Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Expoziţie de icoane pe sticlă la Clubul Copiilor din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cu mai puţin de o lună de la marea sărbătoare a Învierii Mântuitorului, Cercul de Muzeografie al Clubului Copiilor din Cugir condus de profesoara Rodica Miere a pus la dispoziţia vizitatorilor, în holul Clubului, o interesantă şi atractivă expoziţie de icoane pe sticlă.

Chiar dacă obiectul de studiu al cercului nu este pictura, o mare parte din cei aproape 100 elevi cursanţi, din clasele I-VIII sunt pasionaţi, în afară de istorie şi de această artă şi, nu doar pentru a o studia, ci pentru a realiza, cu mâna lor, cu răbdare şi talent, icoane pe sticlă, de o mare frumuseţe.

După cum am aflat de la d-na profesoară, elevii folosesc pentru confecţionarea ramelor pentru icoane, materiale recuperabile, provenite de la băncile vechi, degradate, aparţinând Şcolii  Gimnaziale „Singidava”, iar sticla şi o parte din culori sunt asigurate de către Clubul Copiilor şi Elevilor.

„Unele dintre icoane rămân la club, iar o parte le iau copiii acasă, pentru a le da părinţilor, rudelor sau prietenilor. Icoanele pe care le facem acum, reprezintă „icoane pentru mămici” şi sunt dedicate de către copii, mamelor, cu prilejul sărbătorilor de Paşte”, ne-a spus d-na Rodica Miere. (C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

ASTĂZI: Începe simularea examenului de Bacalaureat 2024. Participă peste 146.000 de elevi

Ziarul Unirea

Publicat

în

ASTĂZI: Începe simularea examenului de Bacalaureat 2024. Participă peste 146.000 de elevi Elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a seral încep astăzi, 4 martie, simularea examenului de Bacalaureat. Simularea se va organiza în peste 1.320 de unităţi de învăţământ şi va implica participarea a peste 146.000 de elevi. Citește și: BACALAUREAT 2024: Modele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea