Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO. Grefierii de la Curtea de Apel Alba Iulia au protestat în fața instanței, nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Grefierii de la Curtea de Apel Alba Iulia au protestat spontan, marți, timp de 20 de minute, în fața instanței, îmbrăcați în robe, fiind nemulțumiți de salarii, dar și de condițiile de muncă. Activitatea de judecată nu a fost afectată.

Liderul sindical Adrian Dondoș, grefier la Curtea de Apel Alba Iulia, a declarat, marți, că în fața instanței au ieșit circa 50 de grefieri, îmbrăcați în robe, însă toți sunt nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă.

”A fost un protest spontan, iar nemulțumirile noastre vizează modul de calcul al salariilor, inechitățile salariale, nerespectarea recomandărilor privind uniformizarea modului de calcul la nivel național, modul diferit de interpretare a legii salarizării, la ora actuală neexistând un model de calcul unitar. Precizez că nu toate curțile de apel au același mod de calcul al salariilor. De asemenea, protestul a vizat și lipsa de implicare a autorităților abilitate în activitatea noastră, neplata orelor suplimentare, lipsa resurselor umane și materiale, pentru o funcționare corespunzătoare dar și lipsa unui statut”, a spus Adrian Dondoș.

Dondoș a adăugat că presupune că manifestări similare de protest spontan au avut loc, sau urmează să aibă, și în fața altor instanțe din Alba, Sibiu și Hunedoara, care se află în raza de competență a Curții de Apel Alba Iulia, în total fiind vorba de sute de grefieri nemulțumiți. 

”Sperăm că revendicările să fie luate în considerare, să fie un semnal de alarmă, să se înceapă demersurile pentru rezolvarea problemelor existente. Activitatea de judecată nu a fost afectată și nu ne dorim să se întâmple acest lucru”, a mai spus Adrian Dondoș.  

Protestul din fața Curții de Apel Alba Iulia a durat 20 de minute.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea