Rămâi conectat

Sport

FOTO: Dan Mănăilă, antrenor Mureşul Vinţu: „atacăm promovarea în eşalonul terţ! În retur jucăm numai finale”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Instalat pe banca tehnică a echipei Mureşul Vinţu de Jos, titratul antrenor Dan Mănăilă anunţă ferm obiectivul echipei clasate pe locul secund în Liga a IV-a. Dan Manaila Muresul Vintu 36 „Obiectivul de a promova în Liga a 3-a este unul normal, ţinând cont de investiţii. S-a ridicat ştacheta, s-a reintrodus un stimul fantastic la niveul judeţului. Galda şi Ighiul sunt exemple elocvente, la îndemână. Returul va fi un război de uzură, cu 15 finale„, a spus Mănăilă, la conferinţa de presă oficială.

Oficialii vinţeni speră să fi găsit cheia succesului prin instalarea antrenorului Dan Mănăilă, o adevărată lovitură de imagine a iernii în judeţ.

Cu trei jucători transferaţi deja, Dulap („U” Cluj), I. Tătar (Luceafărul Oradea) şi Andrei Moldovan (Unirea Jucu) şi alte achiziţii dorite de la ASC Pianu şi AFC Unirea 1924 Alba Iulia, echipa de pe locul secund încearcă să dea lovitura, prin aducerea antrenorului Dan Mănăilă, care după 18 ani de activitate în Liga a 2-a şi Liga a 3-a, revine la o echipă de Liga a 4-a. Mureşul are amicale fixate cu Hidro Şugag, Unirea Mihai Viteazu, ASC Pianu, Performanţa Ighiu şi Măgura Cisnădie

*Vali Groza: „Este o onoare să lucrăm cu Mănăilă, aveam nevoie de o schimbare”

Valentin Groza, preşedintele Mureşului Vinţu susţine că venirea lui Dan Mănăilă este un pas pentru atingerea obiectivului, negocierile durând o lună şi jumătate. „Ne propunem Liga a 3-a, aveam nevoie de o schimbare dar şi de un bun tehnician. Mănăilă este un antrenor experimentat, cu un CV impresionant, este o onoare să lucrăm împreună„, a afirmat preşedintele vinţenilor. Mănăilă spune că din punctul său de vedere colaborarea cu Mureşul Vinţu de Jos nu este legată de obţinerea promovării. „Când nu vor mai fi şanse matematice la promovare în acest retur, sunt dispus să mă retrag, dar oficialii mi-au transmis că nu o să plec nici atunci, nici măcar dacă va fi vreo ofertă din Liga 1„, a replicat Mănăilă, completat de preşedinte: „Din punctul nostru de vedere, colaborarea continuă şi de la vară, chiar dacă nu promovăm”.

*2-3 jucători de la Pianu, P. Muntean – pe care să revină?

În privinţa campaniei de achiziţii şi a strategiei de întărire a lotului, noul antrenor şi-a expus punctul de vedere. „Vor fi şi plecări, dar ne bazăm pe actuala structură a lotului. Nu vor fi multe achiziţii, însă încercăm să repatriem jucătorii din Vinţu ce joacă în altă parte. Recunosc că ne-am dori 3-4 jucători de la ASC Pianu”, a menţionat Dan Mănăilă. Mureşul are un nou director sportiv, pe jurnalistul Cătălin Crăciun, iar o lovitură pe piaţa transferurilor ar fi revenirea lui Paul Muntean, ce a plecat liber şi a semnat cu Şurianu Sebeş, grupare preluată de Mihai Manea şi Raul Oargă. „Cu Paul Muntean am avut o singură discuţie, de curând. Mi-a spus că îşi doreşte să revină, în aşteptăm în aceleaşi condiţii, să se întoarcă în postura de jucător liber„, a comentat preşedintele Valentin Groza.

 

*Buget de 200.000 de lei

Conform primarului Gheorghe Vlad, clubul va avea un buget asigurat de autorităţile locale, la fel ca şi anul precedent, de 200.000 de lei, la care se adaugă şi fonduri venite dinspre sponsori. „O să sprijinim întotdeauna sportul şi cultura, iar modernizarea bazei sportive reprezintă un argument. Vinţu va fi mult mai cunoscută în ţară dacă activează în Liga a 3-a, decât în eşaloanele inferioare”, a declarat primarul Gheorghe Vlad. „Multe formaţii din eşalonul secund nu au condiţiile noastre. O să lăsăm faptele să vorbească, dar venirea antrenorului Dan Mănăilă înseamnă foarte mult pentru noi”, a completat viceprimarul Iosif Josan.

[nggallery id=1517]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea