Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT, Industria Galda – CNS Cetate Deva 1-0 (1-0) | Victorie mare într-un derby incendiar, devenii au avut doi eliminați

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Partidă incendiară la Galda de Jos în prima etapă a returului Ligii a 3-a, Industria, o echipă săracă, reușind minunea și învingând pe CNS Cetate Deva, scor 1-0 (1-0), reușită Cernea (22, penalty)! A fost a doua victorie în acest sezon pentru elevii lui Paul Ciucă împotriva unui opoenent cu pretenții de promovare.

Mulțumită acestei victorii, Industria Galda a urcat pe locul secund, la 5 puncte de liderul Național Sebiș, după ce celelalte pretendente, CSM Școlar Reșița, Ripensia Timișoara și CNS Cetate Deva au pierdut.

Industria Galda, o echipă răvășită de problemele financiare, ce a apelat la resursele financiare ale jucătorilor pentru a continua să evolueze în eșalonul terț a dat o probă de atitudine și determinare, răpunând pretențiile unei echipe ce și-a anunțat ferm obiectivul de a promova Liga a 2-a. Amfitrionii conduși de Paul Ciucă au marcat prin Cernea (22, din penalty), după o fază în care portarul advers Raț a fost eliminat pentru lovirea cu capul a lui Haiduc. Devenii au evoluat peste 70 de minute în inferioritate numerică, acesta fiind al doilea cartonaș roșu, primul fiind încasat de Boldea în minutul 5. O partidă nervoasă, în care vizitatorii nu au reușit un rezultat pozitiv, providențial fiind portarul advers Cătălin Ștef, cu două intervenții de senzație prin care a evitat egalarea.

*Paul Ciucă: „Băieții au dovedit o pasiune neștirbită pentru fotbal, în ciuda problemelor! Vom juca cinstit, doar pe teren”

O victorie foarte importantă, de care aveam nevoie pentru a depăși perioada dificilă prin care trecem. Mă temeam că pe fondul problemelor finaciare, dublate de lipsa de performanță sportivă, să nu intrăm într-o stare din care să nu mai putem ieși„, a precizat Paul Ciucă.

Felicit băieții, au dovedit o pasiune neștirbită pentru fotbal, prin prestația din acest joc. Este clar că cele două eliminări au fost determinante în economia jocului, deși eu am fost mulțumit de cum am început partida, cum ne-am prezentat în egalitate numerică. Le transmit celor de la Cetate Deva succes și îi asigur că noi vom juca la fel, ca și în acest meci, cinstit și doar pe teren”, a concluzionat Paul Ciucă, ajuns pe poziția secundă.

*min. 90+3: lovitură liberă de la 25 de metri R. Cristian, puțin pe lângă vinclul stâng

*min. 90+2: galben pentru D. Lupșan

*min. 90+1: a intrat Al. Man, a ieșit Baghiu

*min. 88: Weiner, în poziție idală, a reluat defectuos cu capul

*min. 85: contraatac supranumeric Rodean – Goronea, însă găldenii irosesc oportunitatea la marginea careului.

*min. 82: a ieșit Cernea, înlocuit de Rodean

*min. 77: intră Vaștag, a ieșit Petresc

*min. 72: înlocuire la Deva, a ieșit Stoenac accidentat la genunchiul stâng, a intrat S. Szekely

*min. 70: S. Mureșan a primit galben, după un duel violent cu portarul R. Bodea, devenii solicitând roșu, pentru o fază similară cu eliminarea lui Boldea!

*min. 68: a ieșit R. David, a intrat S. Mureșan

*min. 67: corner Weiner, cap Cioplântă, puțin pe lângă bara dreaptă, ocazie mare a gazdelor.

*min. 62: centrare Boancă, R. David deviază puțin pe lângă bară

*min. 58: o nouă intervenție de senzație Căt. Ștef, ce a scos de sub bară lovitura liberă a lui R. Cristian. La cornerul următor Nogo a trimis peste, cu capul de la 8 metri. Deva a început mult mai bine repriza a doua

*min. 56: a ieșit Costea a intrat Weiner

*min. 55: mare ocazie de egalare, cap Tecsi de la 8 metri, reflex Căt. Ștef ce a respins de sub transversală în corner!

*min. 48: șut Stoenac, din întoarcere, de la 6 metri, pe lângă bara stângă

*min. 45+3: avertisment pentru Ad. Costea (Industria)

*min. 45: avertisment pentru R. Cristian, se arată trei minute de prelungire

*min. 37: șut Stoenac puțin peste transversală

*min. 31: centrare Cornea, dar Bloj nu a reușit să lovească balonul în poziție bună

*min. 29: Blănaru a fost înlocuit de Bloj, din pricina unei accidentări

*min. 27: Haiduc nu profită de fapul că R. Bodea a scăpat balonul în față!

*1-0, MIN: 22: CERNEA transformă cu fentă lovitura de pedeapsă.

*min. 21: Făgărășanu înlocuit de R. Bodea, Cernea avertizat

Nervii sunt încinși, meciul a fost întrerupt iar circa 5 minute. Viorel Tănase a protestat vehement la decizia centralului Răzvan Lădar (Oradea), fiind nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru ca spiritele să se calmeze. Oaspeții au contestat decizia, mai ales că a fost o dublă lovitură, eliminare și penalty. Jucătorii deveni în frunte cu căpitanul Tecsi au încercat să-l înduplece pe central, dar acesta a fost intransingent, lăsând echipa deveantă fără doi jucători mai puțin în nici 20 de minute, eliminați fiidn Boldea (5) și Raț (18)!

*min. 18: duel în careu între Raț și Haiduc, portarul devean vede roșu pentru lovirea adversarului cu capul, după ce a prins mingea!

*min. 16: lovitură liberă de la 20 de metru executată de Cernea pe lângă zid, respinsă în corner de Raţ

*min. 15: Nogo a văzut galden după un fault asupra lui R. David, scăpat singur

*În tribune sunt aproximativ 400 de spectatori, între care şi o zgomotoasă galerie deveană

*Boldea eliminat în minutul 5, după un atac dur la R. David!

Partida a început tare și în minutul 5 Boldea a văzut cartonașul roșu , după ce l-a lovit în figură pe Romică David, fostul său coechipier de la Performanța Ighiu! Un duel aerian la centrul terenului, în care deveanul l-a lovit cu piciorul în față pe atacantul Galdei. Inițial Boldea a primit galben, dar la vederea sângelui, centralul a schimbat cartonașele și a acordat direct roșu. Teama unui eveniment nefericit a apărut imediat, iar R. David a și-a revenit cu greu, primind minute bune îngrijiri medicale pe margine. La revenirea în teren, atacantul avea buza superioară bandajată cu un leucoplast

Echipe de start:

*Industria: Căt. Ștef – Olar, Haiduc, Cioplântă, Boancă – D. Lupșan – G. Goronea, Costea, Cernea, Baghiu – R. David; rezerve Iancău, P. Man, Al. Man, S. Mureșan, Vonya, Weiner, Rodean. Antrenor Paul Ciucă.

*CNS Cetate: Raț – Petresc, Nogo, Agache, Cornea – Boldea – R. Cristian, Blănaru, Stoenac, Făgărășanu – Tecsi; rezerve R. Bodea, Jude, Oct. Ionică, Al. Doboș, Vaștag, Bloj, S. Szekely. Antrenor Viorel Tănase.

Cele două echipe sunt la egalitate de puncte în acest moment, însă depărtate la 8 lungimi de liderul Național Sebiș, ce s-a impus în derby-ul cu Ripensia și a profitat și de eșecul contracandidatei din Reșița, cu Pandurii Tg. Jiu 2. În distribuția lui Viorel Tănase se regăsesc 5 foști echipieri ai Performanței Ighiu, R. Bodea, Cornea, Boldea, Făgărășanu și aiudeanul S. Szekely.

[nggallery id=3533]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba) *CSM Unirea Alba Iulia 2 – CIL Blaj 0-4 (0-2): Nicula (38), R. Trif (45, penalty), Tomuța (61), Borșoi (77). Liderul, a treia victorie consecutivă, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea