Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Industria Galda – Unirea Alba Iulia 0-3 (0-1) | „Alb-negrii” se impun autoritar în derby „de Alba”, primul succes sub comanda lui Bicheși!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Alba Iulia s-a impus în al doilea derby “de Alba” din 2018, câștigând net la Galda de Jos, scor 3-0 (1-0). Este prima victorie a „alb-negrilor” din 2018 și întâiul succes al antrenorului Adrian Bicheși în eșalonul terț.

Uniriștii au dominat confruntarea, găldenii nereușind aproape deloc pe faza ofensivă, cu excepția ocaziilor lui D. Lupșan (75 și 82), Boancă (90+1), când scorul era 0-3!  În continuare gruparea din Cetatea Marii Uniri se simte perfect în disputele cu conjudețenele, rămânând invincibilă împotria echipelor din Alba. Dacă în precedentul joc intern Industria a câștigat cu noroc cu FC Avrig, acum elevii lui Paul Ciucă nu au contat, suferind o înfrângere drastică. Ce-i drept, Industria a solicitat în startul jocului (2), un penalty la o fază în care S. Mureșan a fost tras de I. Grozav în interiorul careului, fază la limită.

*Selagea, MVP-ul partidei

Vedeta partidei a fost căpitanul uniriștilor Ciprian Selagea ce și-a trecut în cont o dublă în minutele 22 și 66, dar și o pasă decisivă pentru juniorul Captiu (60), la primul gol în eșalonul al treilea.

La fel ca și în tur,  Industria a cunoscut întâia oară gustul insuccesului împotriva grupării din Cetatea Marii Uniri, care a făcut un joc excelent, speculând fiecare eroare a oponenților.

între Industria Galda (locul patru, 34 de puncte) și Unirea Alba Iulia (locul șase, 26 de puncte).

*0-3, MIN. 66: SELEGEA și-a trecut în cont dubla, cu unn șut cu stângul, Iancău fiind păcălit, fază la care defensiva adversă a fost șah-mat

*0-2, MIN: 60: CAPTIU înscrie primul său gol în eșalonul terț, cu un șut din cădere, din apropiere, din unghi, la lansarea lui Selagea

*0-1, MIN. 22: SELAGEA driblează un adversar în centrul careului și șutează în dreapta lui Iancău, finalizând cu mult sânge rece o pasă de la Davidaș, după un contraatac declanșat de căpitanul unirist.

Captiu (48) ratează o ocazie imensă de desprindere, fiind blocat în 7 metri, singur cu Iancău, în situație excelentă. În minutul 75, Davidaș a tras peste de la 15 metri, după o pasă de la Selagea. Prima ocazie a gazdelor, una monumentală, D. Lupșan (75) a relaut peste din 6 metri, la pasa lui Boancă. În mintul 81, D. Sîrbu a tras de la 30 de metri, însă Căt. Suciu a reținut. În minutul 82, o altă ocazie a gazdelor, dar Căt. Suciu a intervenit excelent în fața lui D. Lupșan. În minutl 90+1, Boancă a reluat alături din 2 metri, la o recentrarea a lui R. Trif.

Uniriștii conduc cu 1-0 la finele primului mitan, în prezența a 400 de spectatori.

În minutul 37, Al. Giurgiu nu a ajuns balonul în careul mic. Schiau (29) a tras peste tranversală de la 18 metri. Căt. Suciu a respins în corner șutul lui Frențiu din lovitură liberă de la 18 metri (24). R. Scrob (18) nu ajunge centrarea excelentă trimisă din dreapta de Selagea. În minutul 11, R. Trif a reluat cu capul alături, la centrarea lui Frențiu din lovitură liberă. În minutul 7, Davidaș a tras de la 20 de metri, dar Iancău a reținut. În minutul 2, Industria a solicitat penalty la o fază în care S. Mureșan a fost tras de I. Grozav în interiorul careului, fază la limită.

Echipe de start: Industria: Iancău – Fl. Schiau (61, D. Sîrbu), Haiduc, R. Trif, Boancă – D. Lupșan – Frențiu, Bedelean, A. Costea (46, M. Cristea), Baghiu – S. Mureșan (73, R. Moga); rezerve Angeru, Vonya, Dup, Olar. Antrenor Paul Ciucă.

Unirea: Căt. Suciu – F. Morar (61, S. Iacșa), I. Grozav, Scrob, Ad. Matei – Al. Giurgiu (76, Goguța), De Marco – Davidaș, Selagea, Schiau (33, N. Rus) – Lăsconi (46, Captiu); rezerve Petric, Al. Man, Tat. Antrenori Adrian Bicheși și Marcel Rusu.

Avertismente: M. Cristea (57), respectiv I.  Grozav (24), S. Iacșa (90+2)

Avantaj pentru amfitrioni, care au stat în etapa intermediară, având câteva zile în plus de odihnă. În tur, pe “Cetate”, Industria a suferit prima înfrângere stagională, 0-1 (gol Lăsconi), iar la precedentul duel pe arena găldeană amfitrionii au obținut o victorie “Italiană” (a înscris D. Lupșan). Dacă Industria nu a pierdut în retur, având 4 puncte strânse în două dispute, în schimb “alb-negrii” nu au câștigat sub comanda lui Bicheși, înregistrând două remize și un eșec. Din distribuția gazdelor vor absenta Apetri – accidentat (în tur la Unirea) și Rodean suspendat, iar în efectivul albaiulian reintră Al. Giurgiu și Lăsconi, ultimul fiind incert, la fel ca și Schiau.

*Arbitri G. Roman (Grădinari), Ș. State (Curtea de Argeș), L. Tănase (Pitești) *Observatori Monica Rigo (Cluj-Napoca), M. Țîră (Alba Iulia)

[nggallery id=5385]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea