Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: La Colegiul Economic din Alba Iulia, ”Ziua Europeană a Limbilor” – marcată prin proiectul „English means my future”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

1920192_723455041079163_6615113469290264150_nColegiul Economic a marcat prin proiectul „English means my future”, Ziua Europeană a limbilor sărbătorită în data de 26 septembrie 2014. Elevii din clasa a IX-a D sunt încurajaţi să conștientizeze importanța studierii limbii engleze, cu atât mai mult cu cât aceștia vor fi specializaţi în turism.

De asemenea, elevii îşi vor îmbunătăţi aspectele legate de comunicarea în orală, în limba română și engleză și vor cunoaște care sunt ţările în care se vorbește limba engleză.

Obiective specifice urmărite sunt dezvoltarea abilităţilor de comunicare în scris și oral în limba română şi în limba engleză, stimularea creativităţii şi cultivarea sensibilităţii, conştientizarea importanței studierii limbilor străine, dezvoltarea competenţelor lingvistice într-o limbă străină si popularizarea ofertei de carte în limbă străină existentă în fondul documentar al CDI.

Activităţile propuse de către profesoarele coordonatoare Chinde Claudia și Dobra Lavinia sunt: brainstroming cu tema ”Motive pentru care învățăm limba engleză”- ”Reasons to learn English” finalizată cu realizarea unui avizier cu motivele elevilor, realizarea unei mini expoziţii cu steagurile țărilor în care se vorbește limba engleză, moment artistic cu cântece în limba engleză: chitară – Vlad Botar și voce – Iulia Turc, vizionarea a trei scurte materiale video despre importanța studierii gramaticii limbii engleze: ”My grammar lab”, ”English problems” și prezentarea standurilor cu carte în limbă străină existentă în fondul documentar al CDI.

”Ziua Europeană a Limbilor” are ca obiectiv să atragă atenția elevilor asupra importanței învățării limbilor străine și să îl sensibilizeze cu privire la existența și valoarea tuturor limbilor vorbite în Europa, încurajând învățarea lor.

FOTO: CDI Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia

[nggallery id=2367]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea