Rămâi conectat

Sport

FOTO: în semifinalele Cupei României, Volei Alba Blaj – CSM Bucureşti 3-0! Victorie netă, prima din 2017 și opțiune importantă pentru finală

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj - CSM Bucuresti cupa 52Volei Alba Blaj a câștigat fără drept de apel, scor 3-0 (25-20, 25-20, 25-18), prima manșă a semifinalelor Cupei României, cu CSM București și are acum prima opțiune de calificare în ultimul act, după o evoluție remarcabilă.

Primul succes din 2017 a fost unul fără drept de apel, împotriva unei echipe ce a fost pusă la respect. Formația blăjeană și-a luat revanșa pentru eșecul din luna decembrie și a izbutit să spargă seria insucceselor din ultima perioadă. În Sala „Timotei Cipariu”, în fața fanilor entuziaști, formația lui Darko Zakoc și-a regăsit cadența și și-a recăpătat liniștea.

Campioana României a etalat o prestație convingătoare, împotriva rivalei ce i-a administrat primul eșec al sezonului, deținătoarea titlului reușind să joace la nivelul așteptărilor, cu Antonijevic în prim plan, o evoluție entuziasmantă a coordonatoarei.

Și dacă în precedentul duel de la Blaj, partida a fost una dramatică, de data aceasta deținătoarea titlului s-a impus într-un joc controlat cu autoritate.

Volei Alba Blaj şi CSM Bucureşti s-au duelat în Sala „Timotei Cipariu”, în manşa tur din semifinalele Cupei României, prilej de reabilitare pentru cele două competitoare, dezamăgite după eşecurile europene de săptămâna trecută.

*Primul set 25-20

Blajul a început șovăielnic întâlnirea, fiind condusă cu 5-1, moment în care Darko Zakoc a solicitat time-out, pentru a regla angrenajul. Campioana a reușit să egaleze 5-5, la primul time-out tehnic aflându-se în avantaj minim 8-7. Creșterea din jocul gazdelor a avut efecte și pe tabelă, formația din „Mica Romă” distanțându-se fără mari probleme, 10-7 și 16-10, la al doilea time-out tehnic. Ajunsă la punctul 20, trupa lui Zakoc s-a clătinat puțin, scorul s-a strâns, dar în cele din urmă campioana și-a adjudecat setul inaugural.

*Al doilea set, mult mai echilibrat, 25-20

Al doilea set a început tot în nota de dominare a „tigroaicelor”, ce au condus cu unul-două puncte. Blajul și-a revenit a egalat (8-8, 9-9) și apoi s-a instalat la timonă, deși adversarele nu s-au predat, tinând aproape. Egalitatea s-a restabilit, 14-14, Zakoc a apelat la un time-out  în speranța că va găsi soluția, ce a venit, la al doilea time-out tehnic Blajul fiind în față, 16-14. Insiprația lui Darko a dat roade, Volei Alba Blaj a bifat 5 puncte consecutive, distanțându-se la 19-14. Zarurile nu erau însă aruncate, CSM-ul s-a agățat de meci, iar Zakoc a fost obligat de căderea echipei sale să apeleze la un nou time-out, scorul strângându-se periculos, 19-18, când Antonjievic a „inventat” o minge de senzație. Finalul setului a fost unul dominat de gazde, ce au avut 4 mingi de set, fructificând-o pe prima.

*Al treilea set, dominat net, 25-18

Pe val și cu Lazic introdusă în teren, Blajul a avut un început de senzație ultimul set, dominând categoric, astfel că la primul time-out tehnic era un avans net: 8-2! CSM-ul s-a apropiat (7-10), dar s-a dovedit un simplu foc de paie, întrucât formația lui Darko Zakoc era de neoprit, astfe că la al doilea time-out tehnic era un scor sever: 16-9! Firesc, victoria a venit în minimum de seturi, ultimul fiind unul în care Volei Alba Blaj a condus în permanență.

Returul semifinalelor este prevăzut pe 1 februarie, iar în Divizia A1, Volei Alba Blaj are sâmbătă meci în deplasare cu Dinamo București.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); a mai intrat Rebecka Lazic, Dubravka Djuric; Ana Grbac, Ana Maria Berdilă, Lisa Kramer.

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj

[nggallery id=3278]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea