Rămâi conectat

Sport

FOTO: În Champions League, Volei Alba Blaj – Dinamo Moscova 1-3 | Spectacol, la sfârșit de campanie europeană!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a încheiat a doua prezenţă în Champions League cu un eșec, scor 1-3 (21-25, 25-23, 16-25, 22-25), împotriva celei mai titrate formaţii pe care a avut-o adversar vreodată, Dinamo Moscova, campioana Rusiei.

Spectacol în ultimul meci în competiția supremă, cu formația din „Mica Romă” parte integrantă dintr-o pledoarie pentru volei, Volei Alba Blaj reușind la un moment dat să egaleze situația pe tabelă, după cea mai bună prestaţie din această ediţie, într-o întâlnire ce a durat aproape două ore.

În condițiile date, prezența în competiția a reprezentat un prilej pentru a vedea la Sibiu jucătoare de talie mondială, gen Goncharova sau Shcherban, șansele de calificare fiind minime încă de la tragerea la sorți.

Cu ce s-a ales Blajul din această campanie europeană? Cu experiența jocurilor împotriva unor forțe ale voleiului european precum Dinamo Moscova sau Volero Zurich, dar mai ales cu unica victorie românească obținută în această ediție a competițiilor continentale.

Deja calificată în etapa superioară, Dinamo Moscova a repurtat a 6-a victorie din tot atâtea meciuri, iar Volei Alba Blaj a încheiat campania europeană pe poziția a 4-a, cu 3 puncte. Vedetele Nataliya Goncharova şi Yana Shcherban au fost cele mai bune jucătoare pentru Dinamo, cu 25 de puncte, respectiv 21 de puncte.

*Gheorghe Rotar: „Sunt mândru de ce am realizat, un parcurs demn într-o competiţie a supervalorilor!”

„Sunt mândru pentru ce am realizat, un parcurs demn într-o competiţie a supervalorilor. Am făcut o imagine bună ţării, judeţului, dar şi o propagandă bună pentru voleiul de calitate. Suntem a 13-a echipă din Europa, iar acum ne propunem să cucerim al treilea titlu naţional consecutiv”, a spus primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar.

Primul set a fost extrem de disputat, cu reprezentanta României dând o replică ce a pus în dificultate „colosul” rus. Volei Alba Blaj a condus cu 11-7, însă Goncharova și-a arătat clasa și Dinamo a preluat conducerea până la al doilea time-out tehnic; 16-13. Blajul nu renunță, se apropie periculos pentru oponente, dar în cele din urmă moscovitele își dovedesc valoarea și se impun.

În setul secund, Blajul continuă să pună probleme, chiar dacă Dinamo a început mai bine. Fetele lui Zakoc, impulsionate de cei peste 1600 de spectatori au continuat să pună probleme, jucând în multe momente de la egal la egal cu celebrele adversare, Rebecka Lazic fiind inspirat introdusă în teren. Se ajunge la 18-19, 20-21 și chiar 23-23!  Până la urmă cursa de urmărire dă roade și de la 20-23 Volei Alba Blaj are o serie fabuloasă, remontează, adună 5 puncte consecutive şi reușește să fructifice prima minge de set. Câștigarea setului a fost întâmpinată cu urale de fani, bucuroși de relansarea disputei.

La fel de echilibrat s-a dovedit și debutul setului al treilea, în care iarăși Blajul a declasnșat cursa de urmărire și a reușit să se mențină în meci. Dinamo și-a luat apoi rolul de favorită în serios și s-a distanțat decisiv, ajungând la 23-16.

În ultimul set, formația din Moscova a condus, dar din nou Blajul nu a cedat fără luptă, fiind în permanență aproape până la primul time-out tehnic. Egalitatea a persistat până la 11-11, iar gazdele demonstrează că mai au resurse și trec în avantaj, scor 14-12 și 15-13.  Însă de la 16-14 pentru Blaj, Dinamo Moscova face trei puncte consecutive și se merge cap la cap, cu scurte perioade de dominare pentru fiecare tabără. După un „challenge”, formația blăjeană se apropie, egalează la 22, însă în cele din urmă, liderul invincibil al grupei a juns la două mingi de câștigarea setului și a meciului, închis de Goncharova.

Statistică: Volei Alba Blaj a realizat, în acest meci, 84 de puncte: 7 aşi, 61 atacuri, 6 blocaje, 10 erori ale adversarului;
-Dinamo Moscova a punctat, în acest meci, de 98 ori: 3 aşi, 61 atacuri, 14 blocaje, 20 erori ale adversarului;
– Volei Alba Blaj a înregistrat o medie de 56% preluare pozitivă (42% excelentă), faţă de 41% preluare pozitivă (32% excelentă) înregistrată de Dinamo Moscova.
– Nataliya Goncharova (25) şi Yana Shcherban (21) au realizat cele mai multe puncte în acest meci. De la Volei Alba Blaj, cele mai multe puncte au fost făcute de Tatsiana Markevich (17) şi Nadja Ninkovic (15);
– Samara Rodrigues de Almeida (Volei Alba Blaj) a avut cea mai bună preluare (62% pozitivă, 50% perfectă), de la Dinamo Moscova remarcându-se, la acest capitol, liberoul Anna Malova (55% preluare pozitivă, 40% perfectă);
– Maja Poljak (Dinamo Moscova) a reuşit cele mai multe puncte din blocaj (8), urmată de Nadja Ninkovic (Volei Alba Blaj), cu 3 puncte prin acest procedeu;
– Rebecka Lazic (Volei Alba Blaj) a reuşit cele mai multe puncte din serviciu (3), urmată de Ana Antonijevic (Volei Alba Blaj) şi Yana Shcherban (Dinamo Moscova), ambele cu câte 2 aşi reuşiţi.

Declaraţii:A fost primul meci,  la Sibiu, cu care sunt mulţumit în această ediţie a Ligii Campionilor pentru că, până acum, am evoluat mai bine în deplasare. Toată lumea din volei ştie cine este Dinamo Moscova, noi astăzi am fost aproape de adversare, am jucat foarte frumos în câteva momente, am câştigat un set, am confirmat forma bună din ultimele meciuri şi sper să o ţinem aşa până la sfârşitul sezonului. Sper că am reprezentat cu cinste voleiul românesc, am luat două seturi cu Dinamo Moscova, am avut momente bune cu Volero Zürich şi am fost egali cu Dinamo Krasnodar„, a precizat Darko Zakoc.

Yury PANCHENKO, antrenor Dinamo Moscova: „A fost un meci foarte dificil. Volei Alba Blaj a jucat foarte bine. Aşa cum ştiţi, meciul nu a mai avut miză, deoarece noi eram calificaţi deja, iar echipa română nu mai avea şanse, dar am oferit o partidă foarte frumoasă, de calitate şi cred că publicul a fost mulţumit de ceea ce a văzut. Alba Blaj este o echipă foarte ineresantă, am întâlnit-o deja în două sezoane consecutiv şi, din ceea ce am văzut, este o echipă foarte bună.

Adina SALAORU, căpitan Volei Alba Blaj: „A fost un meci foarte greu, până la urmă am jucat cu cea mai puternică echipă din grupă, grupă care, în general, a fost una foarte puternică, nu am avut meciuri uşoare, ne bucurăm foarte mult pentru victoria de la Krasnodar şi pentru setul câştigat astăzi, sperăm că am făcut un spectacol foarte frumos şi că oamenii s-au bucurat de volei. Pentru mine, Liga Campionilor este cea mai frumoasă competiţie în care poţi să participi ca voleibalist, mi se pare o oportunitate extraordinară că poţi să joci împotriva celor mai bune jucătoare din lume.”

Sergiu ŞTEFĂNESCU, preşedinte Volei Alba Blaj: „Ce pot să spun acum, la final? Din păcate sorţii nu ne-au ajutat şi am jucat într-o grupă foarte dificilă. Îmi pare bine că în ultimele două partide am arătat un foarte bun joc din punct de vedere calitativ şi regret că astăzi nu am mai reuşit să câştigăm încă un set, care ne-ar fi permis să ne clasăm pe locul 3 în grupă. Una peste alta, am avut un parcurs bun ţinând cont de nivelul adversarilor noştri şi sper că am arătat că putem şi merităm să jucăm în cea mai frumoasă competiţie voleibalistică intercluburi. Până sezonul viitor spunem la revedere cupelor europene, de astăzi toată atenţia noastră se îndreaptă către întrecerea internă, unde sperăm să îndeplinim cele două obiective pe care le avem: câştigarea campionatului şi a Cupei României. Vreau să mulţumesc publicului pentru modul în care ne-a încurajat în aceste meciuri, blăjenilor care au însoţit echipa şi sibienilor care au venit la Sala Transilvania, tuturor celor care, deşi au fost mai puţin vizibili, au asigurat asistenţa tehnică şi logistică în oganizarea partidelor de la Sibiu şi, nu în ultimul rând, presei locale şi sibiene pentru mediatizarea participării noastre în această competiţie de înalt nivel. (sursa: Radio Blaj)

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); au mai jucat Dubravka Djuric, Rebecka Lazic, Lisa Kramer; Ana Maria Berdilă, Ana Grbac.

[nggallery id=3504]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea