreaptă, după o acțiune individuală

*min. 37: ocazie imensă pentru Mureșul: cap Al. Culda în bara stângă!

*min. 23: Vl. Ignat l-a blocat pe R. David în laterala careului.

*min. 20: I. Cristea (Mureșul) – accidentat este înlocuit cu M. Coman.

*min. 19: Al. Giurgiu este avertizat

*min. 15: R. David ratează foarfeca în 7 metri

*min. 9: prima ocazie a meciului, Al. Culda a șutat din cădere, pe lângă bara dreaptă.

*Partida a debutat cu un moment de reculegere în memoria lui Răzvan Chira, decedat în această săptămână, la numai 40 de ani.

*În jur de 100 de spectatori în tribune, temperatura fiind una ridicată, peste 36 de grade

Echipe de start:

Performanța: R. Bodea – Forgaciu, Potopea, Ov. Turuș, G. Toma, Buda, M. Cristea, Oniche, Al. Giurgiu, R. David, S. Turuș; rezerve: R. Baba, R. Morar, D. Mărginean, Negură, R. Moga, Bălaș, Nemeș. Antrenor Adorian Himcinschi.

Mureșul: V. Ignat – Gavrilă, I. Grozav, Fîntînă, A. Ianc, D. Ianc, Javla, I. Cristea, Al. Culda, Cl. Oara, Samoilă. Rezerve Ad. Roman, Fleacă, M. Coman, Marica, Tat, Mitea, Albu. Antrenor Mihai Manea.

*Câte 5 noutăți în fiecare tabără

Combatantele au afișat câte 5 jucători nou veniți în unsprezecele de start: R. Bodea, Forgaciu, Buda, M. Cristea, Al. Giurgiu – la Performanța, respectiv V. Ignat, Fîntînă, A. Ianc, Al. Culda și Samoilă – la Mureșul. Se remarcă faptul că în cele două efective sunt 15 jucători ce au trecut pe la Unirea Alba Iulia.

Proaspăt promovată în Liga a 3-a, gruparea ighiană a tranşat toate cele trei dueluri precedente cu Mureşul Vinţu de Jos, precedentul acum două luni, în finala cupei de pe „Cetate”, scor 3-0. Ambele formaţii au suferit transformări serioase în pauza competiţională, în privinţa efectivelor, Mihai Manea încercând să construiască o formaţie competitivă cu care să atace promovarea. Ultimele mutări sunt M. Coman, Samoilă (Dalia Sport), A. Ianc (Unirea Alba Iulia) şi Al. Culda (Decebal Cricău), rezolvaţi astăzi.

*”Biba” versus fosta echipă

Mijlocaşul Marius Cristea, golgheterul Vinţului în ediţia precedentă, cu 17 reuşite va apare pentru prima dată împotriva foştilor coechipieri. Un duel atractiv se anunţă pe gazon în aceste condiţii, mai ales că fotbalistul intenţionează să revină la Mureşul.

[nggallery id=843]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea