Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Galatasaray Istanbul – Volei Alba Blaj 3-0, în turul sferturilor de finală ale Cupei CEV!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În prima manșă a sferturilor de finală ale Cupei CEV, Galatasaray Istanbul a învins Volei Alba Blaj, scor 3-0 (25-23, 25-20, 25-17). Gruparea din Turcia și-a luat astfel o revanșă după eșecul de anul trecut din Final Four-ul Champions League de la București. Pentru a se califica în semifinale, echipa din “Mica Romă” este obligată să câștige în retur (marți, 12 februarie, la Sibiu, în Sala “Transilvania”, la ora 17.00) cu scorul de 3-0 sau 3-1 și apoi să se impună și în “setul de aur”!

La Istanbul a fost o partidă controlată de gazde, cu excepția primului set, încheiată în 69 de minute. Blajul a a încercat să reziste iureșului, a condus cu 8-7 în primul parțial, a revenit până la 23-24 însă n-a fost suficient, cea mai bună jucătoare a întâlnirii fiind Meryem Boz – cu 21 de puncte.

Misiunea echipei conduse de Darko Zakoc este extrem de dificilă, Blajul fiind practic în situația în care s-a aflat Sttutgart în toamnă, în turul al treilea preliminar al Champions League (când a reușit minunea și a eliminat Blajul, vicecampioana Europei).

Volei Alba Blaj: Lora Kitipova (6 puncte) – Nađa Ninković (14 p), Sonja Newcombe (7 p), Ana Lazarević (4 p), Nneka Onyejekwe/ cpt (un punct), Ioana Baciu (12 p) – Marina Vujović (libero); au mai jucat Maja Aleksić (4 p), Katerina Zhidkova (două p), Aleksandra Ćirović (un punct), Mariya Karakasheva, Viktoriya Delros (libero); Ramona Rus, Sara Hutinski.

Așadar, pentru a elimina pe Galatasaray (returul, marți, 12 februarie, la Sibiu, în Sala “Transilvania”, la ora 17.00), Volei Alba Blaj este obligată să împingă disputa în setul de aur și apoi să îi și câștige, în vreme ce Galatasaray, la adăpostul rezultatului de la Istanbul, are nevoie să se impună în două seturi, sau să îl câștige pe cel de aur!

*Returul, marți, 12 februarie, la Sibiu

Va fi o reeditare la un nivel înalt a semifinalei din Final Four-ul Champions League, din 5 mai 2018, un meci în care echipa din “Mica Romă” a furnizat o imensă surpriză, o victorie cu 3-1, cea mai importantă performanță a clubului, calificarea în ultimul act al competiției supreme, Volei Alba Blaj devenind vicecampioană europeană (0-3 în finală cu VakifBank Istanbul). Pe tabloul sferturilor mai sunt jocurile Swietelsky Bekescsaba (antrenor românul Paul Bogdan, fost la Agroland Timișoara, desființată) – St. Raphael Var BV și Busto Arsizio – ASPTT Mulhouse VB, cu echipa din Italia considerată mare favorită la calificarea în finală (învingătoarele din aceste duble se vor întâlni în semifinale).

[nggallery id=6738]

Foto: CEV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea