Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Jandarmii, în dialog cu reprezentanţii galeriei „Metalurgistul’’ Cugir

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dialog Jandarmi - Metalurgistul Cugir04La sala de şedinţe a Primăriei Cugir a avut loc joi, 6 martie, o dezbarere cu tema „Combaterea violenţelor pe arenele de sport’’, eveniment la care au luat parte reprezentanţi ai galeriei echipei de fotbal ,,Metalurgistul Cugir 1939”, şeful grupei de jandarmi din Cugir, aparţinând secţiei de jandarmi Sebeş, plt. adj. Ştefan Duru, plt. major Claudiu Moga, juristul Horaţiu Galdău – şeful Poliţiei Locale. Din partea administraţiei publice locale a fost prezent viceprimarul oraşului Cugir, prof. Horia Rotche. În cadrul întâlnirii s-au prezentat aspecte importante privind asigurarea ordinii publice cu ocazia manifestărilor sportive organizate în cadrul sezonului competiţional, precum şi luarea de măsuri, pentru preîntâmpinarea unor dificultăţi ce pot surveni în asigurarea ordinii publice în incinta arenei sportive.

Şeful grupei locale de jandarmi, plt. adj. Ştefan Duru a pus în dezbatere probleme referitoare la respectarea prevederilor Legii nr. 4/2008 completată de legea nr.10/2012  privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, asigurarea siguranţei spectatorilor, în incinta arenelor sportive. Au fost prezentate totodată şi sancţiunile ce sunt prevăzute, în cazul unor abateri săvârşite de către unii suporteri prezenţi în tribune.

S-a pus totodată accentul pe obligaţiile ce revin organizatorilor în desfăşurarea competiţiilor, condiţiile de siguranţă pe care trebuie să le îndeplinească arena sportivă, responsabilitatea acestora de a supraveghea comportamentul şi acţiunile suporterilor clubului orăşenesc de fotbal.

Liderul galeriei echipei de fotbal cugirene, Gheorghe Jug s-a angajat în numele celor aproximativ 40 de membri ai galeriei cugirene, să acţioneze atât la meciurile desfăşurate pe terenul „Metalurgistul”, cât şi la competiţiile desfăşurate în deplasare, pentru un climat de ordine şi disciplină, în consens cu măsurile prevăzute de lege.

La rândul său, viceprimarul oraşului, prof. Horia Rotche a ţinut să le amintească liderilor de opinie ai galeriei ecipei „Metalurgistul’’, că în calitatea pe care aceştia o reprezintă, joacă şi un important rol educativ, în relaţiile cu tineretul, în special cu copiii, prezenţi în număr tot mai mare la competiţiile sportive.  (C.P.)

[nggallery id=1239]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea