Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: Liceenii din Alba la concursul de orientare turistică şi sportivă organizat de Colegiul Militar Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul” prin membrii Clubului de Turism şi Ecologie „Beretele Albastre” a organizat recent, în localitatea Remetea, “Concursul de orientare turistică şi sportivă pentru liceeni”, proiect finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin programul YouthBank.

Au participat peste 70 de elevi şi profesori coordonatori ai cluburilor şcolare de turism din judeţul Alba, pasionaţi de drumeţii în natură şi mişcare în aer liber. Echipa “Floare de Colţ”, organizatoarea acestui proiect a gândit şi pregătit activităţile, dovedindu-se eficiente, presărate din plin cu noi provocări, surprize şi multă bună dispoziţie.
S-au înscris şi participat la concurs: Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, Colegiul Naţional „I.M.Clain” Blaj, Colegiul Tehnic Apulum Alba Iulia şi Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş.

Însufleţieţi şi entuziaşti de activitate dar şi de peisajul pitoresc al Munţilor Trascău, participanţii au parcurs, în prima zi de proiect, un traseu montan de aproximativ 6 ore. Pe parcursul traseului, membrii serviciului Salvamont i-au instruit pe elevi pregătindu-i şi pentru alte astfel de excursii.

Toţi au fost deosebit de încântaţi de panorama Văii Aiudului şi a Platoului Bedeleu ce au putut fi admirate, în toată splendoarea, de pe Vârful Piatra Secuiului. Fiind unul dintre cele mai înalte vârfuri din Trascău, această locaţie a permis elevilor să admire localităţile precum Turda, Ocna-Mureş, Valea Mureşului şi chiar Munţii Făgăraş.

Spiritul competitiv a început să se simtă chiar de la primele  probe teoretice: cunoaşterea munţilor Trascăuşi a judeţului Alba, şi de acordare  a primului ajutor. La întoarcerea în tabără elevii au încercat să impresioneze juriul la proba gastronomică, cu reţete preparate la ceaun. Seara, la focul de tabără elevii cluburilor de turism s-au întrecut la proba cultural-artistică, prin cântece şi poezii cu tematică montană.

Cea de a doua zi a debutat cu concursul de fotografie, la care elevii blăjeni s-au evidenţiat în mod deosebit. La proba de orientare turistic-sportivă cei mai tineri concurenţi, de la Colegiul Tehnic Apulum, au obţinut un punctaj foarte bun, detaşându-se de colegii mai mari de la celelalte licee. Astfe, înainte ultumelor două probe sportive (surpriză) clasamentul era foarte strâns, cele 50 de puncte bonus ale câştigătorului putând trimite pe primul loc pe oricare dintre echipe.

Implicarea şi încrederea în forţele proprii au adus laurii premiului I Clubului de Turism „Aurul Verde” de la  Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş (484,8 puncte) urmat de Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, care s- clasat pe locul II cu 475,6 puncte. Locul al treilea a fost câştigat de Colegiul Naţional „I.M.Clain” Blaj cu 464,5 puncte”, spune Darius Duriga, coordonatorul proiectului.

Toţi concurenţii au primit diplome şi premii prin sprijinul Consiliului Judeţean Alba, Fundaţiei Comunitare Alba prin programul YouthBank, firmei S.C. Reflex Alba Iulia şi partenerilor noştri de proiect.

Felicitări câştigătorilor şi tuturor participanţilor şi credem că următoarele ediţii ale acestui concurs vor fi la fel de reuşite”, transmite Sorin Puşcaş, liderul echipei de proiect.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea