Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| „Decembrie – Columnă a Unirii”: Spectacol folcloric dedicat Zilei Naţionale la Alba Mall, cu peste 300 de ambasadori ai Unirii din toată ţara

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri seara, în Complexul Comercial Alba Mall s-a desfăşurat spectacolul folcloric”Decembrie – Columnă a Unirii”, un eveniment organizat de Palatul Copiilor din Alba Iulia, dedicat împlinirii a 95 de ani de la Marea Unire şi Zilei Naţionale a României. Peste 300 de de copii şi cadre didactice au încântat publicul albaiulian cu dansuri şi cântece tradiţionale din zonele istorice din care provin.  Evenimentul face parte din  programul Festivalului Naţional “Ambasadorii Unirii”, ce se desfăşoară în acest sfârşit de săptămână în oraşul Marii Uniri.

Albaiulienii prezenţi vineri seara în Alba Mall au avut parte de un spectacol extraordinar, cu muzică tradiţională şi dansuri populare. Mai bine de două ore, opt ansambluri folclorice de copii din judeţele Arad (Palatul Copiilor Arad), Suceava (Clubul Copiilor Vatra Dornei, Filiala Dorna Candrenilor), Sălaj (Clubul Copiilor Jibou), Bihor (Clubul Copiilor Beiuş),  Maramureş (Clubul Copiilor Sighetul Marmaţiei) Olt (com. Pleşoi), Bistriţa- Năsăud (Clubul Copiilor Sângiorz-Băi) şi Alba (Palatul Copiilor Alba Iulia, Clubul Copiilor Blaj) au cântat şi au jucat pe scena de la Alba Mall, spre bucuria celor prezenţi.

Festivalul „Ambasadorii Unirii” continuă sâmbătă, când lde a ora 13.00, ansamblurile de copii din judeţele amintite, vor repeta spectacolul susţinut la Alba Mall, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia. Începând cu ora 16. 00, va fi oraganizată şi o paradă a portului popular pe traseul B-dul Transilvaniei – Parcul Unirii – Sala Unirii.

La ora 17.00, în Sala Unirii, reprezentanţii-copii ai regiunilor istorice ale ţării îşi vor prezenta, în faţa oficialităţilor locale şi judeţene, ca în fiecare an de 13 ani încoace, mesajele lor de bucurie că se află  în inima ţării, la Alba Iulia – Cealaltă Capitală, pentru a cinsti Marea Unire. Duminică, 1 Decembrie, 2013, cei 300 de copii şi cadre didactice vor fi prezenţi la Serbările Unirii.

Vă prezentăm mai jos imagini de la evenimentul „Decembrie – Columnă a Unirii” din Alba Mall:

[nggallery id=768]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Admitere la școala de subofițeri, de pompieri și protecție civilă 2024 – 300 de locuri disponibile

Bogdan Ilea

Publicat

în

Admitere la școala de subofițeri, de pompieri și protecție civilă 2024 – 300 de locuri disponibile Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești a scos concurs pentru 300 de locuri, 275 „subofițer de pompieri și protecție civilă” și 25 de locuri „subofițer administrativ” 25 de locuri. „Vrei sa fii coleg […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea