Rămâi conectat

Sport

FOTO: Cupa Andrei Tanțos, ediția a 4-a, 2016, un real succes | Concurs dedicat memoriei regretatului campion național la schi

Publicat

în

De la an la an, Cupa „Andrei Tanțoș” la schi alpin capătă tot mai multă anvergură, eforturile celor implicați în organizarea concursului dedicat memoria regretatului campion național fiind răsplătite cu prezența tot mai numeroasă a competitorilor, valoarea întrecerii crescând de la un an la celălalt. Cu premiere în competiție și „nume grele” la start, întrecerea din Munții Apuseni devine un reper pe harta schiului auhohton, dincolo de valoarea de simbol moral pentru cei apropiați lui Andrei.Cupa Andrei Tantos schi 13

De pildă, în 2016, la ediția a 4-a, desfășurată la Arieșeni, pe pârtia Vârtop 2 au luat startul cei mai buni schiori din țară, peste 30 de participanți, de la 15 cluburi. Slalomul la băieți a fost câștigat de Alexandru Barbu (Dinamo București), ce reprezintă România la Olimpiadă și la Campionatele Mondiale, la feminin distingându-se Raluca Ciocănel (CSȘ Câmpeni), cea mai titrată schioare a momentului.

*Premieră: Night Team Event!

În prima zi de concurs s-a organizat Night Team Event – Cupa Andrei Tanțoș, la slalom pe echipe. „În premieră în România am reușit să organizăm un slalom mai deosebit, la care au luat startul 16 echipe mixte, fete – băieți, care au intrat la duel prin tragere la sorți, calificarea echipei în etapa următoare fiind condiționată de timpul total obținut per echipă. Luând în considerare și numărul mare de cluburi sportive participante, 15 la număr, 30 de sportivi la start, printre care unii dintre cei mai valoroși schiori români și bineînteles acest eveniment special, desfășurat pe nocturnă, putem spune că ediția din 2016 este una etalon pentru concursurile viitoare”, a spus Elisa Cristina Cocă – director de concurs.

Electrica Furnizare Discount

În aceste zile a avut loc Cupa Andrei Tanțoș, la schi alpin, aflată la cea de-a patra ediție. Au fost desfășurate două probe de slalom, în 3 și 4 martie la Arieșeni pe pârtia Vârtop 2. Evenimentul a fost organizat de CJ Alba și AS Montana Abrud, în parteneriat cu Federația Română de Schi și Biatlon, DJST Alba, CSȘ Câmpeni, Primăria Abrud și Cabana Vârtop. Concursul punctează în Cupa României la categoria Open.
Câștigătorii primei zile de concurs au fost:
Fete: Locul I – Ciocănel Raluca – CSȘ Câmpeni
Locul II – Boier Iulia – CSȘ Brașovia
Locul III – Preda Raluca – Carpați Sinaia
Băieți Locul I – Barbu Alexandru – Dinamo București
Locul II – Nicolescu Alexandru – Dinamo București
Locul III – Olteanu Mihnea – ASC Corona Brașov
Câștigătorii celei de-a doua zi de concurs au fost:
Fete: Locul I – Ciocănel Raluca – CSȘ Câmpeni
Locul II – Lorincz Reka – CȘȘ Gheorgheni
Locul III – Boier Iulia – CSȘ Brașovia
Baieti Locul I – Barbu Alexandru – Dinamo București
Locul II – Nicolescu Alexandru – Dinamo București
Locul III – Tulburean Alin – CAA Petrosani

Câștigătorii la proba pe echipe:
Locul I Ciocănel Raluca – CSS Câmpeni și Greșeanu Iulian – CAA Petroșani
Locul II Toth Krisztina – CSS Miercurea Ciuc și Olteanu Horea – ASC Corona Brașov
Locul III- Trifu Lea – Crazy bike Sibiu și Tulburean Alin CAA Petroșani
Cluburile participante: CSS Câmpeni, Club Sportiv Gligor, CS Toplița, CSȘ Gheorgheni, CSȘ Baia Sprie, CAA Petroșani, CSȘ Sibiu, CS Crazy Bike Sibiu, Dinamo București, CSȘ Sinaia, Carpați Sinaia, LPN Piatra Neamț, CSȘ Brașovia, ASC Corona Brașov, CSS Miercurea Ciuc, CS Edelweis.
Acest concurs a fost un real succes, dar foarte important este că putem să ducem acest nume mai departe, să readucem Munții Apuseni măcar pe harta schiului românesc și de asemenea să încercam să ne ridicăm la cel mai înalt nivel, din punct de vedere organizatoric”, a afirmat Tiberiu Tanțos – tatăl și antrenorul sportivului Andrei Tanțoș.

 Concursul a fost dedicat memoriei multiplului campion național la schi alpin, Andrei Tanţoş, plecat dintre noi în urma unui tragic accident rutier produs în 2012.

Acest concurs este organizat de către Consiliul Județean Alba și Asociaţia Sportivă Montana Abrud, în parteneriat cu Federaţia Română de Schi şi Biatlon, Direcţia Judeţeană de Sport şi Turism Alba, Clubul Sportiv Școlar Câmpeni, Primăria Abrud, Liceul HCC Abrud, Cabana Vârtop și cu ajutorul sponsorilor care ajută an de an, la desfăşurarea acestui eveniment.

[nggallery id=1727]

Publicitate

Sport

În weekend, la Alba Iulia, turneu de volei pe nisip, “La Poarta Cetății”

Publicat

în

În perioada 6-8 august, la Alba Iulia, se desfășoară ediția a treia a turneului național de volei pe nisip “La Poarta Cetății”. Locația de desfășurare a evenimentului este în imediata apropiere a Porții I a Cetății Alba Carolina.

Competiția, organizată de ACS Total Sport Alba Iulia, cu sprijinul Primăriei muncipiului Alba Iulia și a societăților comerciale Coman Center, Florida Construct și Asia Shop, se dispută pe două secțiuni. Este vorba despre turneul masculin (21 de echipe) și cel feminin (12 echipe), rezultând un număr de 66 de jucători de volei pe nisip din toate zonele țării (Alba Iulia, Cluj-Napoca, București, Sibiu, Brașov, Oradea, Galați, Brăila), care se vor întâlni pentru o demonstrație de volei de calitate. Meciurile până la finale vor fi disputate în sistemul “două seturi din 3” până la 15 puncte, iar finalele se vor derula în același sistem, dar până la 21 de puncte.

Întrecerea va debuta vineri, 6 august, începând cu ora 9.00, iar meciurile se vor desfășura inclusiv în nocturnă. Finalele și festivitatea de premiere sunt prevăzute duminică, 8 august. Mulțumită sponsorilor, vor fi acordate premii în bani la fiecare categorie: locul întâi – 800 lei, locul doi – 500 lei, locul trei – 300 lei.

Electrica Furnizare Discount

Pentru buna desfășurare a meciurilor, micuții sportivi de la ACS Total Sport Alba Iulia s-au oferit voluntari, iar intrarea va fi gratuită. “Spectatorii, atât cei mici, cât și cei mari sunt așteptați în tribună. O să fie spectacol sportiv”, au transmis reprezentanții organizatorilor.

Citește mai mult

Sport

Cu Ciorgovean și Toilă, Unirea Alba Iulia și-a asigurat poarta! Sinescu: “Dacă rămân cei patru, mai vreau 3-4 achiziții”

Publicat

în

Unirea Alba Iulia a reușit într-un timp relativ scurt să-și securizeze buturile, prin aducerea a doi tineri portari: Dragoș Ciorgovean (n. 1999, Hermannstadt, ultima dată la Viitorul Șelimbăr) și Cristian Toilă (n. 2001, Sport Team București, campionatul trecut la CSO Cugir), iar din acest punct de vedere antrenorul Sinescu este mulțumit. Rareș Sporea, titularul ultimelor sezoane a plecat la Flacăra Horezu, iar în Cupa României, la Galda de Jos, a debutat tânărul Alex Sîntoma (n. 2002), un goalkeper neexperimentat.

În contextul apăsării restanțelor financiare, ce au ajuns la 6-8 luni neachitate, pentru “alb-negrii” este important dacă vor reuși să conteze și în viitorul campionat pe experimentații Al. Giurgiu, Fetița (cei doi au evoluat în amicalul cu CSM Deva), Selagea și F. Morar, ce au propuneri de la celelalte divizionare terțe din județ. Absenți la meciul cu Industria Galda de Jos, din turul întâi al Cupei României, cei patru s-au prezentat la antrenamentele albaiulienilor însă nu e sigură, din motive financiare, continuarea în Cetatea Marii Uniri.

“Sunt foarte mulțumit cum se pregătesc, adevărate modele pentru cei tineri. Dacă s-ar rezolva situația lor, aș mai dori 4 achiziții. M-ar mulțumi un asemenea lot, ținând cont de circumstanțele actuale și zbuciumul existențial de la club”, a precizat Valentin Sinescu.

Electrica Furnizare Discount

Obligat de împrejurări, antrenorul din Ploiești a promovat masiv din propria pepinieră. Este vorba despre tinerii Dehelean, P. Dani, A. Moldovan, Sebaș, Jurj, Fl. Marcu, C. Dănilă și Oneț, plus revenirea lui Lupea, rezultând un efectiv cu o medie de vârstă extrem de scăzută. Chiar dacă Baksi a anunțat că intenționează să renunțe la activitatea fotbalistică, Unirea Alba Iulia mai are la îndemână fotbaliști promițători precum Haj, V. Codrea, Bârdea, Mâlnă sau Pocol.

Următoarele teste sunt cu Energia Săsciori (vineri, 6 august, ora 18.30, pe terenul secund al Stadionului “Cetate”), CSM Deva (14 august, deplasare), căutându-se oponent pentru ultima repetiție, aceea din 21 august.

Citește mai mult

Sport

CS Ocna Mureș a schimbat liniile: R. Bartoș, A. Anghel și Ov. Truță au semnat, nouă plecări din efectiv

Publicat

în

Divizionara terță din orașul salin are iarăși o vară agitate în privința alcătuirii lotului cu care va aborda a doua stagiune consecutivă în Liga a 3-a.

După ce și-a asigurat permanența la acest nivel în urma barajului cu CS Iernut, sub comanda lui Gabriel Cotoară, tânărul tehnician ce a bifat un mandat de doi ani, fără a i se mai prelungi contractul, CS Ocna Mureș l-a instalat pe banca tehnică pe Paul Ciucă, cel mai longeviv antrenor din Alba, cu peste șase ani petrecuți la Industria Galda de Jos.

Și, încet încet, “alb-albaștrii” au început să bifeze achiziții, importante pentru acest nivel fotbalistic, mijlocașul D. Lupșan (Unirea Alba Iulia), fundașul Cioplântă (ex-Industria Galda de Jos, nu a evoluat în ultimul an), mijlocașul nigerian Best Tegbo (a jucat câteva meciuri la Unirea Ungheni, în primăvară, și el cu trecut la Industria Galda), atacantul Ceaca (Sănătatea Cluj). De curând, ocnamureșenii au mai realizat alte trei transferuri, respectiv jucătorul de bandă dreapta Robert Bartoș (n. 2002, Viitorul Ardealul Cluj), mijlocașul Ovidiu Truță (2001, ex-CS Zlatna, UTA Arad și Industria Galda de Jos) și portarul Andrei Anghel (n. 2003, a debutat la Industria în ultima etapă a turului, foto, în mov).

Electrica Furnizare Discount

Din lotul campionatului precedent au rămas Vl. Ignat, M. Decean, Frențiu, Haiduc, Cl. Marcu, Socaci, Guț, T. Cristea (accidentat de lungă durată), Cioară, Al. Kiraly, Cunțan, Moise, Neșan (n. 2003, a revenit după împrumutul la Inter Singer, Liga a 4-a Mureș). Din efectivul stagiunii trecute, au plecat 9 jucători, după cum urmează: C. Lazăr (în Anglia), G. Goronea (Sticla Arieșul Turda), M. Domșa (CS Universitatea Alba Iulia), Isac și Vădan (Sănătatea Cluj), Chișu (antrenor-jucător Unirea Triteni), Tocu (Industria Galda de Jos), Uță (Spicul Daia Română), Angeru (nu s-a prelungit contractul).

Suntem în negocieri cu încă trei jucători și sperăm să finalizăm tratativele cât mai repede”, a spus președintele Ioan Paul. Astfel, se poartă tratative cu doi jucători tineri, juniori, din Republica Moldova, ce au câștigat campionatul trecut finala Under 19, cu Academia de Fotbal Viitorul Cluj, chestiunea fiind legată de asigurarea transportului, cazării și meselor.

Eliminată din Cupa României, după 0-2 la Stremț, CS Ocna Mureș a jucat un amical cu Olimpia Aiud, scor 8-2, iar sâmbătă va disputa un nou joc de verificare, pe “Aiudelul” în compania aceluiași oponent (ora 10.30). A mai fost testul de la Cugir (0-2) și în țintar mai sunt prevăzute disputele cu CS Hunedoara (14 august) și returul cu Metalurgistul Cugir (21 august).

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare