Rămâi conectat

Sport

FOTO: “Life is Dance” Alba Iulia, rezultate de apreciat la prestigiosul concurs German Open Championship

Dan HENEGAR

Publicat

în

Dansatorii de la “Life is Dance” Alba Iulia au realizat rezultate de apreciat la German Open Championship, cel mai importatant concurs al anului, supranumit “Wimbledonul” dansatorilor sau “circuitul de la Monaco”, prin comparații cu alte sporturi.

La Stuttgart, între 9 și 13 august, în faimosul și grandiosul complex “Kultur-&Kongresszentrum Liederhalle” s-au strâns cei mai buni dansatori de pe mapamond pentriu această prestigioasă competiție. Clubul din Cetatea Marii Uniri, un ambsador al municipiului reședință de județ, a fost primul și totodată singurul club de dans sportiv din Alba Iulia prezent pe ringul de dans al acestei întreceri, iar participarea celor 7 perechi, unele dintre acestea la primul concurs în afara țării, a adus doar beneficii, în condițiile unei concurențe la un nivel înalt.

Sportivii pregătiți de Bianca și Ionuț Ionescu s-au pregătit încă de la începutul verii pentru a concura la Stuttgart, cea mai intensă lună fiind iulie. Așteptat cu nerăbdare de 3 ani de către dansatorii din întreaga lume, German Open Championship, eveniment ajuns la a 34-a ediție, cu o istorie bogată, a avut parte de o asistență numeroasă, un public entuziast care a asistat la reprezentațiile sutelor de perechi, timp de 5 zile, simultan, în 3 săli.

Elit - Gustul Desăvârșit

Visul oricărui dansator, de când face primii pași de dans, este să participe la această competiție frumoasă unde speră să-și întâlnească idolul, exemplul și inspirația. Pe lângă bucuria participării și rezultatele obținute, sportivii primesc un imbold, un suflu magic, devenind mai ambițioși și mai încrezători. Să dansezi pe același ring alături de idolii tăi sau foste legende ale dansului, este într-adevăr o onoare. Suntem extrem de mândri pentru cum s-au prezentat perechiile noastre și de rezultatele acestora. Au dat dovadă de focus, maturitate și perseverență, iar faptul că o vară întreagă și-au petrecut-o în sală, muncind și nebucurându-se de vacanță ca restul copiiilor, cred că le-a adus o mare satisfacție”, a transmis Bianca Ionescu.

*Concurență acerbă și rezultate de apreciat

Cel mai ridicat nivel de competiție l-a reprezentat WDSF Grand Slam la Amatori și WDSF Super Grand Prix la Prefesioniști, “Life is Dance” fiind prezent cu perechi la ambele categorii. Mirel Moroșan și Maria Dobra, “perechea maraton” – întrucât a concurat la cele mai multe categorii, a înregistrat un progres vizibil: Clasa A-Latino – locul 43 din 87 de perechi; Under 21 Latino – locul 49 din 72 de perechi; Youth Latino – locul 103 din 130 de perechi; Rising Stars Latino – locul 95 din 140 de perechi; WDSF Grand Slam Latino –locul 127 din 175 de perechi.

Lukas Orzeiu și Maya Urs au reușit performanța remarcabilă de a accede într-o semifinală la German Open la categoria Juvenall 2 Latino, obținând locul 11 din 42 de perechi și fiind printre cele 4 perechi din România care au ajuns atat de departe. La categoria 8 dansuri latino și standard Juvenall 2 s-au clasat pe locul 26 din 38.

David Orzeiu și Ioana Țipter au lăsat o impresie excelentă, fiind aproape de semifinală (au obținut locul 14 la Junior 1 Standard din 48 de perechi), iar la o categorie superioară ca vârstă, Junior 2 Standard, au terminat pe locul 43 din 78 de perechi.

Kevin Suardi și Daria Corpade au izbutit performanța de a se califica în primii 24, din 105 perechi, la categoria Junior 2 Latino, obținând locul 21 (la categoria 10 dansuri Latino și Standard Junior 2 aceștia au terminat pe locul 40 din 62, iar la Standard Junior 2 pe locul 61 din 78).

Vlad Dragomir și Adriana Tudor Adriana s-au clasat pe locul 40 (din 70 de perechi) la Clasa A standard, locul 88 (din 119 perechi) la Rising Stars Standard și locul 119 (din 158 de perechi) la Wdsf Grand Slam Standard: locul 119 din 158.

Paul Degan și Denisa Pașca au depășit un număr impresionat de perechi, teminând pe locul 16 din 87 de perechi (la un pas de semifinală) la Clasa A Latino, locul 54 din 140 de perechi la La Rising Star Latino și locul 76 din 175 de perechi la Wdsf Grand Slam Latino.

Antrenorii clubului, Ionuț și Bianca Ionescu, s-au calificat în finala Super Grand Prix Professional Division Latino, unde au obținut locul 4 și o medalie de la German Open Campionship, o reușită care reprezintă încununarea tuturor eforturilor făcute timp de 9 ani! “Life is Dance” ține să mulțumească tuturor sportivilor și să îi felicite pentru absolut toate rezultatele, dar mai ales pentru prestațiile din timpul grandioasei competiții.

Mulțumim părinților pentru încredere și pentru că s-au bucurat pentru fiecare în parte! Mulțumim celor care s-au implicat în strângerea de sponsorizări. Fiind o competiție costisitoare și de lungă durată, sportivii au avut nevoie de sprijin financiar iar câtiva oameni cu suflet mare nu au ezitat să ne ajute. Ne înclinăm plini de respect în fața sponsorilor care au făcut posibilă aceasta participare la German Open Championship și care au susținut performanța, asigurându-le deplasarea cu avionul, cazarea și înscrierea în concurs”, au transmis reprezentanții “Life is Dance” Alba Iulia, pe lista susținătorilor fiind Ancău Company SRL, Assen Prod SRL, SC Mercur SRL, Atlas Imobiliare SRL, ATTA Consulting SRL, Urs Construct Alba SRL, SC Valpet SA, Star Assembly SRL, SC Mercado SRL, Asociația Alpin-Leul de Aur, Primăria Municipiului Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

În 7-9 octombrie, “Cupa Regelui”, la Alba Iulia, turneu internațional de polo, cu echipe din Slovacia, Moldova și Bulgaria

Dan HENEGAR

Publicat

în

În perioada 7-9 octombrie, în Bazinul Olimpic din Alba Iulia, se va desfășura turneul internațional de polo „Cupa Regelui” (King’s Cup), manifestare sportivă inclusă în calendarul evenimentelor prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la Încoronare.

La competiție participă 6 echipe, la feminin și masculin, din țara noastră, CSM Unirea Alba Iulia, clubul organizator, Viitorul Cluj-Napoca și Triumf București, Slovacia (PVK Vrutky și Cervena Hviezda Kosice), Moldova (Victoria Chișinău, Delfin Chișinău) și Bulgaria (Arena Burgas). Festivalul sportiv se va încheia duminică, 9 octombrie, la ora 14.15, cu fesitiviatea de premiere.

Program feminin: *vineri, 7 octombrie: CH Kosice – Arena Burgas (ora 8.00), PVK Vrutky – Victoria Chișinău (ora 9.00), CSM UNIREA – Triumf București (10.00); etapa a 2-a: Victoria Chișinău – Triumf București (14.00), CSM UNIREA – CH Kosice (15.00), Arena Burga – PVK Vrutky (16.00);

Elit - Gustul Desăvârșit

*sâmbătă, 8 octombrie, etapa a 3-a: Arena Burgas – CSM UNIREA (ora 8.00), Victoria Chișinău – CH Kosice (9.00), PVK Vrutky – Triumf București (ora 10.00); etapa a 4-a: Triumf București – Arena Burgas (14.00), CSM UNIREA  – Victoria Chișinău (15.00), CH Kosice – PVK Vrutky (16.00);

*duminică, 9 octombrie, etapa a 5-a: Victoria Chișinău – Arena Burgas (ora 8.00), Trimuf București – CH Kosice (9.00), CSM UNIREA – PVK Vrutky (ora 10.00)

Program masculin, vineri, 7 octombrie: Viitorul Cluj – Arena Burgas (ora 11.00), PVK Vrutky – Delfin Chișinău (ora 12.00), CSM UNIREA – Triumf București (13.00); etapa a 2-a: Triumf București – Delfin Chișinău (17.00), CSM UNIREA – Viitorul Cluj (18.00), Arena Burgas – PVK Vrutky (19.00);

*sâmbătă, 8 octombrie, etapa a 3-a: Arena Burgas – CSM UNIREA (ora 17.00), Delfin Chișinău – Viitorul Cluj (18.00), PVK Vrutky – Triumf București (ora 19.00); etapa a 4-a: Triumf București – Arena Burgas (17.00), CSM UNIREA  – Delfin Chișinău (18.00), Viitorul Cluj – PVK Vrutky (19.00);

*duminică, 9 octombrie, etapa a 5-a: Delfin Chișinău – Arena Burgas (ora 11.00), Trimuf București –Viitorul Cluj (12.00), CSM UNIREA – PVK Vrutky (ora 13.00)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

FOTO: La Cupa României de Karate IKU, rezultate excelente pentru ACS Karate Forever Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

De curând, în Sala de Sport “Aqua Parc” Orăștie s-a desfășurat Cupa României la Karate IKU, competiție din programul Federației Romane de Arte Marțiale –departamentul IKU, concurs în cadrul căruia competitorii din Cetatea Marii Uniri au realizat rezultate de apreciat.

CSM Unirea Alba Iulia (antrenor Simion Băluță) a participat cu 6 sportivi legitimați la noua secție, reușindu-se 8 clasări pe podium, după cum urmează: *Mihai Stănilă – locul întâi la kata și locul întâi la kumite; *Iulia Stănilă – locul întâi la kata; *Andra Oarfă – locul 3 la kata și locul doi la kumite; *Mădălina Miclea – locul doi la kata; *Jessica Țîr – locul 3 la kumite; *Iulia Ciucă – locul 3 la kata. Urmează, sâmbătă, 1 octombrie, la Sala de Sport a Colegiului Silvic Câmpeni, Cupa Munților Apuseni, după care sportivii uniriști vor participa la Campionatul Mondial IKU, în perioada 27-30 octombrie, în localitatea Caorle, din Italia.

Mulțumim pentru susținere primăriei Alba Iulia și directorului CSM Unirea Alba Iulia, Radu Mircea Urcan”, a transmis antrenorul Simion Băluță 7 dan.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, reprezentanții ACS Karate Forever Alba Iulia, antrenați de Alina Băluță 3 dan, Simion Băluță 7 dan (arbitru) și Mihai Mercan 3 dan, au concurat în probele de: kata, kata echipe, kumite, kumite shobu sanbon, kumite shobu ippon. Rezultatele au fost următoarele: *Denisa Mincea – locul întâi la kata, locul 2 la ippon kumite, locul 3 la sanbon kumite; *Diana Surca – lpcul 2 la sanbon kumite; *Alexandra Peșterean – locul întâi la kata, locul întâi la kumite; *Ștefan Govoran – locul 2 la kata, locul 2 la kumite; *Mihai Zanfir – locul 2 la kata, locul 2 la kumite; *Alexandra Cîndea – locul 3 la sanbon kumite, locul 2 la ippon kumite; *Ana-Maria Răileanu – locul 3 la kumite; *Daria furdui – locul 2 la kata, locul 3 la kumite; *Andrei Moldovan – locul 3 la kumite; *Adina Horvath – locul 3 la kumite; *kata echipe (Mihai Zanfir, Alexandra Peșterean, Daria Furdui) – locul trei.

Suntem foarte mândri de sportivii noștri și de tot efortul lor depus la fiecare concurs. Ei sunt mândria noastră ca echipă. Deși a mai trecut încă o competiție, ne pregătim din nou de o alta, și anume Cupa Muntilor Apuseni care se va desfășura la Câmpeni și bineînțeles de Campionatul Mondial din Italia, o competiție foarte grea, dar la care sperăm că vom ieși câștigători. Încă o dată felicitări karateka și mulțumiri părinților pentru că sunt alături de noi”, a transmis Alina Băluță


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Ce nebunie va fi vineri, pe “Cetate”! CSU Alba Iulia – CSM Unirea Alba Iulia, sau confruntarea orgoliilor

Dan HENEGAR

Publicat

în

După 34 de ani, Alba Iulia are parte de un nou derby al municipiului de județ! Va fi vineri, 30 septembrie, pe “Cetate”, la ora 17.00, duelul dintre CS Universitatea și CS Municipal Unirea, meci contând pentru runda a 6-a a Seriei 9.

Cu siguranță, la ora debutului stagional “alb-negrii” nu-și închipuiau că vor aborda confruntarea cu concitadina, proaspăt promovată în eșalonul terț, de pe penultima poziție, la șase puncte distanță și fără victorie.

*Partidă specială pentru combatanți

Și dacă în Liga 3 este o premieră, un duel între cele două grupări s-a produs în septembrie 2020, la Vințu de Jos, în prima fază a Cupei României. Era primul joc după înreruperea îndelungată cauzată de pandemie, mai bine de 9 luni, iar Unirea Alba Iulia, ce activa în eșalonul superior, s-a calificat, cu mari emoții, în urma loviturilor de departajare, scor 5-3. A fost 1-1 după 90 de minute, goluri semnate de Ad. Lăcătuș (49) și An. David (83), rezultat consemnat și la finalul prelungirilor deși studenții erau în inferioritate prin eliminarea lui Goguța (74). Portarul Rareș Sporea a parat execuțiile lui Onacă și B. Ștef (uniristul, pe atunci, Bucurică a ratat și el), la seriile de 11 metri. Antrenori erau Vasile Ursu (CSU) și Adrian Bicheși (Unirea Alba Iulia), iar comparativ cu acel meci CS Universitatea nu mai are niciun jucător actualmente în lot, iar la uniriști sunt Fetița, Bârdea, Mâlnă, Circov și Dehelean.

Elit - Gustul Desăvârșit

Va fi o partidă aparte pentru mulți dintre combatanți. În primul rând pentru antrenorul gazdelor, Mihai Manea, care a îmbrăcat tricoul Unirii în Liga 2 și a pregătit echipa recent, în campionatul 2019-2020. Și Raul Unchiaș, cel ce pregătește portarii la CSU, are trecut în “alb-negru”, în ambele ipostaze, jucător și antrenor. Alături de aceștia, la CSU Alba Iulia mai sunt foștii uniriști Bucurică (căpitanul “alb-albaștrilor”), Frențiu (fost la juniori), V. Domșa și Al. Petresc. În sens invers, respectiv la Unirea Alba Iulia, sunt Circov (a promovat în vară cu CSU) și Mâlnă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea