Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: HC Alba Sebeș, din nou, după un deceniu în Liga Națională! *Echipa lui Teanu Popa a câștigat cu Național Rm Vâlcea și a promovat pe prima scenă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

HC Alba Sebes - National Rm Valcea95HC Alba Sebeş a câștigat astăzi, în Sala „Florin Fleşeriu”, în penultima rundă a Seriei B din Divizia A, cu Naţional Rm. Vâlcea, scor 40-33 (18-19), o partidă ce a parafat promovarea matematică în Liga Naţională, după un deceniu de absență. Din postura de lider invincibil, cu maximum de puncte, după 17 runde, formaţia condusă de Seviştean Popa a destupat șampania pentru a se bucura de accederea în elită. Din vară, Alba se va mândri cu trei reprezentante, volei, baschet, handbal, la cel mai înalt nivel competiţional intern.

*Chin în prima repriză

Deși oltencele s-au bazat pe numai 10 handbaliste (o singură jucătoare de câmp – rezervă), fetele conduse de Steluța Luca au pus mari probleme în prima repriză. Spectatorii au asistat la 30 de minute în care oaspetele s-au aflat la timonă, profitând la maximum de prestația departe de așteptări a liderului.

Național Rm. Vâlcea a condus la finele actului întâi, scor 19-18, dar la pauză Teanu Popa a reglat macanismul, ce a început să funcționeze mai aproape de așteptări. Repriza secundă a fost altceva, experiența și-a spus cuvântul, HC Alba Sebeș și-a îmbunătățit prestația și lucrurile au intrat în normalitate, îndreptându-se spre un succes râvnit de gazde. HC Alba Sebeș a sărbătorit în fața unei săli aproape pline, accederea în elită, însă evoluția din prima repriză a produs multe dureri de cap antrenorului Seviștean Popa.

Miza și-a spus cuvântul, nu mi-am recunoscut echipa în prima repriză. Ne bucurăm că am reușit să promovăm și ne propunem să nu pierdem nici în ultima etapă, la Cisnădie, să terminăm sezonul fără eșec„, a declarat Seviștean Popa.

*Teanu Popa – artizanul performanței

Confruntarea a fost una specială pentru formaţia condusă de Seviştean Popa, care, sărbătorește promovarea matematică în elită. Distanţată la 6 puncte de Măgura Cisnădie, HC Alba Sebeş a parafat revenirea pe prima scenă, făcând astfel ca derby-ul din runda de final a sezonului, de la Cisnădie să nu mai conteze în economia campionatului. După tentativele nereușite în anii precedenți, echipa din Alba a găsit cheia succesului sub comanda experimentatului antrenor Seviştean Popa.

Au marcat: Oana Chirilă – 8 goluri, Lavinia Dobromir – 7, Ana Ciolan – 7, Andreea Pătuleanu – 6, Anișoara Marcu – 4, Alina Șorodoc – 4, Bianca Bogdan – 3, Cristina Predoi – 1, au mai jucat Daniela Vălean, Stăncuța Guiu, Lenuța Mormeci –  Paula Hoha, Adriana Tămaș, Teodora Cunțan, Helen Alexandra Fleșeriu, Ana Maria Petean

[nggallery id=390]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea