Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia – CSM Unirea Alba Iulia 5-0 (2-0), în turul întâi al Cupei României | Studenții, calificare fără emoții

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CS Universitatea Alba Iulia – CS Municipal Unirea Alba Iulia 5-0 (2-0), în turul întâi al Cupei României

CS Universitatea Alba Iulia, gazdă în duelul albaiulian din Cupa României la fotbal, s-a impus cu 5-0 (2-0) în fața Unirii Alba Iulia. O victorie fără emoții a echipei pregătite de Bruno Vienescu, care a debutat cu dreptul pe banca universitarilor.

Meciul a avut un singur sens, către buturile lui Negrușa, tânăra formație uniristă (cu excepțiile numite Bârdea și Lupea) nefăcând față unui adversar net superior, care a dominat partida categoric chiar dacă a avut doar 5 jucători din lotul vechi în formula de start (Bucurică, Kilyen, Gilyen, R. Popa și Vasinc). La gazde a debutat Abdoulaye Niakate, 23 de ani, împrumutat de la CFR Cluj, fotbalistul aflat la un moment dat în negocieri avansate cu oponenții

Vasinc (5) a deblocat tabela din centrarea lui Kilyen. Pîntea (42) a stabilit scorul la pauză după o acțiune individuală în care a driblat și portarul advers. Kilyen (53) și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor după o lovitură de cap din careul mic, fiind omul potrivit la locul potrivit la o respingere a portarului Negrușa la un șut al lui Pîntea. Giurgiu (63) a dus scorul la 4-0 cu o execuție sub bară. Pîntea (66) a făcut „dubla” după o centrare a lui Kilyen.

În finalul primei reprize (40) s-a consemnat și o bară a lui Gilyen.

*Fratele lui Nicolae Stanciu pe teren

Din minutul 71 a evoluat la CSM Unirea Alba Iulia și tânărul Rareș Stanciu (n. 2008), fratele internaționalului albaiulian Nicolae Stanciu fiind la al doilea joc oficial în „alb-negru”.

La Galtiu, noua locație unde formația universitară își va disputa jocurile interne, s-a consumat, miercuri după amiază, duelul concitadinelor CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia din primul tur al fazei naționale a Cupei României la fotbal, adjudecat la scor de formația universitară.

Amfitrionii și-au restructurat din temelii lotul, iar acest joc a reprezentat debutul într-un meci oficial al noului antrenor principal Bruno Vienescu. “Alb-negrii” au mizat pe echipa secundă, o distribuție tânără, condusă de George Țălnar, la care s-au adăugat Borza și Sebaș (reveniți din cantonamentul de la Câmpulung Muscel).

CSU: Gal – Kilyen, Niakate, R. Popa, Bucurică/ cpt (63, Todoran) – Gilyen, Al. Giurgiu (63, Kouadio), C. Anghel, Pîntea (83. E. Vlad) – Bidulescu (63, V. Boldea), Vasinc (70, Cunțan); rezerve D. Maier, D. Trifu, Fofana, Cărăbineanu. Antrenor Bruno Vienescu.

CSM: Căt. Negrușa – Bârdea, Lupea (71, R. Rădoi), Mihăilă (64, Borza), An. Maier – An. Bogdan (71, R. Stanciu, D. Olălău/ cpt, D. Moldovan, Val. Moldovan (46, G. Gavrilă), Sebaș – Raica (85, Butnariu); rezerve Miron, Cârja, Forrai. Antrenor George Țălnar.

Arbitri Cr. Pascu, E. Tocai (ambii Sibiu), C. Prodan (Cisnădie) Observator Ov. Tâlvan (Sibiu)

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea