Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia – Nova Vita Tg. Mureş 69-54 *Mai greu decât se anticipa

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia - Nova Vita Tg Mures29CSU Alba Iulia s-a impus, nu fără emoţii, în confruntarea din penultima etapă a Ligii Naţionale de baschet feminin, scor 69-54 (12-15, 23-15, 16-8, 18-16), cu Nova Vita Tg. Mureş. Fără principalele guri de tun, Kuster și Agunbiade – menajate, CSU Alba Iulia a câștigat firesc, deși a început șovăielnic confruntarea ultimă pe teren propriu în sezonul regulat.

*Primul sfert dezamăgitor

Prea relaxate, în ciuda eforturilor lui Popov ce încerca să-și pună echipa pe linia de plutire, echipierele CSU au trăit un prim sfert dezamăgitor. Vizitatoarele, o echipă modestă, fără pretenții au început tare și au profitat la maximum de „vacanța” amfitrioanelor, conducând după 10 minute cu 15-12!

*S-a reglat până la pauza mare

Puținii spectatori au asistat la o cursă de urmărire, iar în ultimul minut al sfertului secund CSU a preluat conducerea pe tabelă, prin două coșuri consecutive de trei puncte, la pauza mare echipa locală având un avans de 5 puncte: 35-30. Apoi, până la final, lucrurile au reintrat în matca firească, Popov rulând diverse formule de echipe.

*Sfertul al treilea, Nova Vita numai opt puncte

Studentele și-au luat rolul de favorite în serios și în sfertul terț le-au permis oponentelor să marcheze numai 8 puncte. „Ne-a fost greu astăzi să ne descurcăm fără Kuster și Agunbiade, nu ne-am putut face jocul obișnuit, de asemenea am ratat extrem de mult, minim 20 de mingi sub coș, iar când am început să ratăm a intervenit o frustrare, care ne-a făcut chiar să fim conduși, dar apoi ne-am revenit puțin și am reușit să ne impunem. Am avut și două săptămâni în care am lucrat mult la antrenamente și fizic și probabil a intervenit și oboseala, dar am trecut și pentru acest meci și continuăm să ne antrenăm pentru ceea ce urmează. Aștept de luni să revină la antrenamente și jucătorele indisponibile astăzi, pentru a putea să lucrăm normal, deoarece în ultima săptămână nu am putut exersa deloc schemele 5 la 5„, a declarat Miroslav Popov.

Revenind la Liga Naţională, până la încheierea sezonului regulat CSU Alba Iulia mai are de susţinut două întâlniri, restanţa cu ICIM Arad (joi, 26 februarie, ora 18.30, în deplasare) şi runda de final, în 28 februarie la Craiova. De rezultatul confruntării cu vicecampioana depinde clasarea la sfârşitul sezonului regulat, locul 3 sau locul 4 şi implicit o postură favorabilă în play-off, prin prisma jocurilor mai multe considerate pe teren propriu.

Au marcat: Elisabeth Pavel – 14 (10 recuperări, double-double), Milica Deura – 13, L. Price – 9, Dora Ardelean – 9, Alexandra Uiuiu – 8, Larisa Toma – 8, Marta Fodor – 4, Valencia McFarland – 4.

[nggallery id=46]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea