Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO: Ina Todoran şi Alexandra Băcilă au demonstrat că folclorul are viitor, în judeţul Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Într-o perioadă în care majoritatea tinerilor se „delectează” cu muzica uşoară a artiştilor autohtoni şi rar putem auzi o piesă de muzică populară la frecvenţele radio sau la posturile de televiziune, două artiste din judeţul Alba, Ina Todoran şi Alexandra Băcilă au demonstrat că folclorul are viitor în judeţul Alba. Cele două sunt câştigătoarele trofeelor Festivalului Naţional „Strugurele de Aur” din anul 2012, respectiv 2013, fiind două soliste promiţătoare ale cântecului popular.  

În această sâmbătă, Ina câştigătoarea din 2012 a celebrului festival a urcat pe scenă pentru a înmâna trofeul câştigătoarei de anul acesta, Alexandra Băcilă, o tânără în vârstă de 20 de ani, studentă la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca.

Dacă pe Ina Todoran am cunoscut-o în 2012 precum şi în 2013 odată cu lansarea primului album de folclor  – „Mult mă-ntreabă iedera”, acum este rândul Alexandrei să ne povestească despre „viaţa unui artist din folclor”.

Îmi place mult muzica populară, este mai mult decât o pasiune pentru mine. Am terminat Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia unde am studiat canto popular cu profesoara Teodora Zărnescu, iar acum continui cu muzica la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. Pe viitor îmi doresc să devin pedagog şi vreau să progresez cât mai mult şi în cariera muzicală, şi, de ce nu, să-mi lansez primul album. Cel mai important pentru mine este să câştig publicul, acolo este sufletul meu„, a spus artista, care ne-a surprins plăcut cu activităţile din timpul liber. „În timpul liber ascult muzică clasică şi îmi place să merg la oamenii mai în vârstă în case pentru a căuta costume populare, pentru a culege cântece şi pentru a le asculta poveştile de viaţă. Consider că avem ce învăţa de la ei. Din păcate foarte mulţi tineri nu ştiu ce înseamnă muzica populară, nu o înţeleg şi nu vreau să generalizez, pentru a nu jigni, dar sper ca lucrurile să se schimbe”, a declarat câştigătoarea Festivalului Naţional „Strugurele de Aur” 2013, Alexandra Băcilă.

[nggallery id=284]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea