Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: ASA Tg. Mureş 2 – Metalurgistul Cugir 6-5 (3-3, 1-2), după prelungiri și lovituri de la 11 metri în etapa a 5-a a Cupei României | Trupa lui Opric a ratat o confruntare cu Liga 1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Metalurgistul Cugir a ratat șansa de a se califica în „16”-imile Cupei României și imASA Tg. Mures-Metalurgistul Cugir Cupa Romaniei58plicit șansa de a aduce sub Drăgana o echipă de Liga 1, fiind eliminată de ASA Tg. Mureș 2, după prelungiri și lovituri de departajare.

O partidă interzisă cardiacilor, în care Metalurgistul a condus cu 2-1 la pauză, a fost egalată în minutul 90, fiind nevoie de prelungiri. La departajarea de la punctul cu var, târgmureșenii au ratat primele trei (Tămaș, Păcurar și Feketici), iar Cugirul a irosit pe ultimele 4 execuții (Tăban – dacă înscria era calificare!!!), Necșulescu, I. Radu și E. Negru), după ce a condus cu 2-0!

*Opric: „Nu am trăit un astfel de meci în toată cariera”

Nici când am fost jucător și nici de când am devenit antrenor nu am trăit un asemenea meci. Jocul a fost unul bun, însă ne-a lipsit concentrarea la finalizare. Este bine că acest duș rece s-a întâmplat în cupă și nu în campionat„, a spus antrenorul Marius Opric. La loviturile de departajare, Metalurgistul a condus cu 2-0, trebuia să transforme una din următoarele trei, dar a ratat 4 execuții, ambii portari, Tiut și Fejer parând câte două lovituri.

Pur si simplu nu imi pot reveni din acest cosmar. Scenariul de astazi ar bate orice film SF de la Holywood. Imi pare rau pentru cugireni si pentru baieti pentru ca astfel de sanse ( sa aduci o formatie de Liga 1 intr-un meci oficial la Cugir ) ai o data la 10 de ani ! Trebuie insa sa ne revenim, sa ne ridicam si sa castigam in campionat ! Am incredere in baieti ca se pot reface atat fizic cat si psihic si sunt sigur ca vor da totul pe teren la Timisoara pentru a castiga cele 3 puncte !” a declarat Bogdan Petric directorul sportiv al echipei cugirene.

Filmul execuțiilor de la 11 metri: T. Moldovan (ASA Tg. Mureș) șut în bară! Piko (Metalurgistul) 0-1; S. Păcurar (ASA) apără Tiut! Goșa (Metalurgistul) 0-2! Feketiș (ASA), apără Tiut! Tăban (Metalurgistul) – peste poartă; Torok (ASA) 1-2; Necșulescu (Metalurgistul) – ratare, apără Fejer! Borza (ASA) 2-2, cu fentă; I. Radu, ratare, apără Fejer! Diaby (ASA) 3-2! E. Negru (Metalurgistul) ratare șut în bara stângă!

S-a ajuns, după 120 de minute, la lovituri de departajare

S-a încheiat prima repriză de prelungiri

*min. 104: șut T. Moldovan de la 17 metri, pe lângă

*min. 103: Ghergar întârzie șutul la 14 metri, fiind blocat

*3-3, MIN. 97: IOVĂNESCU finalizează cu capul dintr-un metru centrarea lui G. Goronea, care anterior ratase singur cu portarul, fiind blocat de acesta

*3-2, MIN. 90+2: FEKETIȘ, o execuție de excepție, șut de la 16 metri, în vinclul stâng, după o acțiune individuală în care a driblat doi apărători

Încep prelungirile

*2-2, MIN. 90: a egalat Ad. BORZA, după o lovitură liberă de la peste 30 de metri, la care Tiut a avut o parte însemnată de vină, întrucât a apreciat greșit traiectoria balonului, fiind depășit

*min. 89: a intrat Imreh Tihamer, a ieșit Balasz

*min. 88: ultima schimbare Cugir, intră Iovănescu, iese Bold

*min. 83: ocazie bună pentru Borza, ce a preluat greșit în fața lui Tiut

*min. 82: a intrat Tamaș, a ieșit Toto Szilard, la ASA

*min. 80: a intrat Ghergar la Metalurgistul, a ieșit M. Neagu

*min. 76: șutul lui Kanyaro este prins în doi timpi de Tiut

*min. 74: dublă ocazie pentru I. Radu, în prima fază șutul său a fost respins în corner de un fundaș, iar apoi atacantul a reluat cu capul peste transversală.

*min. 69: înlocuire la ASA, a ieșit Kanyaro, a intrat S. Păcurar

*min. 68: Șuteu trage de la marginea careului, însă goalkeeperul gazdelor reține fără emoții

*min. 65: șut Tăban de la 16 metri prins în doi timpi de Fejer

*min. 62: dublă schimbare la Metalurgistul, au ieșit Cîrstean și Șt. Radu, au intrat I. Radu și Piko.

*min. 57: galben încasat de Toto Szilard

*min. 55: avertisment pentru Diaby

*min. 52: Feketiș scăpat singur a lobat peste Tiut, dar mingea a căzut pe plasă

*schimbare la pauză la ASA, a ieșit German, a intrat Borza

*1-2, MIN. 40: ȘUTEU marchează după o pătrundere individuală, portarul reușind să apere în prima fază

*1-1, MIN. 37: egalitate restabilită de Mohamed DIABY, după un șut sub bară, la o pătrundere pe partea stângă

*min. 30: reluare cu capul în transversală Goșa.

*min. 15: Cîrstean a șutat în bară

*0-1, Min. 12: G. GORONEA a deschis scorul, cu o execuție frumoasă, după o pasă venită de la Bold.

Cu excepția jucătorului de culoare Mohamed Diaby (29 de ani), restul jucătorilor gazdă trecuți pe foaia de jos au vârste de 21 de ani și mai mici.

 

Echipe de start: ASA Tg. Mureș: Fejer – Balasz, Candrea, Mihaly, Torok, Toto, G. Moldovan, German, Feketis, Mohamed Diaby, Kanyaro; rezerve B. Moga, Imreh, Păcurar, Damian, Tamaș, Mireștean. Borza. Antrenor Zsolt Csiki.

Metalurgistul: Tiut – Tăban, Goșa, Negru, Bold, Șt. Radu, Necșulescu, M. Neagu, G. Goronea, Cîrstean, Șuteu; rezerve Dragotă – Itu, I.Radu, Moldovan, Iovănescu, Itu, Ghergar.

Echipa lui Marius Opric are şansa să ofere iubitorilor de fotbal din Cugir privilegiul să vizioneze un meci de fotbal din „16”-imile competiţiei KO, după 20 de ani, precedentul caz fiind în 1995, când Metalurgistul a eliminat Gloria Bistriţa, după o victorie de răsunet cu 1-0.

Vizitatorii nu vor apela în acest meci la serviciile juniorilor, câtă vreme adversarul este din Liga a IV-a şi utilizarea fotbaliştilor Under 19 nu este obligatorie.

[nggallery id=964]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea