Rămâi conectat

Sport

FOTO: HC Alba Sebeş – CSM Bistriţa 34-20 *Debut cu dreptul în retur pentru Teanu Popa şi compania

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În etapa a 10-a a Diviziei A de Handbal Feminin, prima a returului, liderul Handbal Club Alba Sebeş HC Alba Sebes-CSM Bistrita138s-a impus fără nicio emoţie în faţa echipei de pe poziţia a 4-a a clasamentului, HCM Bistriţa, scor 34-20 (13-10). HC Alba Sebeş a reuşit a 10-a victorie consecutivă şi îşi continuă marşul triumfal spre elita handbalului feminin românesc, iar după mai bine de un deceniu, sportul mult iubit din municipiul judeţului Alba este pe cale să fie promovat pe prima scenă.

La fel ca la precedentele partide ale echipei din Sebeş găzudite în propriul fief, Sala „Florin Fleşeriu” a fost luată cu asalt de iubitorii acestui sport, dornici să vadă la lucru pentru prima dată în 2015 într-un meci oficial, echipa pregătită de către Seviştean Popa. Handbalistele de la HC Alba Sebeş le-au mulţumit fanilor prezenţi la acest meci cu o victorie în faţa Bistriţei, şi cu păstrarea seriei imaculate de succese. În prima repriză, Ciolan şi compania s-au chinuit puţin să găsească plasa porţii adverse, motiv pentru care la pauză, tabela din Sala „Florin Fleşeriu” indica scorul de 13-10 pentru amfitrioane, însă bistriţencele au pus probleme formaţiei din Sebeş în repetate rânduri, reuşind chiar să conducă în primul mitan. Imediat după reluarea partidei, HC Alba Sebeş a iuţit ritmul partidei, iar handbalistele antrenate de Teanu Popa s-au distanţat de adversare. Tehnicianul echipei din judeţul Alba le-a certat pe jucătoarele sale în multe faze din meci, însă acestea şi-au revenit după startul moale şi în final s-au impus cu 34-20.

*Teanu Popa: „Mă aşteptam la un debut greoi”

Tehnicianul echipei din Sebeş s-a declarat mulţumit per total de evoluţia fetelor sale, însă a ţinut să atragă atenţia că promovarea nu este încă asigurată. „Eu mă aşteptam la un debut în acest retur mai greoi. Bineînţeles că acest lucru vine şi din cauză că avem câteva absenţe în echipă. În acest meci diferenţa s-a făcut pe fază defensivă, ne-am apărat bine, însă am suferit puţin în atac. La pauză am purtat o discuţie mai neacademică în sânul echipei, iar acest lucr s-a simţit şi în repriza a doua fetele şi-au revenit, şi am reuşit să câştigăm. Succesul se datorează în mare măsură şi acestui public minunat”, a precizat Seviştean Popa, antrenorul HC Alba Sebeş.

*Multe accidentări în tabăra liderului

Cu 10 victorii din tot atâtea partide, Teanu Popa are prilejul să îşi pregătească echipa în linişte spre promovarea în Liga Naţională de Handbal Feminin, însă un aspect îi dă de cap antrenorului. Mai multe jucătoare printre care Mihaela Pătulean, Alina Şorodoc, Bianca Bogdan, Raluca Petean şi Irina Muntean sunt accidentate şi deşi câteva dintre acestea au făcut parte din lotul pentru meciul cu Bistriţa, aceastea nu au fost folosite.

Pentru HC Alba Sebeş au marcat: Ana Ciolan – 8 goluri, Oana Chirilă – 7, Lavinia Dobromir – 6, Anişoara Marcu – 5, Andreea Pătuleanu – 4, Paula Hoha – 2, Adriana Tămaş – 1, Helen Fleşeriu – 1.

HC Alba Sebeş va juca în următoarea rundă în deplasare la Slatina.

[nggallery id=2955]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea