Rămâi conectat

Societate

FOTO Evenimentul caritabil – „Dăruieşte Allegria de Sărbători”: Câţiva tineri sufletişti şi doar doi politicieni din Alba au făcut donaţii

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ajun de Moş Nicolae,  Club Allegria din Alba Iulia a organizat cea de-a doua ediţie a evenimentului caritabil “Dăruieşte Allegria de Sărbători”, un eveniment prin care organizatorii au dorit să celebreze viaţa, lupta pentru speranţă şi vis, cu scopul de a o sprijini financiar pe tânăra Diana Pănăzan, o fetiţă albaiuliancă de 7 ani diagnosticată cu autism.

 Evenimentul organizat în ideea că o societate sănătoasă reacţionează imediat la probleme care se pot ivi în viaţa fiecăruia dintre noi nu a fost chiar aşa după cum ne-am fi aşteptat. Clubul a fost aproape gol, la eveniment fiind prezenţi doar câţiva tineri albaiulieni cu sufletul curat, dornici să o ajute pe această fetiţă, şi viceprimarul municipiului Alba Iulia, Dorin Şerdean. De asemenea, vicepreşedintele CJ Alba –  Florin Roman, deşi nu a putut fi prezent la eveniment, a dorit să se alăture celor care au oferit o şansă pentru terapia fetiţei, şi a trimis suma de 200 de lei.

Au lipsit cu desăvârşire liderii politici ai judeţului, precum şi candidaţii la alegerile parlamentare ce vor avea loc duminică, 9 decembrie. Păcat că nu şi-au putut face puţin timp şi pentru a fi alături de micuţa Diana Pănăzan în marea suferinţă a ei.

 Timp de mai bine de două ore cei prezenţi au avut parte de un spectacol artistic oferit de cântăreţa Ioana Pleşa,  „Trupa trupelor” de pantomimă, formaţiile Subsonic Sound şi New Move, şi formaţiile de dans Wish Dance Steps şi Fantacy Dance din Sebeş, care i-au făcut cadou micuţei Diana o păpuşă imensă. Tot în cadrul evenimentului a avut loc o licitaţie de tablouri realizate chiar de  Diana Pănăzan.

 Tablourile au fost adjudecate de: Dorin Şerdean – viceprimarul municipiului Alba Iulia, care a licitat tablouri cu suma totală de 300 de lei, Florin Roman – vicepreşedinte CJ – 200 de lei, Cosmin Nustiu – 200 lei, Urs Daniel  – 270 lei, Boris Răvineală – 100 de lei, Daniela Rus – 70 de lei, Alexandra – 100 de lei, Oana – 70 de lei, Vali Ciontea 170 de lei, Sorin – 40 de lei, Andrei Vida – 270 de lei, Raluca Krisbai – 80 de lei, Alexandra Mateş – 105 lei, Cristina Moldovan – 50 de lei şi Marius Crişan – 35 de lei.

Pe lângă banii donaţi în cadrul licitaţiei, cei prezenţi în club au pus bani separat şi în cutia special amenajată. Suma strânsă în urma evenimentului a fost de 2700 de lei.

După cum a declarat  mama fetiţei – Angela Pănăzan, Diana a fost diagnosticată cu autism la vârsta de 2 ani şi 10 luni, iar de atunci fetiţa face terapie, zilnic câte 4 ore pe zi, cu o echipă specială de terapeuţi. Costul lunar pentru şedinţele de terapie se ridică la suma de 500 de euro,  iar familia se luptă din răsputeri pentru a rezista. Capul familiei, tatăl fetiţei munceşte în trei locuri, iar mama este asistentul personal al fetiţei.

Pentru cei  care doresc să doneze „o bucată din sufletul lor „, mama Dianei Pănăzan se va afla în perioada 20-22 decembrie, la Târgul de Crăciun din Piaţa Cetăţii, unde va scoate spre vânzare câteva lucrări ale fetiţei.

 Evenimentul a fost organizat de Club Allegria, Leo, Green Tree Advertising, Liga Studenţilor din cadrul Universităţii 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia şi Business Adviser.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea