Rămâi conectat

Sport

FOTO: Dansatorii Ionuț și Bianca Ionescu scriu istorie pentru dansul sportiv din Alba Iulia | Anul 2018, unul excelent pentru clubul “Life is Dance” Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Anul 2018 a reprezentat un an important pentru Clubul de Dans Sportiv “Life is Dance” Alba Iulia. Un an plin, cu rezultate remarcabile atât pe plan național cât și internațional. Sportivii clubului din Cetatea Marii Uniri au fost în prim planul competițiilor la care au participat, realizând foarte multe clasări superioare.

În spatele talentaților dansatori albaiulieni stau antrenorii Ionuț și Bianca Ionescu, sportivi cu un palmares bogat care activează și ei la rându-le în competiții. Ionuț și Bianca fac dans de performanță, reprezentând România la întrecerile internaționale, dar și Alba Iulia la concursurile din țară. Pasiunea deosebită pentru dansul sportiv de performanță se împarte în două secțiuni importante: antrenarea și îndrumarea copiilor, în paralel cu continuarea carierei de sportivi în ringul de dans. Iar cele două activități din viața lor se îmbină armonios întrucât, cu cât rezultatele lor ca dansatori activi sunt mai bune, cu atât și “învățăceii” vor dobândi cunoștiințe de calitate.

*De cinci ani, campioni naționali!

Ionuț și Bianca Ionescu au reușit în 2018 să-și adjudece cel de-al 5-lea titlu național consecutiv, urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Clasa A Adulți Latino. Precedentele distincții cucerite în Cadrul Campionatului Național al României pe Clase au fost în 2014 și 2015 – la Clasa C Latino, în 2016 – la Clasa B Latino și în 2017 – la clasa A Latino. Alte rezultate de remarcat în acest an s-au produs la WDSF World Open Dance Masters Latino Adulți București – locul 26 din 64 de perechi; WDSF World Open Chișinău Latino Adulți – locul 23 din 50 de perechi; International Open Debrecen Latino Adulți – locul 17 din 50 de perechi; International Open Bucharest – Romanian Open Latino Adulți – locul 14 din 36 de perechi și Rising Stars Open Bucharest – Romanian Open Latino Adulți – locul 4.

Tot în 2018 Ionuț și Bianca Ionescu au realizat, în competiții internaționale, cele mai bune rezultate din carieră, respectiv: semifinală la WDSF International Open Timișoara – Latino Adulți (locul 10, din 38 de perechi), și, de curând, în Slovenia, la WDSF World Open Maribor – Latino Adulți – locul 16 din 81 de perechi. Trebuie precizat că astfel de competiții sunt foarte dificile, reprezentând o provocare pentru orice dansator din lume. Categoria WDSF World Open este a doua cea mai grea și dificilă categorie de concurs după Grand Slam iar punctele făcute într-o astfel de competiție sunt extrem de importante.

Și, firesc, de la an la an, se dorește ridicarea ștachetei și în viitor, secretul fiind pasiunea și munca. Cuplul de dansatori din Alba Iulia își dorește să continue cu acest sport complex, dar și frumos, la un nivel mai înalt, avându-se în vedere în 2019 participarea la un Grand Slam și o clasare cât mai bună. Pe lângă spriinul acordat copiilor, visul acestor dansatori este să pătrundă în top 100 al clasamentului mondial, momentan Ionuț și Bianca situându-se pe locul 184 mondial.

Cu rezultate obținute grație unei munci enorme și a unei dedicări continue, cei au doi au devenit prima pereche din istoria dansului în Alba Iulia care a ajuns la un nivel atât de înalt, asta în planul sportului practicat. De asemenea, “Life is Dance” este clubul cu cele mai bune rezultate în Alba Iulia, de 5 ani, de când s-a deschis!

[nggallery id=6568]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea