Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Elevii din Săliștea au înfrumusețat curtea Şcolii Gimnaziale „David Prodan”, în cadrul campaniei „Şcoala Ecoterrienilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul parteneriatului desfăşurat cu Asociaţia Ecotic, în campania „Şcoala Ecoterrienilor”, elevii Şcolii Gimnaziale „David Prodan” Săliştea au organizat acţiunea de plantare de arbuşti şi răsaduri de flori. Cu această ocazie, elevii au sădit arbori şi plante în curtea şcolii.

Acţiunea a durat trei ore, plantele şi arbuştii fiind plantaţi de-a lungul aleii din curtea şcolii, cât şi în zona verde. Această activitate a contribuit la aspectul estetic al zonei, dar şi la conştientizarea importanţei plantării de copaci şi plante.

Proiectul mai sus menţionat se derulează pe parcursul întregului an şcolar şi cuprinde două secţiuni: aria de tip 1 – colectarea DEEE (deşeuri de echipamente electrice şi electronice) şi colectarea DBA (deşeuri de baterii şi acumulatori) şi aria de tip 2 – dezvoltarea unor serii de activităţi cu teme ecologice.

Scopul acestui proiect este schimbarea atitudinii şi a comportamentului elevilor, profesorilor, cât şi a persoanelor din comunitate privind protecţia mediului şi în special cel al colectării separate, reutilizării resurselor şi utilizării energiei verzi, detaliind modul în care se poate reduce poluarea şi în care se pot economisi resursele prin colectarea corectă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi a deşeurilor de baterii şi acumulatori şi predarea acestora într-un mod corect şi prietenos mediului.

Aşadar invităm toţi membrii comunităţii şi nu numai să ni se alăture în această campanie de colectare şi informare. Doar împreună vom reuşi!

Şcoala Gimnazială „David Prodan” Săliştea

[nggallery id=3638]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea