Rămâi conectat

Economie

FOTO: ”Debut în carieră” – stagii de practică pentru studenți la Supremia Grup din Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Supremia Grup a lansat astăzi, la sediul companiei din Alba Iulia, prima ediție a programului de practică “Debut în carieră”. Iniţiativa pentru acest proiect, conceptul şi implementarea lui aparţin în totalitate companiei albaiuliene.

Potrivit reprezentanților firmei, studenți talentați din centrele universitare din Transilvania au fost selectaţi pentru a-şi desfăşura stagiul de practică la fabrica de ingrediente alimentare, o oportunitate pentru care şi-au dat concursul peste 1.000 de studenţi. Selecţia a fost făcută în funcţie de rezultatele şcolare, dar şi de motivaţia personală a fiecărui candidat.

Tinerii interesați de acest proiect şi-au putut depune candidatura pentru stagiile de practică într-unul dintre departamentele: Cercetare&Dezvoltare, Economic, Achiziții, Calitate, Laborator, Marketing, Resurse Umane, Tehnic, Producție și Kaizen. Programul de practică neplătită face parte din pilonul I al proiectului Debut în carieră. Pentru prezentarea proiectului, reprezentanţii companiei au susţinut prezentări în universităţile de profil dar au şi primit în vizită pe toţi cei ce au dorit să se convingă că Supremia Grup este într-adevăr o companie benchmark pentru domeniul său.

“Debut în carieră” este un program dezvoltat în cadrul celui mai îndrăzneț parteneriat educaţional public-privat din industria alimentară. Programul, lansat în luna martie 2013 sub sloganul “Tu ce departament vrei să condimentezi?”, se adresează studenţilor de Industrie Alimentară, Chimie Industrială sau Științe Economice, care doresc să acumuleze experienţă relevantă în domeniul în care se pregătesc să profeseze.

În decursul celor 3 săptămâni de practică intensivă, stagiarii vor primi sarcini concrete, vor fi evaluați pentru activitatea desfășurată iar cei mai buni vor avea posibilitatea de a primi o ofertă de angajare în cadrul Supremia Grup. Pe tot parcursul sesiunii de practică, un mentor îi va ghida şi îi va îndruma constant. Toți cei care vor absolvi perioada de practică vor primi o scrisoare de recomandare care va fi un punct forte în CV-ul lor la începutul carierei lor.

*Despre programul Debut în Carieră

Scopul acestui program este să ofere studenților posibilitatea de a face cunoștință cu o companie bechmark în industria alimentară, o echipă motivată și condiții de lucru occidentale. În timpul perioadei pe care o vor petrece la Supremia Grup, tinerii vor avea șansa de a lucra în cea mai mare şi modernă fabrică de condimente din Europa de S-E, într-un mod de lucru organizat după standarde japoneze alături lideri autentici și de o echipă tânără care știe să atingă performanța.

Supremia este  o companie exact pe gustul tinerilor generației Y: aici ei vor avea oportunitatea de a lucra într-o echipă tânără, având o relație apropiată și amicală cu colegii și șefii,  vor avea sarcini clare, cu feedback constant, vor beneficia de tehnologie de ultimă generație și se vor putea mișca repede printre proiecte, distribuindu-și atenția în multe direcții. Așteptăm ca ei să își exploateze la Supremia entuziasmul , curiozitatea și creativitatea, dorința de a experimenta, de a cunoaște și de a fi informați! Cu siguranță aici ei vor fi provocați la o carieră de success!”, a declarat Oana Piper, Director Resurse Umane.

Programul este structurat pe trei piloni: Stagii de practică neplătite, Bursele Supremia și Concursul de dezvoltare a unui produs nou.

“Bursele Supremia” reprezintă un proiect de practică plătită, dedicat studenților din anii IV sau Master de la facultățile de Tehnologie Alimentară. Stagiul se va desfăşura în cadrul departamentului de Cercetare&Dezvoltare (R&D), pe perioada verii, şi va oferi câte o bursă de studiu în fiecare dintre următoarele domenii: Industria Laptelui, Industria Cărnii și Industria Panificației.

În cadrul concursului pentru dezvoltarea unui produs nou, Supremia Grup va selecta 15 studenţi ce vor fi invitaţi la sediul fabricii pentru a crea un produs alimentar nou pe piaţă. Compania le va pune la dispoziție laboratorul de analize, stația pilot, laboratorul R&D, precum și orice alte elemente de logistică necesare. Concurenţii vor beneficia în permanență de consultanța specialiștilor Supremia Grup.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Anunț prelungire apel selecție proiecte M6/3A –,,Promovarea asociativității, inovării și transferului de cunoștințe în zona rurală din Microregiunea Țara Secașelor”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț

GRUPUL  DE ACŢIUNE LOCALĂ ASOCIAŢIA ŢARA SECAŞELOR ALBA-SIBIU anunță public prelungirea sesiunii de cerere de proiecte LEADER  aferentă măsurii M6/3A –,,Promovarea asociativității, inovării și transferului de cunoștințe în zona rurală din Microregiunea Țara Secașelor

Număr de referință al sesiunii cererii de proiecte: M19.2-M6/3A  – 01/31.10.2023-29.11.2023

Data limită pentru depunerea proiectelor: 15 decembrie 2023;

Depunerea proiectelor se face, in aceleasi conditii prevazute in apelul de selectie,  până la data de 15 decembrie 2023, în fiecare zi lucrătoare, între orele 9.00 – 12.00, la Sediul GAL Asociația Țara Secașelor Alba-Sibiu, localitatea Ciugud, str. Simion Bran, nr. 50, comuna Ciugud, judetul Alba.

Date de contact: Pop Dan Doru -Manager, Arsu Marius – responsabil tehnic, tel.0770501021, email: [email protected]

Pentru mai multe informații, vă invităm să consultați variantele detaliate ale apelurilor, disponibile în format electronic sau tipărit, la sediul GAL sau pe site-ul asociației. Informaţii detaliate privind accesarea și derularea măsurii sunt cuprinse în Ghidul Solicitantului, disponibil la sediul GAL pe suport tiparit si pe site-ul www.tarasecaselor.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare