Rămâi conectat

Sport

FOTO: HCM Baia Mare – HC Alba Sebeş 35-27 (14-9) | Înfrângere într-un meci fără speranțe

Dan HENEGAR

Publicat

în

HCM Baia Mare - HC Alba Sebes 9În etapa secundă a returului Ligii Naţionale de handbal feminin, HCM Baia Mare a învins fără emoţii pe „lanterna roşie” HC Alba Sebeş, scor 35-27 (14-9), într-o întâlnire disproporţionată valoric.

Ultima clasată nu era cotată cu vreo şansă în fieful vicecampioanei, fiind al doilea joc consecutiv cotat drept „misiune imposibilă”, după cel de marţi cu CSM Bucureşti.

A fost al 8-lea eşec consecutiv al nou promovatei, al treilea din 2016, iar runda următoare va evolua acasă cu Măgura Cisnădie, un derby al orgoliilor în condiţiile în care antrenorul Alexandru Weber revine la Sebeş în postura de adversar. „În ciuda diferenţei de valoare, s-a văzut un progres, comparativ cu meciul cu campioana CSM Bucureşti. O altă atitudine a echipei, fetele au respectat ce li s-a transmis şi asta a contat„, a declarat directorul tehnic Seviştean Popa. „HCM Baia Mare nu a forţat, rezultând un meci frumos, decent, echipa noastră dând o replică acceptabilă„, a menţionat Virgil Costea, preşedintele HC Alba Sebeş.

Nicio clipă echipa oaspete nu s-a aflat în avantaj pe semicercurile băimărene, ultimul egal (la 3) înregistrându-se în minutul 6. Trei goluri consecutive date de HCM desprind definitiv vicecampioana României, care se bucură în prima repriză de un avantaj de maximum cinci goluri: 14-9 (min. 28), scor cu care se și termină primul act. În debutul reprizei secunde, însă, gazdele se desprind mai consistent și punctează, prin reușitele lui Do Nascimento, și la capitolul spectacol.

HCM – o singură înfrângere, HC Alba – o singură victorie; echipa din Baia Mare – cel mai prolific atac din Ligă; gruparea din Sebeș – cel mai slab. În deplasare, în tur, întâlnirea dintre cele două s-a soldat cu cea mai categorică victorie repurtată de băimărence în acest sezon: 36-18. Toate aceste date pledau în favoarea unei victorii la scor, fără emoții, pentru vicecampioana României. “A fost un joc între două echipe de valori diferite. Noi am testat formule de echipă altele decât cele obișnuite, dar, din păcate, jucătoarele care mă așteptam să se implice mult mai mult în acest joc nu au făcut-o. Indiferent de ce jucătoare am avut azi indisponibile, independent de formulele de echipă abordate în acest meci, diferența ar fi trebuit să fie mult mai mare!”, și-a formulat dezamăgirea tehnicianul HCM-ului.

HCM Baia Mare: Dumanska (14 intervenții), Munteanu – Perianu 7 (3 din aruncări de la 7m), Tănasie 6, Jezic 6, Do Nascimento 4, Marin 4, Pineau 3, Vizitiu 2, Geiger 1, Tătar 1, Nechita 1, Szucs, Preda. Antrenor: Aurelian Roșca. Director tehnic: Ioan Băban.

HC Alba Sebeș: Curmenț (11), Petruneac (1) – Ciolan 11 (5), A. Pătuleanu 6, Safta 3, Lupșe 3, Dina 1, Andrei 1, Hoha 1, Rusu 1, Șorodoc, Bogdan, M. Pătuleanu, Mitrache.

Sursă foto: HCM Baia Mare

[nggallery id=1544]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea