FOTO. Grefierii de la Curtea de Apel Alba Iulia au protestat în fața instanței, nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă

Grefierii de la Curtea de Apel Alba Iulia au protestat spontan, marți, timp de 20 de minute, în fața instanței, îmbrăcați în robe, fiind nemulțumiți de salarii, dar și de condițiile de muncă. Activitatea de judecată nu a fost afectată.

Liderul sindical Adrian Dondoș, grefier la Curtea de Apel Alba Iulia, a declarat, marți, că în fața instanței au ieșit circa 50 de grefieri, îmbrăcați în robe, însă toți sunt nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă.

”A fost un protest spontan, iar nemulțumirile noastre vizează modul de calcul al salariilor, inechitățile salariale, nerespectarea recomandărilor privind uniformizarea modului de calcul la nivel național, modul diferit de interpretare a legii salarizării, la ora actuală neexistând un model de calcul unitar. Precizez că nu toate curțile de apel au același mod de calcul al salariilor. De asemenea, protestul a vizat și lipsa de implicare a autorităților abilitate în activitatea noastră, neplata orelor suplimentare, lipsa resurselor umane și materiale, pentru o funcționare corespunzătoare dar și lipsa unui statut”, a spus Adrian Dondoș.

Dondoș a adăugat că presupune că manifestări similare de protest spontan au avut loc, sau urmează să aibă, și în fața altor instanțe din Alba, Sibiu și Hunedoara, care se află în raza de competență a Curții de Apel Alba Iulia, în total fiind vorba de sute de grefieri nemulțumiți. 

”Sperăm că revendicările să fie luate în considerare, să fie un semnal de alarmă, să se înceapă demersurile pentru rezolvarea problemelor existente. Activitatea de judecată nu a fost afectată și nu ne dorim să se întâmple acest lucru”, a mai spus Adrian Dondoș.  

Protestul din fața Curții de Apel Alba Iulia a durat 20 de minute.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

10 Comentarii

Bulă 13 martie 2018 at 13:49

Ca la război ,grefierii în linia întâi și comandanții în birou mulțumiți de privilegiile tranșate de EI în instanțele LOR ! Ura și la gară !

albaiulian 13 martie 2018 at 14:13

La munca bai putorilor! Daca nu va convin salariile actuale dati-va demisia ca sunt destui absolventi de DREPT fara locuri de munca.

Ics 13 martie 2018 at 16:03

Deci, li se deconteaza chiria, transportul, salariu undeva peste 4000 ron…net… Nu inteleg de unde vine nemulțumirea lor ..

Albaiulean 13 martie 2018 at 16:31

Ba cati sunt,parca e armata a lui..Cuza Voda,ce doresc mariri de salar ca stau nebatuti de vant si ploaie….adica la caldurica si vor salarii mai mari.Sa le cedezejudecatorii ori procurorii din lefurile lor babane,caci in urma cu 2 zile seara la RTV,Ciutacu discuta cu o judecatoare si el spunea ca ,,unii procurori din DNA au 11000 E pe luna !!!!!!Asta da salar iar sotia lui Tudorel Toader are 6 000 E pe luna.De nu va convine salariile,sa mergeti capsunari ca acolo e ,,nemunca toata ziua,, !!!!!!!!!!!!

2 13 martie 2018 at 16:57

Munca, se evalueaza ,in functie de cerere si oferta.Voi sunteti prea multi in sistem,se bate lumea pe posturi,oare dece?Daca vreti salarii mai mari ,mergeti altundeva in lume,aratati-va valoarea,acolo.Daca ati avea valoare,v-ar racola imediat Europa,dar cum voi sunteti acolo 90% pe pile si relatii,valoarea voastra este foarte modesta.

Unu 13 martie 2018 at 16:57

Daca si astia au salariile mici… vad ca nici medicii nu sunt multumiti cu salarii de peste 10.000 de lei + cabine private + spaga

marius 13 martie 2018 at 18:55

albaiulean
Subscriu.

coco 14 martie 2018 at 11:11

In instante grefierii fac toata „treaba”, inclusiv treaba judecatorilor care sunt superprivilegiati, nu conteaza ca sunt printre ei destui incompetenti si corupti.De fapt nu sunt verificati de nimeni, li se rupe ca dau sentinte nedrepte sau cu dedicatie.
Halal justitie!!!

xx 14 martie 2018 at 13:01

Coco, ești un grefier frustrat? de ce nu te faci judecător dacă ești atât de bun? In concluzie, toți incompetenții, cum zici, au ajuns judecători și toate geniile grefieri?

Yy 14 martie 2018 at 17:51

Coco cred că e o ea …o grefiera suspendata ….De Bună ce a fost. …

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...