Rămâi conectat

Economie

FOTO: Ecouri ale participării ADR Centru la Zilele Landului Brandenburg

Publicat

în

*Tradițiile, multiculturalismul și proiectele comune – pilonii parteneriatului dintre Regiunea Centru și Landul Brandenburg

Începutul lunii iulie a fost dedicat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru consolidării relațiilor bilaterale de parteneriat cu Landul Brandenburg, Germania. În 5 și 6 iulie delegația ADR Centru a prezentat Regiunea Centru publicului larg din Brandenburg, în cadrul Zilelor Landului, dar această participare a fost încadrată într-un context mai larg, de prezentare culturală și social-economică.

Astfel, au avut loc spectacole de teatru, întâlniri între experți pe probleme tehnice specifice, dar și deschiderea unei expoziții cu totul inedite. În întâlnirea cu delegația ADR Centru, Ministrul Președinte al Landului Brandenburg, dr. Dietmar Woidke, s-a arătat foarte încântat de modul cum a evoluat parteneriatul dintre aceste două regiuni europene, pe parcursul a 13 ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Organizarea manifestărilor comune româno-germane de la începutul acestei luni a reprezentat și o bună oportunitate pentru Reprezentantul pentru chestiunile de Parteneriat bilateral dintre Landul Brandenburg și Regiunea Centru, doamna dr. Birgit Schliewenz, să prezinte conaționalilor săi câteva realizări remarcabile din ultimii ani în acest cadru comun. Astfel, unul dintre evenimentele care au precedat Zilele Landului a fost spectacolul tinerilor de la Școala Sf. Iosif din Alba Iulia, desfășurat în fața unei asistențe de peste 300 de spectatori, în sala Kutschstall din Potsdam, capitala landului german. Aici, elevi de la școala albaiuliană, împreună cu colegii lor din Brandenburg, în special din orașul Cottbus, au pus în scenă, exclusiv în limba germană, mai multe piese de teatru, scrise de autori germani. În landul german este pentru prima dată când se realizează un astfel de parteneriat cultural, cu o țară din sud-estul Europei. Manifestarea a avut loc în cadrul unui festival denumit ”Întâlniri între generații”, care a prefațat Zilele Landului Brandenburg Spremberg-2014.

Participarea la evenimentul din Spremberg dedicat publicului larg nu a avut doar un rol de informare și promovare a oportunităților turistice, ci și de pregătire a unor noi teme pentru dezvoltarea de proiecte regionale bilaterale, finanțate din fonduri europene. În acest context, experți ai ADR Centru au discutat cu omologii lor germani despre teme actuale, în special referitoare la eficiența energetică și protecția mediului. După cum se știe, prin proiectul RenErg-EuReg, derulat în comun de regiunile europene Brandenburg și Centru, Regiunea noastră a devenit prima din România care și-a realizat propria Strategie regională în domeniul eficienței energetice și a utilizării resurselor regenerabile. Acest proiect a fost continuat cu succes doar de ADR Centru, care, prin proiectul ENESCOM, a susținut diseminarea informațiilor referitoare la obiectivele energetice pentru anul 2020, respectiv pentru reducerea emisiilor poluante, inclusiv prin consolidarea la nivel regional a ”Convenției Primarilor”. Din acest punct de vedere, din anul 2012, este de notat faptul că ADR Centru este singurul punct de contact din România cu DG Energy, pe această problematică, de conștientizare a edililor pentru eficiența energetică.

Discuțiile cu experții germani au vizat, de această dată, utilizarea cunoștințelor dobândite prin proiectele anterioare, în domenii ca managementul apelor și al deșeurilor, reducerea efectelor poluării, amenajările forestiere și hidrologice, extinderea agriculturii ”bio” și utilizarea eficientă a deșeurilor în producerea de energie. ADR Centru a prezentat potențialilor parteneri germani rezultatele proiectelor regionale în domeniul utilizării eficiente a materialului lemnos, de promovarea a stilului de viață sănătos și dezvoltare a industriei alimentare și a serviciilor legate de aceasta, pe baza unor produse ecologice, precum și de planificare și dezvoltare rurală pe principiile geomaticii – utilizarea tehnologiilor geo-spațiale de localizare, identificare și exploatare rațională a resurselor agricole. Pe scurt, germanii au fost informați despre progresele realizate în proiectele IdWOOD, PromoBio, I4Food și GrisiPlus, dar a fost prezentată și rețeaua de sprijin a IMM, parte a Europe Enterprise Network, creată prin proiectul BisNET Transylvania. Doamnele Silke Görlich și Michaela Baller, reprezentând Institutul de Cercetare CeBRA din Brandenburg, au precizat că proiectele ADR Centru reprezintă noutăți chiar și pentru anumite zone din Brandenburg și au subliniat faptul că vor pregăti spre finanțare din fonduri europene un proiect prin care să fie valorificată relația om-natură-progres, în sensul utilizării mai bune a resurselor locale, proiect care să fie derulat în parteneriat între instituții administrative și de cercetare din cele două regiuni, prin care să se creeze o strategie regională de management a factorilor de mediu, adaptată specificului local.

Ca o subliniere a realizărilor comune româno-germane, luni, 7 iulie, în ultima zi de lucru a delegației Regiunii Centru în Brandenburg, a avut loc deschiderea oficială, în clădirea Cancelariei de Stat a landului, a expoziției ”Toleranța și multiculturalismul în două regiuni partenere din Germania și România”. Această expoziție este organizată de Forumul de Cultură German, în cooperare cu Landul Brandenburg, prin activitatea responsabilului cu parteneriatul pentru Regiunea Centru din România, beneficiind de sprijinul ADR Centru. Manifestarea este susținută de către Centrala Națională Brandenburg pentru formare politică și plasează cele două regiuni în centrul discuțiilor europene actuale. Vernisajul expoziției a avut loc la începutul lunii iunie 2014, la Ambasada Românei din Berlin. Când două culturi se întâlnesc pentru prima oară, se remarcă în primul rând diferențele. Expoziția de față își propune să aprofundeze datele istorice și dezvoltarea bilaterală din ultimii ani. Răspunsurile la întrebările privind devenirea istorică și economico-socială a celor două regiuni corespund diferitelor perspective prin care sunt analizate temele precizate anterior, dar participanții la vernisaj au descoperit similitudini surprinzătoare între Landul Brandenburg și Transilvania, în special Regiunea Centru, cu județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. La deschiderea expoziției din Potsdam au participat Secretarul de Stat pentru Infrastructură, dl Rainer Brettschneider, care susține activitatea d-nei Birgit Schliewenz în România, alte persoane cu responsabilitate din administrația landului, iar moderator a fost dl. Thomas Braune, purtătorul de cuvânt al Cancelariei de Stat. Regiunea Centru a fost reprezentată de dl. Nicolae Mărginean, Șef Serviciu Relații publice din cadrul ADR Centru.

Parteneriatul dintre Regiunea Centru și Landul Brandenburg a fost demarat in 2001, fiind consolidat de-a lungul timpului prin dezvoltarea unor proiecte comune, prin vizite oficiale ale factorilor de decizie politică și delegații ale oamenilor de afaceri. Cancelaria de Stat a acestui land a susţinut activ eforturile noastre de dezvoltare, pentru a impulsiona activităţile şi proiectele comune derulate în regiunea noastră. Pe lângă experiența administrativă a Landului Brandenburg, Regiunea Centru a mai beneficiat, în urma acestui parteneriat, și de un avantajos schimb de bune practici. Acum, în 2014, vedem cum cooperarea se ramifică pe multe paliere. Prin cultură, în piese de teatru și schimburi de cunoștințe între tineri, prin proiecte europene, prin preluarea modelului german de profesionalizare, prin proiecte europene bilaterale și multe altele. Turismul este atracția noastră principală, dar germanii deja știu că aici avem și oportunități excelente de investiții, iar o expoziție în cea mai importantă clădire oficială a landului aduce o mare valoare parteneriatului nostru. Chiar dacă în cadrul expoziției sunt abordate și subiecte sensibile ale coabitării europene, unul dintre ele fiind toleranța și buna conviețuire, sunt abordate și alte aspecte, ca drepturile omului și protecția minorităților, gestionarea monumentelor și personalităților istorice, precum și relația între om și mediul înconjurător. Prin toate acțiunile pe care le-am desfășurat sau le-am sprijinit în această perioadă am dorit să oferim cetățenilor răspunsuri despre evoluția regională europeană și de a stimula privitorii spre noi provocări, pentru a asigura o dezvoltare echilibrată a Regiunii Centru”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

[nggallery id=2057]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Economie

Amendament la documentul de Ofertă Publică de Cumpărare a PREBET S.A. Aiud aprobat prin decizia A.S.F nr. 1039 din data de 03.08.2022

Publicat

în

De

APROBAREA AMENDAMENTULUI NU ARE VALOARE DE GARANŢIE ŞI NICI NU REPREZINTĂ O ALTĂ FORMĂ DE APRECIERE A A.S.F. CU PRIVIRE LA OPORTUNITATEA, AVANTAJELE SAU DEZAVANTAJELE, PROFITUL ORI RISCURILE PE CARE LE-AR PUTEA PREZENTA TRANZACŢIILE DE ÎNCHEIAT PRIN ACCEPTAREA OFERTEI PUBLICE OBIECT AL DECIZIEI DE APROBARE. DECIZIA DE APROBARE CERTIFICĂ NUMAI REGULARITATEA DOCUMENTULUI DE OFERTĂ ÎN PRIVINŢA EXIGENŢELOR LEGII ŞI ALE NORMELOR ADOPTATE ÎN APLICAREA ACESTEIA.

Preambul

Principalul scop al acestui document este să furnizeze date actualizate în legătură cu unele informații prezentate în Documentul de Ofertă și trebuie citit doar împreună cu Documentul de Ofertă și în contextul Ofertei descrise în Documentul de Ofertă. Ofertanții și/sau intermediarul nu au actualizat nicio altă informație  decât cea prezentată în cuprinsul acestui amendament, celelalte informații prezentate în documentul de ofertă fiind corecte și complete la data Documentului de ofertă. Astfel, nici ofertanții și nici Intermediarul nu își asumă nicio responsabilitate privind acuratețea și caracterul complet al informațiilor prezentate în documentul de Ofertă, cu excepția datelor prezentate în acest amendament, la o dată ulterioară datei Documentului de ofertă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Publicarea Amendamentului

Prezentul Amendament este pus la dispoziția investitorilor după aprobarea sa de către A.S.F. prin publicarea unui anunț conform aceleiași proceduri utilizate pentru publicarea Documentului de Ofertă.

Amendamentul la Ofertă va fi disponibil în același mod în care este și Documentul de Ofertă astfel:

1. în format electronic de pe website-ul Intermediarului GOLDRING SA (goldring.ro), al Ofertantului PREBET Aiud S.A. (www.prebet.ro) și al Bursei de Valori București (www.bvb.ro).

2. pe suport de hârtie, disponibil investitorilor la sediul Intermediarului (Tg. Mureș, str. Tudor Vladimirescu nr. 56A, jud. Mureș) și la agențiile sale (Agenția din Cluj-Napoca str. Samuil Micu nr. 1A, ap.2, Cluj, Agenția din Sibiu str. Nicolaus Olahus nr. 5, corp B, et. 2, Sibiu), precum și la sediul Ofertantului din Aiud, str. Arenei nr. 10, jud. Alba.

Ofertanții au convenit la modificarea Documentului de ofertă după cum urmează:

Se modifică prețul oferit în cadrul ofertei publice de la 1,84 lei/acțiune la 1,85 lei/acțiune și implicit valoarea ofertei de la 6.705.407,12 lei la 6.741.849,55 lei peste tot acolo unde aceste valori sunt menționate în Documentul de ofertă.

Paragraful de la punctul 4: „Ofertantul nu deține acțiuni proprii iar împreună cu persoanele cu care acționează în mod concertat deține 385.657 acțiuni reprezentând 0,8467% din capitalul Emitentului.

 Persoanele cu care Ofertantul acționează în mod concertat și care dețin acțiuni sunt următoarele:

Acționar Dețineri Procent%
Moruțan Iulian Alin 43.399 0,0953%
Moruțan Mihaela 42.731 0,0938%
Mitruș Marius 30.000 0,0659%
Kerekes Ioan Csaba 269.527 0,5917%

 se modifică astfel:

Ofertantul nu deține acțiuni proprii iar împreună cu persoanele cu care acționează în mod concertat deține 465.785 acțiuni reprezentând 1,0225% din capitalul Emitentului.

 Persoanele cu care Ofertantul acționează în mod concertat și care dețin acțiuni sunt următoarele:

Acționar Dețineri Procent%
Moruțan Iulian Alin 43.399 0,0953%
Moruțan Mihaela 42.731 0,0938%
Mitruș Marius 30.000 0,0659%
Kerekes Ioan Csaba 349.655 0,7676%

Potrivit prevederilor art. 28 (3) din Legea nr. 24/2017, ale art. 54 (4) din Regulamentul 5/2018 și ale Documentului de Ofertă,  investitorii care au acceptat să subscrie în oferta publică de cumpărare înaintea publicării amendamentului pot să îşi retragă acceptul în termen de două zile lucrătoare de la publicarea amendamentului.

Celelalte prevederi ale Anunțului și ale Documentului de Ofertă rămân neschimbate.

Prezentul amendament  este întocmit în conformitate cu Legea nr. 24/2017 și Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, cu modificările si completările ulterioare

OFERTANT INTERMEDIAR
Prebet Aiud S.A. Goldring SA
Kerekes Csaba Zahan Virgil Adrian
Director general adjunct Director general adjunct

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Anunț – Asociația FLAG din Bazinul Mureşului, Secaşelor şi a Afluenţilor Acestora (FLAG Mureş) anunță public prelungirea celei de-a șaptea sesiuni de depunere proiecte

Publicat

în

Comunicat de presă

Asociația FLAG din Bazinul Mureşului, Secaşelor şi a Afluenţilor Acestora (FLAG Mureş) anunță public prelungirea în aceleași condiții a celei de-a șaptea sesiuni de depunere proiecte din cadrul STRATEGIEI DE DEZVOLTARE LOCALĂ A TERITORIULUI FLAG DIN BAZINUL MUREŞULUI, SECAŞELOR ŞI A AFLUENŢILOR ACESTORA, finanțată prin PROGRAMUL OPERAȚIONAL PENTRU PESCUIT ȘI AFACERI MARITIME 2014-2020, care este în desfășurare având ca termen limită de depunere data de 03.08.2022, ora 15:00, până la data de 17.08.2022, ora 15:00. PRIORITATEA UNIUNII NR. 4 – Creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă şi sporirea coeziunii teritoriale

Elit - Gustul Desăvârșit

MĂSURA 2 – Consolidarea și Diversificarea activitaţilor în zona de pescuit şi acvacultură

APEL DE SELECŢIE NR. 7/2022, COD SMIS: 1032/4/1/Articolul 63

Alocarea financiară totală: 2 352 248,36 lei, echivalentul a 475 557,15  EURO

Valoarea maximă eligibilă aferentă unui proiect (ajutorul public nerambursabil): 1 978 520 lei / 400 000 euro.

Valoarea minimă eligibilă aferentă unui proiect (ajutorul public nerambursabil):  32 699,98 lei / 6611 euro.

Termenul  limită pentru depunerea  proiectelor este: 17.08.2022, ora 15:00.

Valoarea totală eligibilă a unui proiect nu poate depăși 400.000 euro.

Cursul de schimb RON-EURO utilizat pentru conversia în EURO este de 1 euro=4,9463 lei, conform Deciziei DGP AMPOPAM nr. 14/22.03.2022.

În cadrul prezentului apel de selecţie, cererile de finanţare si documentele anexate vor fi depuse on-line pe platforma informatica Smis/MySmis2014 în format electronic, doar în intervalul mai sus menţionat.

În cadrul prezentului apel de selecţie, cererile de finanţare si documentele anexate vor fi depuse on-line pe platforma informatica Smis/MySmis2014 în format electronic, doar până la data mai sus menţionată.

Ghidul solicitantului precum şi procedura de evaluare şi selecţie sunt afişate pe site-ul www.flagbazinulmuresului.ro și sunt disponibile la cerere la sediul FLAG Bazinul Mureşului, comuna Ciugud, localitatea Ciugud, str. Simion Bran, nr. 50, județul Alba.

Informaţii suplimentare se pot solicita de la sediul Asociaţiei FLAG din Bazinul Mureşului, Secaşelor şi a Afluenţilor Acestora (FLAG Bazinul Mureşului), comuna Ciugud, localitatea Ciugud str. Simion Bran, nr. 50, județul Alba, tel. 0770501093, e-mail [email protected], www.flagbazinulmuresului.ro.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

ANUNŢ ÎNCEPERE PROIECT: „DEZVOLTARE PRODUCȚIE PLASE SUDATE PENTRU CONSTRUCȚII, beneficiar SC ACTUAL SRL

Publicat

în

Comunicat de presă

Proiectul  „DEZVOLTARE PRODUCȚIE PLASE SUDATE PENTRU CONSTRUCȚII”, cod MySMIS 134640, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, este implementat de către ACTUAL SRL și are o valoare totală de 1.103.775,66 lei, din care 734.431,33 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru. Proiectul este prevăzut a se derula în perioada 1.10.2019 – 31.01.2022. Obiectivele proiectului sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului:

Dezvoltarea unei noi activități în cadrul SC Actual SRL, prin înființarea unei noi capacități productive de plasă de sârmă sudată pentru construcții;

Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Dotarea cu utilaje și echipamente destinate producției de plasă de sârmă sudată pentru construcții, care să poată asigura realizarea de produse de calitate ridicată, astfel încât să poată răspunde oricăror cereri de pe piață;
  2. Crearea unei echipe de profesioniști care să poată asigura operarea echipamentelor și realizarea produselor la un înalt nivel calitativ;
  3. Câștigarea unei reputații și a unei cote de piață care să permită dezvoltarea subsecventă a societății.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare