Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: FC Hunedoara – Metalurgistul Cugir 2-3 (2-1)| Dispută încinsă lângă furnale, cugirenii au revenit de la 0-2!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FC Hunedoara şi Metalurgistul Cugir, două pretendente la şefia Seriei a 4-a din Liga a 3-a s-au înfruntat într-un joc de „totul sau nimicFC Hunedoara - Metalurgistul Cugir 19„, meciul contând pentru etapa a 10-a.

Conduși cu 2-0 în minutul 33 din prima repriză, elevii lui Călin Moldovan au reușit o răstunare de senzație și au luat trei puncte imense.

Scorul a fost deschis de golgheterul seriei Bozian (5) – cu un șut de la 25 de metri ce l-a surprins pe Tiut. Avantajul a fost majorat în minutul 33, când Bloj a reluat cu capul din 4-5 metri mingea revenită din transversală, după șutul lui Tecsi. Metalurgistul era groggy, iar Iensci jubila la bancă, cu gândul la prima victoria de la preluarea Hunedoarei.

Goșa (38) – cap în poarta goală după o ieșire aiurea a goalkeeperului Raț a dat însă semnalul deșteptării. Deși în inferioritate, Piko FC Hunedoara - Metalurgistul Cugir 1eliminat total aiurea în min. 58 (al doilea avertisment gratuit), cugirenii întorc miraculos partida. I. Radu (67) – lansat în adâncime (reușită împotriva fostei echipe) și Cîrstean (88) – șut din 10 metri (a înscris din postura de rezervă) au scris o victorie mare.

*Călin Moldovan: „Ca antrenor n-am trăit asemenea meci”

Suspendat două runde după meciul cu Pandurii Tg. Jiu 2, Călin Moldovan a stat în tribune, dar a savurat a 3-a victorie pe banca Cugirului (prima externă). „Mulțumim lui Dumnezeu că a ieșit așa. După un început slab și o teamă inexplicabilă de joc, băieții au reușit să-și revină și fizic și psihic și au întors rezultatul. De admirat și felicitat atitudinea echipei, jos pălăria. Am crezut până la capăt, iar fotbalul ne-a răsplătit. Am câștigat un meci important în economia stagiunii, dar trebuie să rămânem modești și așezați. Ca antrenor n-am mai trăit așa ceva. Ca jucător însă, la Tractorul Brașov am învins Reșița cu 3-2, după 0-2 la pauză și doi oameni mai puțin„, a menționat Călin Moldovan.

*Bogdan Petric: „Am câștigat cu sufletul”

„Încă o dată băieții au demonstrat tărie de caracter și că unele meciuri se câștigă cu sufletul. Am fost echipa mai bună și ne-am impus meritat. Ne bucurăm că prin această victoria am făcut multă lume fericită și sperăm să continuăm seria pozitivă și acasă cu Național Sebiș unde îi așteptăm pe cugireni în număr cât mai mare. Întreaga familie Metalurgistul este solidară cu familiile greu încercate în această săptămână. Mai întâi ne-a întristat enorm plecarea timpurie a domnului Gicu Domșa, un mare om, fotbalist și antrenor și apoi tragedia din seara premergătoare jocului. Dumnezeu să dea putere famiilor greu încercate. Suntem alături și de Cristi Jug, îi dedicăm victoria și îl așteptăm lângă noi„, a spus Bogdan Petric, directorul sportiv al Metalurgistului.

La un moment dat doborâți, cugirenii au dat lovitura lângă furnale, îngropând orice speranță a Hunedoarei.

 

Hunedorenii au condus cu 2-0 în minutul 33, dar Cugirul a dat drumul unei reveniri de de senzație.

Goșa (38) a redus din handicap, iar I. Radu (67) a restabilit egalitatea, punctând împotriva fostei echipe. Cârstean a dat lovitura în minutul 88!

Din minutul 58, Metalurgistul era în inferioritate numerică, prin eliminarea lui Piko, pentru cumul de avertismente.

Meciul de şase puncte a însemnat o bătălie adevărată, orice rezultat defavorabil însemnând „adio” şanse la promovare.

Runda viitoare este un alt joc decisiv, acasă cu Naţional Sebiş, un derby al adevărului.

Echipe: FC Hunedoara: Raț – Ciucurescu, Mardare, C. Maghici, Trășcan (53, Petrescu) – R. Sandu, Ionicescu – Drăgoescu (58, Crengăniș), Bozian, Bloj (84, Marina) – Tecsi (68, Grigore);

Metalurgistul: Tiut – Bold, Goșa, Șt. Radu, Huțanu – Afrapt, M. Neagu (34, Necșulescu), Piko, Chelaru (65, L. Moldovan) – Itu (58, Șuteu), I. Radu (77, Cîrstean); rezerve Dragotă – G. Goronea, Ghergar.

Foto: Metalurgistul Cugir

[nggallery id=1212]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea