Rămâi conectat

Sport

FOTO: “Life is Dance” Alba Iulia, rezultate de apreciat la prestigiosul concurs German Open Championship

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dansatorii de la “Life is Dance” Alba Iulia au realizat rezultate de apreciat la German Open Championship, cel mai importatant concurs al anului, supranumit “Wimbledonul” dansatorilor sau “circuitul de la Monaco”, prin comparații cu alte sporturi.

La Stuttgart, între 9 și 13 august, în faimosul și grandiosul complex “Kultur-&Kongresszentrum Liederhalle” s-au strâns cei mai buni dansatori de pe mapamond pentriu această prestigioasă competiție. Clubul din Cetatea Marii Uniri, un ambsador al municipiului reședință de județ, a fost primul și totodată singurul club de dans sportiv din Alba Iulia prezent pe ringul de dans al acestei întreceri, iar participarea celor 7 perechi, unele dintre acestea la primul concurs în afara țării, a adus doar beneficii, în condițiile unei concurențe la un nivel înalt.

Sportivii pregătiți de Bianca și Ionuț Ionescu s-au pregătit încă de la începutul verii pentru a concura la Stuttgart, cea mai intensă lună fiind iulie. Așteptat cu nerăbdare de 3 ani de către dansatorii din întreaga lume, German Open Championship, eveniment ajuns la a 34-a ediție, cu o istorie bogată, a avut parte de o asistență numeroasă, un public entuziast care a asistat la reprezentațiile sutelor de perechi, timp de 5 zile, simultan, în 3 săli.

Visul oricărui dansator, de când face primii pași de dans, este să participe la această competiție frumoasă unde speră să-și întâlnească idolul, exemplul și inspirația. Pe lângă bucuria participării și rezultatele obținute, sportivii primesc un imbold, un suflu magic, devenind mai ambițioși și mai încrezători. Să dansezi pe același ring alături de idolii tăi sau foste legende ale dansului, este într-adevăr o onoare. Suntem extrem de mândri pentru cum s-au prezentat perechiile noastre și de rezultatele acestora. Au dat dovadă de focus, maturitate și perseverență, iar faptul că o vară întreagă și-au petrecut-o în sală, muncind și nebucurându-se de vacanță ca restul copiiilor, cred că le-a adus o mare satisfacție”, a transmis Bianca Ionescu.

*Concurență acerbă și rezultate de apreciat

Cel mai ridicat nivel de competiție l-a reprezentat WDSF Grand Slam la Amatori și WDSF Super Grand Prix la Prefesioniști, “Life is Dance” fiind prezent cu perechi la ambele categorii. Mirel Moroșan și Maria Dobra, “perechea maraton” – întrucât a concurat la cele mai multe categorii, a înregistrat un progres vizibil: Clasa A-Latino – locul 43 din 87 de perechi; Under 21 Latino – locul 49 din 72 de perechi; Youth Latino – locul 103 din 130 de perechi; Rising Stars Latino – locul 95 din 140 de perechi; WDSF Grand Slam Latino –locul 127 din 175 de perechi.

Lukas Orzeiu și Maya Urs au reușit performanța remarcabilă de a accede într-o semifinală la German Open la categoria Juvenall 2 Latino, obținând locul 11 din 42 de perechi și fiind printre cele 4 perechi din România care au ajuns atat de departe. La categoria 8 dansuri latino și standard Juvenall 2 s-au clasat pe locul 26 din 38.

David Orzeiu și Ioana Țipter au lăsat o impresie excelentă, fiind aproape de semifinală (au obținut locul 14 la Junior 1 Standard din 48 de perechi), iar la o categorie superioară ca vârstă, Junior 2 Standard, au terminat pe locul 43 din 78 de perechi.

Kevin Suardi și Daria Corpade au izbutit performanța de a se califica în primii 24, din 105 perechi, la categoria Junior 2 Latino, obținând locul 21 (la categoria 10 dansuri Latino și Standard Junior 2 aceștia au terminat pe locul 40 din 62, iar la Standard Junior 2 pe locul 61 din 78).

Vlad Dragomir și Adriana Tudor Adriana s-au clasat pe locul 40 (din 70 de perechi) la Clasa A standard, locul 88 (din 119 perechi) la Rising Stars Standard și locul 119 (din 158 de perechi) la Wdsf Grand Slam Standard: locul 119 din 158.

Paul Degan și Denisa Pașca au depășit un număr impresionat de perechi, teminând pe locul 16 din 87 de perechi (la un pas de semifinală) la Clasa A Latino, locul 54 din 140 de perechi la La Rising Star Latino și locul 76 din 175 de perechi la Wdsf Grand Slam Latino.

Antrenorii clubului, Ionuț și Bianca Ionescu, s-au calificat în finala Super Grand Prix Professional Division Latino, unde au obținut locul 4 și o medalie de la German Open Campionship, o reușită care reprezintă încununarea tuturor eforturilor făcute timp de 9 ani! “Life is Dance” ține să mulțumească tuturor sportivilor și să îi felicite pentru absolut toate rezultatele, dar mai ales pentru prestațiile din timpul grandioasei competiții.

Mulțumim părinților pentru încredere și pentru că s-au bucurat pentru fiecare în parte! Mulțumim celor care s-au implicat în strângerea de sponsorizări. Fiind o competiție costisitoare și de lungă durată, sportivii au avut nevoie de sprijin financiar iar câtiva oameni cu suflet mare nu au ezitat să ne ajute. Ne înclinăm plini de respect în fața sponsorilor care au făcut posibilă aceasta participare la German Open Championship și care au susținut performanța, asigurându-le deplasarea cu avionul, cazarea și înscrierea în concurs”, au transmis reprezentanții “Life is Dance” Alba Iulia, pe lista susținătorilor fiind Ancău Company SRL, Assen Prod SRL, SC Mercur SRL, Atlas Imobiliare SRL, ATTA Consulting SRL, Urs Construct Alba SRL, SC Valpet SA, Star Assembly SRL, SC Mercado SRL, Asociația Alpin-Leul de Aur, Primăria Municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății din Alba Iulia   A 3-a ediție a atractivului turneu fotbalistic „Ziua familiei” va avea loc duminică, 19 mai. Turneul de fotbal 3 vs 3 (tata, mama și copilul) este organizat în Piața Cetății din Alba Iulia (în fața Universității „1 Decembrie 1918”) […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea