Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia – Olimpia Brașov 75-65 *O nouă victorie, mai grea decât se anticipa

Tudor Stan

Publicat

în

CSU Alba Iulia-Olimpia Brasov30CSU Alba Iulia a început perfect noul sezon și a realizat a 4-a victorie la rând (două în Cupa României), acasă cu Olimpia Brașov, 75-65 (19-20, 24-19, 20-14, 12-12). Deşi se aşteptau la o întâlnire facilă albaiuliencele au înfruntat un adversar redutabil, care le-a pus probleme în majoritatea jocului.

*13-0 în meciurile directe

Echipa lui Popov și-a respectat statutul de favorită și a făcut spectacol ofensiv, însă pe partea defensivă trupa albaiuliană a avut de suferit, acest lucru fiind dovedit de scorul strâns dintre cele două combatante. CSU Alba Iulia a cedat primul sfert 19-20, însă a revenit şi a preluat conducerea la pauza mare, scor 43-39. Elevele lui Miroslav Popov au iuţit jocul şi au câştigat cel de-al treilea sfert, întrând înainte de ultima parte în joc la scorul de 63-53. Braşovencele le-au dat emoţii baschetbalistelor din Cetatea Marii Uniri în ultimul sfert până loa un moment dat, când jocul s-a rupt şi în cele din urmă CSU Alba Iulia s-a impus cu 75-65.

 Pentru gazde au punctat: Wumi Agumbiade – 21, Jessica Kuster – 17,  Valencia McFarland – 5, Alexandra Uiuiu – 7, L’Oreal Price – 10, Milica Deura – 1, Larisa Toma – 14 (a lipsit iar Elisabeth Pavel).

Etapa viitoare, miercuri, studentele lui Popov vor avea colocviu pe Someș cu Universitatea Cluj, iar sâmbăta viitoare la Alba Iulia o să poposească CSM Târgovişte.

*Kuster – iar „double-double”

Cea mai eficientă jucătoare a partidei a fost Wumi Agunbiade, de la CSU Alba Iulia, care a marcat 21 de puncte, la care a adăugat 8 recuperări şi 2 pase decisive, pentru un coeficient de eficienţă de 23 de unităţi. De remarcat, de asemenea, că universitara Jessica Kuster a reuşit un double-double cu 17 puncte înscrise şi 12 recuperări. Statistică CSU Alba Iulia: Wumi Agunbiade – 21 de puncte, 8 recuperări şi 2 pase decisive, Jessica Kuster – 17 puncte, 12 recuperări şi 2 pase decisive, Larisa Toma – 14 puncte, 5 recuperări şi 2 pase decisive, L’Oreal Price – 10 puncte, 7 recuperări şi 4 pase decisive, Alexandra Uiuiu – 7 puncte, 2 recuperări şi 2 pase decisive, Valencia McFarland – 5 puncte, 3 recuperări şi 12 pase decisive şi Milica Deura – un punct, o recuperare şi 4 pase decisive.

 Declaraţie Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: A fost un joc dificil poate şi pentru că primele dispute din cupă şi campionat au fost împotriva unor echipe modeste, iar astăzi am întâlnit un adversar bun, cu un joc în forţă. Însă noi ne-am făcut partida grea cu o serie de greşeli impardonabile, ne-am grăbit deseori în ofensivă şi, din nou, am avut momente bune întrerupte de momente foarte slabe. Mai avem de lucrat la antrenamente pentru un atac mai eficient, de asemenea şi câteva scheme în apărare, dar cum am mai spus, echipa este tânără, nouă şi avem nevoie de timp pentru a ajunge acolo unde ne dorim.

[nggallery id=2398]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea