Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT, AFC Unirea 1924 Alba Iulia – Performanţa Ighiu 0-2 (0-1) | F. Himcinschi şi S. Turuş au tranşat derby de „Alba”, prima victorie a lui Vasile Ursu în Liga a 3-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

unirea-alba-iulia-performanta-ighiu-1“Dedicaţie pentru tata”, sau o amară joacă a destinului a făcut ca Fabian Himcinschi să deschidă drumul spre primul succes al antrenorului Vasile Ursu în Liga a 3-a, Performanţa Ighiu impunându-se în derby-ul judeţean de la Zlatna împotriva Unirii Alba Iulia, scor 2-0 (0-0).

Uniriştii trăiesc un veritabil coşmar pe Stadionul „Minaur” unde au suferit trei eşecuri la rând, cu Industria Galda de Jos, Pandurii Tg. Jiu 2 şi acum cu Performanţa Ighiu, condusă de fostul antrenor de la Centrul de Copii şi juniori ai Unirii.

Sub privirile tatălui său Adorian Himcinschi, antrenor demis în urmă cu două săptămâni, vârful oaspeţilor, lansat în fotbal de formaţia din Cetatea Marii Uniri a transformat în minutul 54, elegant, cu “scăriţă”, un penalty obţinut tot de el, după un duel cu Mardare. Aflaţi sub o imensă presiune, ighienii au dovedit mai multă maturitate, reuşind să se impună la limită, după două runde în care au suferit. “Alb-negrii” rămân tributari jocurilor interne, un singur punct obţinut şi pierd al doilea derby de “Alba”. Tânăra formaţie condusă de Radu Andone s-a stins după pauză, însă a ratat o rarisimă ocazie de egalare prin Sulea (85), iar peste puţin timp, S. Turuş (89) a majorat avantajul.

AFC Unirea 1924 Alba Iulia şi Performanţa Ighiu se înfruntă, la Zlatna, în al doilea derby judeţean al sezonului în Liga a 3-a, întâlnirea fiind una în care antrenorul oaspeţilor, Vasile Ursu are în faţă o distribuţie compusă din jucători crescuţi sub comanda sa în curtea „alb-negrilor”. 

*0-2, MIN. 89: S. TURUŞ marchează cu un şut din 10 metri, după o pătrundere a lui Făgărăşanu, la care Suciu s-a opus.

*min. 89: Căt. Suciu a intervenit excelent la şutul lui S. Szekely

*min. 88: a ieşit R. David, a intrat S. Turuş

*min. 85: ocazie imensă de egalare, Sulea, singur, a tras din 3 metri, Tiut a respins în corner!

*min. 82: a ieşit S. Culda, a intrat An. David

*min. 81: şut alături trimis de R. David

*min. 78: şutul lui F. Morar a fost respins în lateral de Tiut

*min. 77: F. Himcinschi, autorul golului, substituit de S. Szekely

*min. 76: Căt. Suciu a respins de sub bară şutul violent trimis de Boldea.

*min. 75: avertisment pentru Ioani

*min. 74: dublă schimbare la Performanţa, au intrat Făgărăşanu şi Cherecheş, au ieşit Keita şi Cornea.

*min. 72: dublă schimbare la Unirea, au intrat Sulea şi Scrob, au ieşit M. Oprea şi Schiau

*min. 71: avertismente pentru F. Himcinschi (Performanţa) şi Căt. Suciu (AFC Unirea 1924)

*min. 70: Mardare, la un pas de autogol, dupoă o reluare cu capul R. David.

*min. 68: galben pentru Mardare

*min. 63: F. Morar în locul lui B. Ştef la Unirea

*min. 61: Căt. Suciu s-a opus excelent la şutul lui R. David, scăpat singur

*0-1, MIN. 55: F. HIMCINSCHI transformă un penalty, cu scăriţă, lovitura de pedeapsă fiind obţinută tot de el, după un duel cu Mardare.

min. 30: Keita este avertizat, în tribune fiind aproximativ 300 de spectatori

*min. 24: ocazie mare a gazdelor, Tiut, intervenţie excelentă la şutul lui B. Ştef, la colţul scurt, din voleu

*min. 22: şut S. Culda deviat pe lângă bară de un fundaş advers

min. 18: Crăciunesc primește cartonaș galben

min. 16: șutul puternic din lovitură liberă a lui Keita de la aproximativ 25 metri este respins cu dificultate in corner de Suciu

Echipe de start: *AFC Unirea: Căt. Suciu – Ioani, Mardare, M. Oprea, Crăciunesc – Goguţa, Selagea – B. Ştef, Schiau, Lăsconi – S. Culda; rezerve Joldeş, Onacă, Scrob, F. Morar, Sulea, A. David, Cuştiuliţa. Antrenor Radu Andone.

*Performanţa: Tiut – Gîţ, Ov. Turuş, Vlădia, Cornea – Keita, Circov, Boldea, Poiană – F. Himcinschi, R. David; rezerve Miklos – S. Szekely, Făgărăşanu, Oţoiu, S. Turuş, Cherecheş, G. Toma. Antrenor Vasile Ursu.

*Gazde, fără rezervă de portar, Fabian Himcinschi – titular!

Cătălin Suciu nu are rezervă de portar în acest joc, în condiţiile în care juniorul Petric este prins în lotul Unirii pentru un joc în campionatul Elitelor. În distribuţia oaspeţilor a fost titularizat F. Himcinschi, fiul lui Adorian Himcinschi, antrenorul demis acum două săptămâni.

Albaiulienii vin după „bomba” seriei, victorie la Sebiş, iar ighienii au păşit greşit runda trecută, remiză la Galda cu Gloria Lunca Teuz Cermei, jocul de debut al lui Vasile Ursu pe banca tehnică.

Combatantele sunt vecine în ierarhie, însă presiunea este pe umerii vizitatorilor, ce au obiectiv promovarea în Liga a 2-a, dar sunt acum în partea inferioară a ierarhiei.

[nggallery id=2834]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea