Rămâi conectat

Sport

FOTO: „Fapte, nu vorbe!”, la Campionatul Național de Împins din Culcat la powerlifting | Rezultate deosebite obținute de reprezentanții județului Alba, în ultima competiție a anului

Dan HENEGAR

Publicat

în

La finele lunii noiembrie, la Sânmartin (Bihor) s-a desfășurat Campionatul Național de Împins din Culcat o competiție organizată de Federația Română de Powerlifting, care a reușit să strângă la startul său cei mai reprezentativi practicanți ai acestui sport. La ultima întrecere a anului, reprezentanții cluburilor din județul Alba au reușit performanțe notabile, în concurs fiind sportivi de la CS Unirea Alba Iulia, CS Universitatea Alba Iulia, Zamolxis Alba Iulia și Powerlifting Stremț.

“După un an competițional marcat de problemele cauzate de pandemie, concursul din vestul țării a reprezentat victoria faptelor asupra cuvintelor care ne-au spus de-a lungul timpului cum nu se poate face. Privind retrospectiv ne gândim că pauzele dintre încercările sportive au fost de cele mai multe ori mai lungi decât pauzele între cuvintele care încercau să ne convingă de imposibilitatea demersului nostru. Numărul mare al participanților, peste 80 de concurenți, a demonstrat faptul că Federația Română de Powerlifting rămâne un puternic generator de încredere reușind să organizeze întreceri sportive fără a periclita în vreun fel sănătatea participanților. Este evident acum, la finalul unui an competițional complicat, că sportivii noștri au primit dovada faptului că indiferent de condiții, FRP respectă până la capăt pregătirea și sacrificiul fiecăruia dintre ei, organizând competiții în care să își demonstreze valoarea”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, Ovidiu Pănăzan, președintele Federației Române de Powerlifting, ce are sediul în Alba Iulia, totodată antrenor și practicant al acestui “sport cu greutate”.

Sportivii legitimați la cluburi din județul Alba au obținut următoarele rezultate:

Elit - Gustul Desăvârșit

CS Unirea Alba Iulia:

*Andrei Irimie (categoria 93 kg) – locul întâi la seniori și loc întâi în clasamentul absolut la categoria „seniori echipat” cu 255 kg ridicate; *Andrei Cioflică (cat. 74 kg) – locul întâi la seniori; *Ovidiu Pănăzan (cat. 83 kg) – locul întâi la seniori și locul întâi la masters +40 ani; *Lucian Oțoiu (cat. 120 kg) – locul doi la seniori și locul întâi la masters +50 ani; *Alexandru Cazacu (cat. 120 kg) – locul trei la seniori și locul doi în clasamentul absolut la categoria „juniori 1 echipat” cu 202.5 kg ridicate; *Alexandru Catarambă (cat +120 kg) – loc 4 seniori și locul întâi în clasamentul absolut la categoria „juniori 2 echipat” cu 202.5 kg ridicate; *Daniel Ordean (cat. +120 kg) – locul 3 la seniori (255 kg ridicate);

CS Universitatea Alba Iulia:

*Silviu Popșa (cat. +120 kg) – locul întâi la seniori și locul întâi în clasamentul absolut la categoria „seniori clasic” cu 235 kg ridicate; *Sorin Cazacu (cat.+120 kg) – locul doi la seniori și locul întâi, masters +40 ani; *Paul Bejenariu (cat. 93 kg) – locul întâi la  seniori clasic și locul 2  în clasamentul absolut la categoria “juniori 1 clasic”; *Mălina Foca (cat. 63 kg) – locul întâi la senioare și junioare 1, locul întâi în clasamentul absolut feminin; Carlos Tat (cat. 74 kg) – locul întâi la juniori 2 și locul 5 la seniori.

De la CS Zamolxis Alba Iulia rezultate deosebit de bune au obținut: Mihai Suflețel (campion la juniori 1 clasic), Andreian Dumitru, Călin Hangan, Simona Tileagă și Călin Androne.

CS Powerlifting Stremț a avut un reprezentant, pe Octavian Varga, învingător la categoria 120 kilograme seniori, la egalitate cu Lucian Oțoiu (CS Unirea Alba Iulia), cu 222,5 kilograme ridicate.

Este evident acum, pentru cei care ne-au urmărit activitatea în acest an competițional, că am reușit să ne ținem de cuvânt în condițiile în care explicațiile din spațiul public ar fi reprezentat o justificare utilă pentru inacțiune. Am ales să continuăm prin asumare, fapte și nu discurs. Sunt convins că am procedat bine”, a încheiat Ovidiu Pănăzan, președintele FRP.

[nggallery id=8059]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Rapid, în semifinalele Diviziei A1 | Campioana României, succes lejer la Pitești

Dan HENEGAR

Publicat

în

Campioana României, Volei Alba Blaj s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin, fază în care se va duela cu Rapid București.

Semifinalele sunt în 8, 19 și 22 aprilie (primul meci acasă). În cealaltă semifinală CSM Târgoviște va întâlni echipa calificată dintre CSM Lugoj și CSO Voluntari (1-1 în acest moment 3-0, respectiv 1-3, meciul decisiv în 1 aprilie). Finala este prevăzută în 29 și 30 aprilie (două jocuri acasă), 3 și 4 mai (două jocuri afară) și 7 mai (meciul 5, dacă mai e nevoie, acasă)

Singura echipă care a învins, pe teren, în sezonul regular, în Sala „Timotei Cipariu”, în ultima rundă, a trecut de Dinamo București, în duelul echipelor de pe locurile 4 și 5. În primul meci a fost 3-0, iar al doilea, azi, pe terenul grupării din „Ștefan cel Mare” elevele lui Branko Gajic s-au impus cu 3-1, după ce în al treilea set au revenit senzațional de la 18-24, au anulat 13 mingi de set și au câștigat parțialul cu 33-31!

Elit - Gustul Desăvârșit

La Pitești, în feful formației de pe locul 8, a fost o dispută în minimum de seturi, firesc, ținând cont de diferența de valoare, 3-0 (25-22, 25-17, 25-19) în favoarea deținătoarei titlului. Primul set gazdele au sperat, după ce s-au apropiat la un singur punct (18-19 și 19-20). Volei Alba Blaj a câștigat fără să forțeze o întâlnire cu o favorită certă, partida durând 67 de minute. Cele mai multe puncte le-a reușit Gergana Dimitrova – 13

Săptămâna viitoare sunt două întâlniri de cu totul alt calibru, miercuri, 5 aprilie, la Tg. Mureș, la ora 19.00, cu Savino del Bene Scandicci, manșa tur a finalei Cupei CEV, respectiv prima întâlnire în semifinalele Diviziei A1, acasă, în Sala „Timotei Cipariu”, sâmbătă, 8 aprilie.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 13 puncte, Kaitlyn Hord – 8, Bojana Milenković – 6, Iarina Axinte – 3, Jovana Kocić – 6, Victoriia Russu – 11, Andreea Ispas (l), au mai intrat Andra Cojocaru (libero), Georgiana Faleș – unul, Andrea Kossanyiová – două, Slađana Mirković, Raisa Ioan – unul; Dajana Bošković, Jovana Cirković. Antrenor Stevan Ljubičić


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Se înmulțesc memoriile “alb-negrilor”: uniriștii Fetița, Ispas, Scrob și F. Morar și-au cerut la FRF drepturile restante!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Se înmulțesc memoriile jucătorilor “alb-negri” în privința restanțelor din campionatele trecute, ajungându-se la 7 litigii aflate pe masa de lucru a comisiilor abilitate din cadrul Federației Române de Fotbal.

Primul dintre fotbaliștii care și-a solicitat drepturile în această perioadă a fost Andrei Bârdea, a urmat Ștefan Alexandru Bakcsi (dosar dezbătut în 14 martie la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor), iar ulterior au intrat pe lista celor care și-au revendicat restanțele Ioan Cîrloanță și Filip Christopher Morar (ambii în ședința din 21 martie a CNSL), plus Răzvan Alexandru Fetița, Ioan Ispas și Radu Iosif Scrob (în 23 martie, la aceeași comisie).

Pentru ultimii 3, motivarea CSNS a fost: “admite cererea reclamantului; obligă clubul pârât la plata drepturilor financiare restante, precum și taxa de procedură; cu recurs în 5 zile de la comunicare”).

Elit - Gustul Desăvârșit

Dintre aceste 7 dosare, 3 aparțin unor jucători care fac parte în această primăvară din efectivul divizionarei terțe (Bârdea, Fetița și F. Morar), iar celelalte sunt ale unor fotbaliști ce au plecat între timp de la gruparea din Cetatea Marii Uniri: Cîrloanță (în această iarnă, la Metalurgistul Cugir, via CSC Șelimbăr), Bakcsi (din retur la Performanța Ighiu), Ispas (tot la Ighiu, din vara trecută), respectiv Scrob (fostul căpitan, nu a evoluat în ultimele 6 luni, legitimat la Gloria Geoagiu).

În vară, când AFC Unirea 1924 Alba Iulia a fost preluată de către autoritățile locale, continuând în Liga 3 sub tutela CSM Unirea Alba Iulia, una dintre problemele acute era aceea a datoriilor acumulate către jucători și antrenori.

Cum din bani publici nu se pot achita restanțele, s-a ajuns la o soluție agreată de toate părțile în acel moment. Respectiv ca salariile neachitate din sezonul 2021/2022 să fie plătite undeva la începutul acestui an (cel târziu luna februarie), respectiv în momentul în care clubul Wuhan Three Towns va vira către Slavia Praga o nouă tranșă în contul transferului lui Nicolae Stanciu. Suma așteptată de gruparea din Cetatea Marii Uniri se cifrează la aproximativ 70.000 de euro în condițiile în care “alb-negrilor” le revine, conform contribuției de solidaritate, un procentaj de 2,65 la sută din transfer. Respectivele persoane cărora clubul le este dator, jucători, antrenori, membri din staff-ul tehnic (inclusiv antrenorii Marcel Rusu și Mircea Oprea), dar și cel administrativ, au acceptat amânarea plăților cu o jumătate de an, însă conform informațiilor, acest lucru nu s-a produs, încă întrucât campioana Chinei a întârziat virarea banilor. În anumite cazuri s-au strâns restanțe ce depășesc un an calendaristic, fiind situații, gen Ciprian Selagea sau Mihai Manea, ce au bani de primit chiar din urmă cu două stagiuni.

La un moment dat se vehicula o sumă cifrată la peste 120.000 de euro, însă aceasta s-a redus întrucât între timp s-au mai achitat din datorii către cei care și-au solicitat drepturile la FRF (exemple: Ciorgovean sau Sg. Tineiu, în lot campionatul trecut). Momentul fierbinte a fost în vara trecută, când memoriile depuse de Alexandru Giurgiu, Adrian Bicheși și Ilie Adam, au dus la o depunctare de 20 de puncte pentru AFC Unirea Alba Iulia. Banii s-au plătit între timp, iar divizionara terță a început stagiunea actuală fără nicio penalizare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Alpar Meszaroș, doar un meci… la Ocna Mureș | Dan Roman rămâne antrenor-jucător la “Soda dragă”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Alpar Meszaroș a fost doar un singur meci, 0-3 acasă cu ACS Tg. Mureș, în ultima etapă a sezonului regular din eșalonul terț, director tehnic al CS Ocna Mureș.

Antrenorul clujean a discutat cu oficialii ocnamureșeni și i-a anunțat că nu continuă colaborarea, fiind nemulțumit de cele găsite în curtea “lanternei roșii” din Seria 9, formație amenințată cu retrogradarea în condițiile în care a strâns mai bine de 6 luni fără victorie (195 de zile), numai două puncte acumulate în 14 partide și 5 eșecuri consecutive, 3 în 2023, când nu a înscris (0-9 golaveraj).

După respectiva întâlnire, o parte dintre aleșii locali au vehiculat ideea ca Dan Roman să rămână doar jucător, pentru a acoperi postul de atacant (în condițiile în care s-a reziliat contractul cu Ceaca, care a avut o reacție deplasată la adresa fanilor), iar de pregătirea echipei să se ocupe… Alpar Meszaroș.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sunt multe discuții și nemulțumiri, firesc, ținând cont de rezultatele înregistrate și șansele de evitare a retrogradării, care se reduc de la o etapă la alta. Cu domnul Meszaroș nu continuăm colaborarea, mi-a explicat punctul său de vedere, dânsul fiind obișnuit să lucreze la alt nivel, financiar, valoric și ca obiective”, a comentat președintele Ioan Paul.

CS Ocna Mureș începe play-out-ul vineri, în deplasare cu Avântul Reghin. Gruparea din orașul salin are o zestre precară după 18 etape, doar 9 puncte, pierzând teren în această primăvară comparativ cu contracandidatele din subsol: Viitorul Cluj (locul 8, 16 puncte) și Sănătatea Cluj (poziția a 9-a, 14 puncte).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare