Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: După două baraje câştigate, George Toma vrea promovarea în Liga a 3-a şi cu Performanţa Ighiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Performanţa Ighiu are în efectiv doi jucători care au cochetat şi cu prima scenă fotbalistică, portarul Raul Unchiaş şi fundaşul George Toma. Toma Performanta Ighiu 3

Ultimul a petrecut o carieră interesantă, având la activ alte două baraje de promovare în Liga 3-a adjudecate, cu Sportul Studenţesc II (2005) şi Minaur Zlatna (în 2009). Cu aurarii a reuşit accederea în eşalonul terţ, tocmai la Arad, pe Stadionul “Francisc von Neumann”, unde campioana din Alba a trecut la loviturile de departajare de Berzobis Berzovia (Caraş Severin).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

*”Adversarii s-au bucurat exagerat la Ighiu”

Meciul decisiv pentru promovarea în eşalonul terţ se dispută sâmbătă, la Pecica, unde se anunţă o asistenţă record, însă apărătorul lateral stânga nu se teme de apăsarea mizei. „În primul rând trebuie să fim prudenţi, să ne jucăm şansele, întrucât deocamdată nu-i nimic pierdut. Rezultatul nefast de la Ighiu ne motivează în plus”, apreciază George, ce a bifat în 2009 şi o dispută contând pentru 16-imile Cupei României, Dinamo – Minaur Zlatna. Toma Performanta Ighiu 4

Suntem obligaţi să marcăm şi sunt convins că avem forţa să dăm lovitura. Adversarii s-au bucurat exagerat, după ce au egalat la Ighiu, de parcă s-a terminat barajul, însă mai este un meci în care ştim ce avem de făcut, cunoaştem potenţialul oponenţilor”, a concluzionat George Toma.

*A făcut parte din „gaşca nebună”!

George Toma a făcut parte din distribuţia Sportului Studenţesc, care a terminat în 2006 pe locul patru în Liga 1, avându-i printre coechipieri pe Stăncioiu, T. Bălan, C. Lazăr, D. Varga, Mazilu sau Curelea. Jucătorul de bandă stânga a şi evoluat în celebrul meci din 2006, Dinamo – Sportul Studenţesc 4-5, o partidă de poveste în care „gaşca nebună” din „Regie” a defilat în „Ştefan cel Mare”.

A ajuns pe Ampoi prin investitorul grec Teodorus Favatas şi a cunoscut povestea promovării din 2009, când Minaur era pregătită de Ştefan Fogoroşi, în efectiv regăsindu-se H. Marian (fundaş Performanţa Ighiu), A. Ianc (AFC Unirea 1924 Alba Iulia), M. Dăscălescu (oficial la AFC Unirea 1924) şi M. Manea (antrenor Mureşul Vinţu).

*Trei cupe şi două eventuri în Alba

Trecut prin Liga a 2-a şi Liga a 3-a, la Turda şi Câmpia Turzii, George Toma a realizat performanţe fotToma Performanta Ighiu 1balistice în Alba, unde a strâns trei trofee de Cupa României, toate după finale adjudecate cu 3-0 (în 2009, Minaur – CS Ocna Mureş; 2013, Performanţa – Cuprirom Abrud şi 2015, Performanţa – Mureşul Vinţu) şi două eventuri judeţene, cu Minaur Zlatna (2009) şi Performanţa Ighiu (în 2015).

Jucătorul în vârstă de 30 de ani, care şi lucrează, fiind controlor pe autobuzele STP, susţine că marea realizare ar fi promovarea în Liga a 3-a cu Performanţa. „În partida tur am avut victoria la îndemână, dar am ratat foarte mult, iar în fotbal contează golurile. La unii dintre colegi s-a simţit că n-au rezistat presiunii unei asemenea partide”, a spus George, după remiza 1-1 de la Ighiu, când adversarii au egalat în minutul 89 şi au prima opţiune.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea