Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Cupa Andrei Tanțos, ediția a 4-a, 2016, un real succes | Concurs dedicat memoriei regretatului campion național la schi

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De la an la an, Cupa „Andrei Tanțoș” la schi alpin capătă tot mai multă anvergură, eforturile celor implicați în organizarea concursului dedicat memoria regretatului campion național fiind răsplătite cu prezența tot mai numeroasă a competitorilor, valoarea întrecerii crescând de la un an la celălalt. Cu premiere în competiție și „nume grele” la start, întrecerea din Munții Apuseni devine un reper pe harta schiului auhohton, dincolo de valoarea de simbol moral pentru cei apropiați lui Andrei.Cupa Andrei Tantos schi 13

De pildă, în 2016, la ediția a 4-a, desfășurată la Arieșeni, pe pârtia Vârtop 2 au luat startul cei mai buni schiori din țară, peste 30 de participanți, de la 15 cluburi. Slalomul la băieți a fost câștigat de Alexandru Barbu (Dinamo București), ce reprezintă România la Olimpiadă și la Campionatele Mondiale, la feminin distingându-se Raluca Ciocănel (CSȘ Câmpeni), cea mai titrată schioare a momentului.

*Premieră: Night Team Event!

În prima zi de concurs s-a organizat Night Team Event – Cupa Andrei Tanțoș, la slalom pe echipe. „În premieră în România am reușit să organizăm un slalom mai deosebit, la care au luat startul 16 echipe mixte, fete – băieți, care au intrat la duel prin tragere la sorți, calificarea echipei în etapa următoare fiind condiționată de timpul total obținut per echipă. Luând în considerare și numărul mare de cluburi sportive participante, 15 la număr, 30 de sportivi la start, printre care unii dintre cei mai valoroși schiori români și bineînteles acest eveniment special, desfășurat pe nocturnă, putem spune că ediția din 2016 este una etalon pentru concursurile viitoare”, a spus Elisa Cristina Cocă – director de concurs.

În aceste zile a avut loc Cupa Andrei Tanțoș, la schi alpin, aflată la cea de-a patra ediție. Au fost desfășurate două probe de slalom, în 3 și 4 martie la Arieșeni pe pârtia Vârtop 2. Evenimentul a fost organizat de CJ Alba și AS Montana Abrud, în parteneriat cu Federația Română de Schi și Biatlon, DJST Alba, CSȘ Câmpeni, Primăria Abrud și Cabana Vârtop. Concursul punctează în Cupa României la categoria Open.
Câștigătorii primei zile de concurs au fost:
Fete: Locul I – Ciocănel Raluca – CSȘ Câmpeni
Locul II – Boier Iulia – CSȘ Brașovia
Locul III – Preda Raluca – Carpați Sinaia
Băieți Locul I – Barbu Alexandru – Dinamo București
Locul II – Nicolescu Alexandru – Dinamo București
Locul III – Olteanu Mihnea – ASC Corona Brașov
Câștigătorii celei de-a doua zi de concurs au fost:
Fete: Locul I – Ciocănel Raluca – CSȘ Câmpeni
Locul II – Lorincz Reka – CȘȘ Gheorgheni
Locul III – Boier Iulia – CSȘ Brașovia
Baieti Locul I – Barbu Alexandru – Dinamo București
Locul II – Nicolescu Alexandru – Dinamo București
Locul III – Tulburean Alin – CAA Petrosani

Câștigătorii la proba pe echipe:
Locul I Ciocănel Raluca – CSS Câmpeni și Greșeanu Iulian – CAA Petroșani
Locul II Toth Krisztina – CSS Miercurea Ciuc și Olteanu Horea – ASC Corona Brașov
Locul III- Trifu Lea – Crazy bike Sibiu și Tulburean Alin CAA Petroșani
Cluburile participante: CSS Câmpeni, Club Sportiv Gligor, CS Toplița, CSȘ Gheorgheni, CSȘ Baia Sprie, CAA Petroșani, CSȘ Sibiu, CS Crazy Bike Sibiu, Dinamo București, CSȘ Sinaia, Carpați Sinaia, LPN Piatra Neamț, CSȘ Brașovia, ASC Corona Brașov, CSS Miercurea Ciuc, CS Edelweis.
Acest concurs a fost un real succes, dar foarte important este că putem să ducem acest nume mai departe, să readucem Munții Apuseni măcar pe harta schiului românesc și de asemenea să încercam să ne ridicăm la cel mai înalt nivel, din punct de vedere organizatoric”, a afirmat Tiberiu Tanțos – tatăl și antrenorul sportivului Andrei Tanțoș.

 Concursul a fost dedicat memoriei multiplului campion național la schi alpin, Andrei Tanţoş, plecat dintre noi în urma unui tragic accident rutier produs în 2012.

Acest concurs este organizat de către Consiliul Județean Alba și Asociaţia Sportivă Montana Abrud, în parteneriat cu Federaţia Română de Schi şi Biatlon, Direcţia Judeţeană de Sport şi Turism Alba, Clubul Sportiv Școlar Câmpeni, Primăria Abrud, Liceul HCC Abrud, Cabana Vârtop și cu ajutorul sponsorilor care ajută an de an, la desfăşurarea acestui eveniment.

[nggallery id=1727]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea