Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Industria Galda de Jos – Unirea Alba Iulia 1-2 (0-0) | „Alb-negrii” au câștigat derby „de Alba” după ce au întors scorul!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos a pierdut restanța cu Unirea Alba Iulia, scor 1-2 (0-0), după ce s-a aflat în avantaj de la mijlocul mitanului secund.

Vizitatorii au reușit însă să întoarcă rezultatul, cu golurile lui Al. Giurgiu (din penalty) și M. Codrea (din pasa aceluiași Giurgiu, “căpitan” după ieșirea lui Selagea), marcate în ultimele 10 minute. Trupa lui Paul Ciucă a deschis scorul, grație reușitei semnate de Răzvan Frențiu (fost junior al “al-negrilor”) în minutul 63, un șut de la distanță ce l-a surprins pe Sporea. Multă încrâncenare în acest derby “de Alba”, transformat într-o luptă în noroi. Găldenii și-a apărat cu strășnicie șansele, fiind extrem de motivați în fața unui oponent ce a avut și ghinion la oportunitățile de egalare irosite de Selagea (63) și Al. Giurgiu (70), faze când portarul Cătălin Suciu (un alt ex-unirist) a fost extraordinar. Egalarea a fost realizată de Al. Giurgiu (80), dintr-un penalty obținut de Guț, după un duel cu Ad. Hăprian. Stimulați de presiunea unui duel cu conjudețenii, găldenii au încercat să depășească oboseala acumulată de cele trei jocuri într-o săptămână, însă reduta a căzut în final, iar antrenorul Paul Ciucă a răbufnit după sfârșitul jocului, înr-o polemică cu Cristian Petropulos, președintele AJF Alba, prezent în zona vestiarelor.

*Paul Ciucă: „Jaf, hoție, crimă cu premeditare”

Jaf, jaf, jaf, jaf, jaf, jaf, jaf, hoție, hoție, hoție, hoție, hoție, hoție, crimă cu premeditare ,crimă cu premeditare, crimă cu premeditare. Oare cum pot dormi învingătorii de astăzi și mai ales conducătorii? Ce întrebare prostească am pus ,iertare, păi pentru oamenii ăștia e modul lor de viată. Îmi pare rău că am zis adevărul, dar nu am mai putut răbda”, a transmis Paul Ciucă, un mesaj extrem de dur

*Adrian Bicheși: „Mă bucur că am remontat și am legat două victorii consecutive”

Ne-am dorit foarte tare să învingem, mă bucur că am câștigat chiar și in extremis. Știam că ne așteaptă un meci greu, că adversarii se agață de una dintre ultimele șanse, dar Industria nu ne-a suprprins. Din păcate am primit ușor un gol, dar, din fericire, am reușit să întoarcem rezultatul. Felicit băieții pentru atitudine, pentru modul cum au înțeles să abordeze aceată confruntare. Acum, după două victorii, ne-o dorim și pe a treia„, a prezicat Adrian Bicheși.

Amfitrionii au pierdut toate cele trei jocuri din această toamnă pe teren propriu, iar “alb-negrii” au spart gheața în disputele cu conjudețenele, precedentele două fiind pierdute cu CSO Cugir și CS Ocna Mureș, Unirea legând, în premieră, două victorii la rând, succes ce a deblocat drepturile financiare.

*1-0, MIN. 63: FRENȚIU a șutat de la 20 de metri, cu stângul, mingea a bătut în fața lui Sporea, păcălit de traiectorie, balonul intrând în plasă, în stânge portarului.

*1-1, MIN. 80: penalty transformat de Al. GIURGIU, cu un șut sub bară, la un fault stupid făcut de Ad. Hăprian la Guț

*1-2, MIN. 90: M: CODREA a reluat cu capul, bară-gol, după cornerul lui Al. Giurgiu, gazdele solicitând un fault un atac (atacantul și-a împins adversarul direct).

Deschiderea scorului a provocat un dialog neortodox între antrenorul Paul Ciucă și oficiali ai Unirii, din tribună, coflictul verbal încheindu-se cu scuzele cerute de principalul Industriei. Selagea (63), a șutat din careu, iar Suciu a prins, ocazie mare de egalare. Acerlași Căt. Suciu (70) a avut o intervenție fabuloasă la reluarea lui Giurgiu, din careul mic

S-a intrat cu scor alb la vestiare, iar Haiduc (53) a reluat din cădere, alături, la o fază periculoasă.

Circov (2) – șut în diagonală, respins de la rădăcina barei, în corner, de Căt. Suciu. Cioată (8), „liberă” de la 25 de metri, pe lângă bara dreaptă. Recentrarea lui Guț (13) a fost respinsă, in extremis, din noroiul din fața porții. Șut S. Fulea (20) de la 20 de metri, respins în lateral de portarul unirist! Cea mai mare ocazie a Galdei: șut Cioară (36), din unghi, respins cu piciorul de Sporea! Carambol în noroiul din careul găldean, fază încheiată de șutul lui Selagea peste (41). Un prim act încrâncenat, dominat de vizitatori

Surprize în primul unsprezece al oaspeților, Bicheși începând fără M. Codrea și Bucurică, în vreme ce găldenii nu contează pe Tegbo și Goța (Baghiu – în premieră titular). De asemenea, de consemnat înlocuirea centralului V. Rodina cu un alt arbitru din Cluj, prima delegare fiind una ce nu a convenit gazdelor.

Jocul dintre conjudețene era programat în urmă cu 12 zile, pe 24 octombrie, însă a fost amânat deoarece nu a primit avizul DSP. Între timp, datele problemei s-au schimbat pentru ambele combatante, ce au reușit să-și adauge câte trei puncte în chimir după ce au câștigat jocurile ce au urmat.

Din punct de vedere al ierarhiei, amfitrionii sunt pe poziția a 9-a a Seriei a 9-a, cu 4 puncte, iar albaiulienii se clasează pe locul al 6-lea, cu 9 puncte.

Echipe de stat:

Industria: Căt. Suciu – Cunțan, Haiduc, Hodea, Petruse – Al. Costea, Frențiu, Ad. Hăprian, Tocu  –  Baghiu (83, G. Scheau), Cioară; rezerve Gîrnod, Al. Hada, Ov. Truță, Căt. Crișan, R. Giorgiu, Puha, R. Anghel. Antrenor Paul Ciucă.

Unirea Alba Iulia:  Sporea –Zsigmond,  D. Lupșan, V. Codrea, Al. Giurgiu – S. Fulea – Guț (85, F. Morar), Haj (54, Bârdea), Selagea (73, Mâlnă), Circov (54, Bucurică) – Fetița (54, M. Codrea); rezerve Dr. Pop, Dehelean, Joldeș, Scrob,. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Mircea Oprea.

Avertismente: Cunțan (25), Hodea (39), Frențiu (77)/ Fetița (45), Zsigmond (82), Sporea (90+3)

Arbitri Căt. Flonta (Cluj-Napoca), Cl. Giorgiu (Cluj), R. Lakatos (Oradea) Observatori D. Ciocănea (Sibiu), M. Țîra (Alba Iulia)

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=8036]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea