Rămâi conectat
SP&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO, LIVE-TEXT, Industria Galda – „U” Cluj 0-3 (0-3) | Zdrobiți de „șepcile roșii”, demonstrație de forță a liderului!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

“U” Cluj a făcut o adevărată demonstrație de forță la Galda de Jos, în derby-ul ultimei runde din Seria a 5-a, “șepcile roșii” câștigând net în fața Industriei, scor 3-0 (3-0), goluri Ursu (4), Takacs (7) și D. Goga (23).

Descinderea liderului s-a transformat în evenimentul anului, o asistență record, cu peste 200 de fani clujeni și o victorie fără drept de apel a “alb-negrilor”, ce au controlat ostilitățile cu o autoritate indubitabilă. O primă repriză năucitoare pentru oponenți, un recital al formației lui Adrian Falub (invincibil pe banca clujeană), care a dovedit de ce este favorită incontestabilă a promovării în Liga a 2-a, depășind cu stil ultimul obstacol din Alba, “U” impunându-se pe linie în disputele cu reprezentantele județului și distanțându-se în ierarhie.

Liderul Seriei a 5-a a început fulminant marcând de trei ori în prima jumătate de oră, prin Ursu (4), Takacs (7) și D. Goga (23).

Elevii lui Paul Ciucă primesc vizita liderului „U” Cluj, în această confruntare putându-se decide cine va fi campioană de toamnă, rezultatul trebuind coroborat cu ce se întâmplă pe „Cetate”, în derby-ul judeţean dintre Unirea Alba Iulia şi Performanţa Ighiu.

*0-1, MIN. 4: „U” a deschis scorul rapid, la prima ocazie, prin URSU ce a împins balonul în plasă de la un metru, după un corner, mingea oprindu-se în noroi, o fază suspectă la ofsaid la Florescu, aflat în apropierea marcatorului.

*0-2, MIN. 7: TAKACS a marcat din 7 metri, la centrarea lui Hordouan

*0-3, MIN. 23: D. GOGA înscrie cu un șut din 10 metri, în stânga lui Ștef, la pasa lui Hordouan

Repriza secundă a început la fel, cu „U” în prim-plan, D. Goga (47) a șutat a respins Ștef în lateral, iar Florescu s-a încurcat în noroi și bălți! La poarta cealaltă, tot terenul l-a împiedicat pe Cernea să înscrie la centrarea lui S. Mureșan (54). Min. 70, D. Goga a șutat de la 18 metri, însă bravul Ștef a prins la rădăcina barei. Tot portarul Industriei a avut o intervenție salutară la reluarea lui Ursu din 8 metri (76). În minutul 86, acțiune D. Goga din jumătate proprie, încheiată cu un șut milimetric pe lângă bara stângă, iar în minutul 88 Ștef a reținut șutul vedetei clujene. În minutul 90, Schiau a respins de pe linia porții șutul lui Hațieganu

Între cele două goluri ale adversarilor, Galda a avut o mare ocazie de egalare, dar S. Mureșan a trecut puțin pe lângă minge în careul mic (min. 6). După 0-2, G. Goronea (13) a tras din careu la o minge întoarsă de Cernea, șutul fiind deviat în corner. În minutul 18, Cordoș a reluat cu capul puțin alături! Hordouan (32) a scăpat singur, dar s-a interpus Ștef, iar la faza următoare Abrduan a reluat cu capul, dar a prins portarul advers. Ștef limitează iar proporțiile scorului, la șutul lui Hordouan (41).

În tribune sunt peste 800 de spectatori, dintre care 200 de fani ai „șepcilor roșii”, care au creat o atmosferă superbă

Sute de suporteri ai „şepcilor roşii” au luat cu asalt arena găldeană pentru a fi alături de elevii lui Falub, „U” Cluj având două puncte avans faţă de Performanţa Ighiu. Candidata la promovarea fost eliminată în optimile Cupei României de Dinamo, după loviturile de departajare şi în eşalonul terţ a legat 7 victorii la rând, fiind invincibilă sub comanda fostului unirist (doar o remiză, cu Sănătatea Cluj, în 10 meciuri)

Echipe: Industria: Căt. Ștef – F. Schiau, Haiduc (77, R. Trif), Rodean, Boancă – Vonya (58, Bedelean) – Frențiu (58, Baghiu), G. Goronea, Costea (70, D. Lupșan), Cernea – S. Mureșan; rezerve Iancău, D. Lupșan, R. Trif, Dup,  Oniche. Antrenor Paul Ciucă.

„U”: I. Dinu – Takacs, Abrudan, Cordoș, Manu – Florescu (89, Chiș), G. Giurgiu – Hordouan (82, Hațiegan), Ursu (73, Greu), Micaș (68, Telcean) – D. Goga; rezerve Albuț – Hîmpea,  M. Ionescu. Antrenor Adrian Falub.

Avertismente: Ursu (34), G. Giurgiu (39)

Arbitri M. Ardelean (Arad), A. Botaș (Timișoara), D. Humița (Armeniș) *Observatori I. Teodor (Tg. Mureș), I. Cătană (Motru)

[nggallery id=4976]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena, mâine și sâmbătă fiind prevăzute alte două întâlniri, de la ora 20.00, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea