Rămâi conectat

Sport

FOTO. Dan Turuș, sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, medaliat cu bronz la Cupa Mondială Universitară de Powerlifting

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dan Turuș, sportiv legitimat la Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia, a fost medaliat cu bronz la proba de genuflexiuni a Cupei Mondiale Universitare de Powerlifting, ce s-a desfășurat în perioada 8-14 iulie, la Plzeň, în Cehia.

Un alt sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, Laurențiu Avram (83 de kilograme), a obținut rezultate bune, ridicând 185 de kilograme la genuflexiuni, 220 de kg la îndreptări și 135 de kg la împins din culcat. Laurențiu nu a obținut, însă, nicio medalie, el fiind concentrat pe o competiție mai importantă la care va participa peste o lună și jumătate – Campionatul Mondial din Africa de Sud.

În schimb, Dan Turuș a obținut, la categoria 120 de kilograme, o medalie de bronz la genuflexiuni, după ce a ridicat 232,5 kilograme. De asemenea, el a împins din culcat 130 de kilograme, iar la îndreptări a reușit 202,5 kilograme.

Sportivii CS Unirea Alba Iulia sunt antrenați de președintele Federației Române de Powerlifting, Ovidiu Pănăzan, care a făcut, alături de ei, deplasarea în Cehia.

În total, sportivii români au obținut la Cupa Mondială Universitară de Powerlifting, dedicată studenților până în 25 de ani, șapte medalii, președintele federației, Ovidiu Pănăzan, fiind foarte mulțumit de rezultate având în vedere că este pentru prima dată când țara noastră participă.

”Rezultatele obținute sunt peste așteptări. Le mulțumesc sportivilor, familiilor sportivilor, pentru implicare, pentru eforturile făcute să participăm, mulțumesc Ministerului Tineretului și Sportului, Clubului Sportiv Unirea și celorlalte cluburi din țară la care activează sportivii. Aștept din partea universităților la care studiază acești băieți să recunoască meritele lor, iar noi să participăm cu succes la Campionatul Mondial din Africa de Sud”, a spus Ovidiu Pănăzan.

”Suntem mândri că CS Unirea Alba Iulia se află, din nou, pe lista cluburilor care aduc medalii României și implicit județului nostru. Prin medaliile pe care le obținem la fiecare competiție la care participăm cu secția de powerlifting arătăm că pregătirea nu este în zadar, iar rezultatele sunt ca o oglindă a ei”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

De la CS Unirea Alba Iulia, la Campionatele Mondiale de Powerlifting vor participa Avram Laurențiu (la juniori), Andrei Irimie și Andrei Cioflică (la seniori).

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, înființat 1974 și aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, are în prezent șapte secții active: atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea