Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Depunerea jurământului de credință a primului preot militar la Jandarmeria Alba. Cine este părintele Dorin Ursu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Depunerea jurământului de credință a primului preot militar la Jandarmeria Alba. Cine este părintele Dorin Ursu

Joi, 19 mai 2022, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba, a avut loc o ceremonie militară cu ocazia începerii activității preotului militar Dorin Ursu. În cadrul evenimentului, părintele Constantin Bratu, preot militar în cadrul Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, a oficiat o slujbă de binecuvântare și mulțumire.

Evenimentul a fost condus de către Inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, domnul colonel Marius-Claudiu Giurea și s-a bucurat de prezența domnului comisar șef Florin-Constantin Dogaru, șef al Inspectoratului de Poliție Județean Alba și domnul locotenent-colonel Nicolae-Ovidiu Costea, șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al Județului Alba. De asemenea, alături de autoritățile locale și invitați, au fost prezenți și preoți militari din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale: Marius Soponaru, Sorin Medrea, Emanuel Cășvean, Radu Cotuțiu și Mihai Venter.

Informații suplimentare:

Părintele Dorin Ursu este absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, actualmente fiind doctorand al Școlii Doctorale de Teologie din Alba Iulia. În perioada anilor 2013-2022, pr. Dorin Ursu a activat ca redactor la postul Radio Reîntregirea al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Începând din luna iunie a anului 2018 este preot paroh al Parohiei Ortodoxe Presaca Ampoiului, protopopiatul Alba Iulia, iar în urma promovării examenului desfășurat la Patriarhia Română la începutul acestui an devine primul preot militar din structurile Ministerului Afacerilor Interne din Județul Alba.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAȚII PUBLICE ȘI CU PUBLICUL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea